reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja przez pierwszy miesiąc skupię się na wyciszaniu,
kangurowaniu, przyzwyczajaniu do rytmu dnia. Jak dziecko bedzie miało jakis rytm, to i potem nam matkom łatwiej ogarnąć dzień bo wiemy kiedy np. śpi a kiedy jest aktywne. Potem jakos leci z tą aktywnością bo dziecku juz nie wystarcza patrzenie w sufit lub na podłogę.
O tak też mam taki plan. Przy pierwszym dziecku byłam dosyć nerwową mamą. teraz wiem więcej i planuje że spokojem podejść do mojej drugiej córy [emoji4]

thgfikgneziy9g6d.png

reklama
Jak już tak piszecie doświadczone to jak aż zieleniwje bo ja o niczym nie mam pojęcia.. U mnie instynkt i intuicja zadecydują o wszystkim..

O tak też mam taki plan. Przy pierwszym dziecku byłam dosyć nerwową mamą. teraz wiem więcej i planuje że spokojem podejść do mojej drugiej córy [emoji4]

thgfikgneziy9g6d.png
Dziadek moj kiedyś w tv widział program i w kolko to powtarzal że noworodek powinien mieć 5C - cicho,cieplo,ciasno,ciemno i jeszcze coś tam ;) chyba za mało razy powtórzył bo nie pamiętam haha

Biedna :( a będzie się dało jeszcze jakos z tym walczyć?
jak już się rozmnoże i zakończe proces klonowania [emoji23] to zoperują, bo większość lekarzy mówi że bez tego wyląduje na wózku. No ale po operacji kręgosłupa nie można podnosić więcej niż 2kg, tyć ani nic z tych rzeczy, więc na razie czekamy.

w57vyx8dubspq12k.png

Jasne, że w pierwszym miesiącu dziecko więcej śpi niż ma otwarte oczy [emoji4] a jednak kiedy nie śpi to wolę mu coś pokazać niż żeby patrzało na puste szczebelki łóżka, bo ochraniacza nie zakładam [emoji6] 15 min go nie przestymuluje, a takie czarno białe zabawki są wg mnie o wiele lepsze niż ta gama kolorów i dźwięków, które przynoszą w prezencie goście a są kompletnie nie potrzebne. Wszystko z umiarem [emoji4] kręcące się karuzele dla mnie w ogóle odpadają na początku, a potem to świetna zabawa

0d1yhqvkorvfo1vd.png

jak już się rozmnoże i zakończe proces klonowania [emoji23] to zoperują, bo większość lekarzy mówi że bez tego wyląduje na wózku. No ale po operacji kręgosłupa nie można podnosić więcej niż 2kg, tyć ani nic z tych rzeczy, więc na razie czekamy.

w57vyx8dubspq12k.png
Wiem cos o tym bo miałam 2 operacje na kregosłup szyjny.Moj lekarz zakazał mi tycia ze wzgledu na kregosłup. U mnie mąż bedzie musiał nosić małą :p

w57vyx8dubspq12k.png
To dobrze, że szybko rozpoczęłaś proces klonowania :D potem ze dwa kolejne pod rząd zeby w domu było wesoło i na operację ;)

Jasne, że w pierwszym miesiącu dziecko więcej śpi niż ma otwarte oczy [emoji4] a jednak kiedy nie śpi to wolę mu coś pokazać niż żeby patrzało na puste szczebelki łóżka, bo ochraniacza nie zakładam [emoji6] 15 min go nie przestymuluje, a takie czarno białe zabawki są wg mnie o wiele lepsze niż ta gama kolorów i dźwięków, które przynoszą w prezencie goście a są kompletnie nie potrzebne. Wszystko z umiarem [emoji4] kręcące się karuzele dla mnie w ogóle odpadają na początku, a potem to świetna zabawa

0d1yhqvkorvfo1vd.png
Też myślałam że noworodki przeważnie śpią [emoji14] [emoji12]
Ja myślę że brat będzie mała już dostatecznie stymulować :D :D

reklama
wiem, ale tak ostatnio mnie nachodzi, że chciałabym czuć jak ze mnie wychodzi, żeby był tak bliziutko i od razu mogłabym się nim zająć :/

w57vyx8dubspq12k.png

Prawdziwe macierzyństwo zaczyna się potem. Będziesz zajmować się synkiem jak każda mama. Pewnie że to piękne uczucie jak kładą dziecko ja brzuch,takie pierwsze zetknięcie, ale bezpieczeństwo mamy i dziecka najważniejsze. Z resztą to wszystko wiesz:-) :)

Nooo kobitki w konkursie brzuszkowym wygrałam bon na ubrania cool mama:laugh2: dziękuję bardzo za Wasze głosy.

Do góry