reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ale ściany brudzą się same ;) serio, małe paluszki wszędzie [emoji14] nie musi rysować czy niszczyć specjalnie, to się po prostu dzieje. Już raz odmalowalowywalismy i widzę że znów by się przydało.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

reklama
Ale ściany brudzą się same ;) serio, małe paluszki wszędzie [emoji14] nie musi rysować czy niszczyć specjalnie, to się po prostu dzieje. Już raz odmalowalowywalismy i widzę że znów by się przydało.

m3sxyx8dzur8ghzn.png
Ja nie mam dziecka jeszcze a i tak się brudzą. Ja mam białe ściany białe meble i wszystko widać ale to chyba normalne że trzeba odświeżac kolor może przy dzieciach i częściej ale bez też jest taka konieczność.

Z tym cicho się nie zgodzę [emoji14]
Jak się przyzwyczai dziecko do ciszy to potem trzeba na paluszkami chodzić. Tak mam radzili w szkole rodzenia żeby przyzwyczajać do normanego poziomu hałasu jaki jest w domu i rzeczywiście nie było problemu, zasypial przy muzyce, telewizorze.

m3sxyx8dzur8ghzn.png
Wczoraj Pani psycholog madrą rzecz powiedziala. Mianowocie- w brzuchu u mamy nie ma ciszy, wiec po porodzie cisza dla dziecka jest nienaturalna :)

p19u9jcg81ehxczt.png

Coś w tym też jest. Ja w nocy nie mogłam zasnąć bo zaatakowała mnie zespół niespokojny h nóg i P mnie zaczął po brzuchu głaskać a ja do niego nie ruszaj bo go obudzisz :D byłam taka zmęczona że miał dość tych nóg a jeszcze jakbym po zebrach dostawała to cała noc nie moja :D

Robiłaś badania pod kątem potasu i magnezu? Bo mnie tak samo męczyły niespokojne nogi właśnie wtedy kiedy mi brakowało potasu. Gin zlecił badanie,ja w tym czasie już podjęłam kurację i jest już wszystko ok. Na badaniach właśnie wyszedł za niski potas.
Być może to pomoże w takiej dolegliwości bo wiem jakie to męczące.

Wtedy ,gdy brakowało mi potasu miałam twardnienia i ból brzucha,niespokojne nogi,skurcze w łydkach,stopach. Teraz wszystko minęło. Także rada dla niektórych cierpiących mam. Dieta potasowa.

Oooo za to ja bardzo chetnie zasypiam przy telewizorze i to w bardzo gleboki sen ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Telewizja daje za dużo bodźców maluszkowi, jego mózg nie jest rozwinięty jak nasz. Ja w ogóle odradzam oglądanie tv przy dziecku, takim małym.

Sama nie wiem jak rozwiązać te kwestie bo u nas maluch bedzie spał w salonie i nie wiem, przez sen ma słuchać tych bzdur z tv? Jakoś mi się to nie klei hmm

74703e3kkwoaumma.png

reklama
Robiłaś badania pod kątem potasu i magnezu? Bo mnie tak samo męczyły niespokojne nogi właśnie wtedy kiedy mi brakowało potasu. Gin zlecił badanie,ja w tym czasie już podjęłam kurację i jest już wszystko ok. Na badaniach właśnie wyszedł za niski potas.
Być może to pomoże w takiej dolegliwości bo wiem jakie to męczące.

Wtedy ,gdy brakowało mi potasu miałam twardnienia i ból brzucha,niespokojne nogi,skurcze w łydkach,stopach. Teraz wszystko minęło. Także rada dla niektórych cierpiących mam. Dieta potasowa.
Tak u mnie to na pewno potas bo już z miesiąc temu tak miałam i zaczęłam pić soki pomidorowe w ogromnych ilościach i przeszlo. Muszę znów zacząć a magnez i tak muszę przyjmować codziennie więc ho raczej nie brakuje bo biorę 6 tabletek dziennie :)

Do góry