reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja bede rodzic na Ujstku:) mam nadzieje ze bedzie ok. Na szkole rodzenia mowili, ze owszem mozna oddac dziecko, ale oni zachecaja by tego nie robic;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moja koleżanka urodziła tam córeczkę miesiąc temu i jest baaaardzo zadowolona z wyboru!
Żebyś nie myślała że odradzam ten szpital[emoji6]

reklama
Właśnie z tym oddaniem dziecka wiąże się moja chyba największa trauma jeśli chodzi o cc... jako, że urodziłam wieczorem to synka po jakimś czasie zabrali na noworodki i całą noc biedny leżał tam sam, bez mamy ani taty - ja leżałam na pooperacyjnej, a mąż musiał wrócić do domu... na pewno też go czymś dokarmiali - bez mojej zgody ;(

74703e3kkwoaumma.png

A! I jeszcze jedna ważna rzecz, ktorej nie brałam pod uwagę przy wyborze a okazała sie istotna- nie wypisują osobno matki i dziecka. Mój drugi syn urodził sie z wrodzonym zapaleniem płuc, brał antybiotyk dożylnie 10dni. Ja teoretycznie mogłam wyjsć po 3, ale szpital dla dobra matki o dziecka nie rozdziela, wiec miałam takie 10 cio dniowe "wakacje" w szpitalu.
Wiem, ze Ujastek i Rydygier na pewno rozdzielają (moje koleżanki przez to przeszły).

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Dziękuje za opinię:)

Właśnie z tym oddaniem dziecka wiąże się moja chyba największa trauma jeśli chodzi o cc... jako, że urodziłam wieczorem to synka po jakimś czasie zabrali na noworodki i całą noc biedny leżał tam sam, bez mamy ani taty - ja leżałam na pooperacyjnej, a mąż musiał wrócić do domu... na pewno też go czymś dokarmiali - bez mojej zgody ;(

74703e3kkwoaumma.png
też mnie to boli ;( dlatego mam nadzieję że cc będzie rano żeby mały był cały czas ze mną i z tatą

w57vyx8dubspq12k.png

Moja koleżanka urodziła tam córeczkę miesiąc temu i jest baaaardzo zadowolona z wyboru!
Żebyś nie myślała że odradzam ten szpital[emoji6]

Ooo to sie ciesze:) bo nie jestem z krakowa, wiec szukalam opiniii po kolezankach ze studiow, ale malo ktora rodzila w krk wiec tak na czuja bardziej wybralam;) i w sumie mam blisko na ujastek

Jezuuuu jak mnie wkurza ta pogoda ! Nie dosc ze zimno i pada...to jeszcze Ci ludzie jezdza tak jakby nigdy deszczu nie widzieli. Od razu korki.
Caly dzien chce mi sie spac. Glowa boli i jakas przewrazliwiona jestem...:(
Trzymam kciuki za wizyty! Ja w pt i sie dygam troche...

p19u9jcg81ehxczt.png

Dziewczyny a co mi poradzicie na pekajace naczynka na twarzy ? Wczoraj na rzesach kosmetyczka zwrocila mi na to uwage ze mam popekane... czym smarowac?
Widzialam je wczesniej ale jakos myslalam, ze znikna

p19u9jcg81ehxczt.png
Mi wogóle lubią pękać naczynka , a w ciąży to masakra. Normalnie biore coś z diosminą albo hesperydyną ale w ciązy ponoć nie wolno, więc pytałam gina to mi powiedział że rutinoskorbin (żadna mi nowość ;) ), wit C + rutozyd wzmacniają ścianki naczyń krwionośnych. I jakaś maść z kasztanowca.
No nie wiem czy po porodzie będą mniej widoczne...moje nie są :D

tak fatalnej wizyty jeszcze nie miałam:wściekła/y: 2,5 godziny czekania a czekałam jak się okazało na zmierzenie ciśnienia , położna sprawdziła bicie serca i zapytała jak się czuje i tyle koniec wizyty .Ostatnie usg w szpitalu miałam w 13 tyg. ciąży i byłam przekonana że teraz zrobią mi usg :angry: następna wizyta w szpitalu za 2 tyg i też bez usg .Na usg dopiero załapię się w 38 tyg:oZnowu muszę iść prywatnie , jestem wściekła :mad:

reklama
Do góry