reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Mi wogóle lubią pękać naczynka , a w ciąży to masakra. Normalnie biore coś z diosminą albo hesperydyną ale w ciązy ponoć nie wolno, więc pytałam gina to mi powiedział że rutinoskorbin (żadna mi nowość ;) ), wit C + rutozyd wzmacniają ścianki naczyń krwionośnych. I jakaś maść z kasztanowca.
No nie wiem czy po porodzie będą mniej widoczne...moje nie są :D
To zaczne lykac rutinoscorbin... bo jestem cala w kropki ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
tak fatalnej wizyty jeszcze nie miałam:wściekła/y: 2,5 godziny czekania a czekałam jak się okazało na zmierzenie ciśnienia , położna sprawdziła bicie serca i zapytała jak się czuje i tyle koniec wizyty .Ostatnie usg w szpitalu miałam w 13 tyg. ciąży i byłam przekonana że teraz zrobią mi usg :angry: następna wizyta w szpitalu za 2 tyg i też bez usg .Na usg dopiero załapię się w 38 tyg:oZnowu muszę iść prywatnie , jestem wściekła :mad:
Ojjj :( ehhh nic nie zrobisz :( nie ma co sie denerwowac tylko zacisnac zeby i isc prywatnie... :(

p19u9jcg81ehxczt.png

tak fatalnej wizyty jeszcze nie miałam:wściekła/y: 2,5 godziny czekania a czekałam jak się okazało na zmierzenie ciśnienia , położna sprawdziła bicie serca i zapytała jak się czuje i tyle koniec wizyty .Ostatnie usg w szpitalu miałam w 13 tyg. ciąży i byłam przekonana że teraz zrobią mi usg :angry: następna wizyta w szpitalu za 2 tyg i też bez usg .Na usg dopiero załapię się w 38 tyg:oZnowu muszę iść prywatnie , jestem wściekła :mad:
No to faktycznie dooopka. Ja bym się chyba rozplakala i zażądała usg[emoji35]

Ooo to sie ciesze:) bo nie jestem z krakowa, wiec szukalam opiniii po kolezankach ze studiow, ale malo ktora rodzila w krk wiec tak na czuja bardziej wybralam;) i w sumie mam blisko na ujastek

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mam kilka znajomych ktore tam rodziły, nawet dzis w przedszkolu z jedną mamą rozmawiałam która dwójkę wlasnie w Ujastku urodziła i wszystkie sobie chwalą [emoji16]
Gdy jeszcze myslalam ze bedzie SN to tez poważnie rozważałam ten szpital [emoji3]

Bellax planowane cesarki sa zazwyczaj do południa, wiec spoko!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jak mnie niesamowicie wkurza zakładanie nowych wątków przez osoby nie związane z forum, czerwcówkami..... [emoji21]aaaaaaa nadwrażliwa chyba jestem

Też mnie to denerwuje... w celu sprzedaży, ogłoszeń jest specjalny temat na wątku ogólnym przeznaczony do tego celu... po co zaśmiecać pozostałe wątki :-)

Co do krwi pępowinowej - nie zdecydowaliśmy się jeszcze ostatecznie. Jesteśmy 50/50 i staramy się dowiedziec na ten temat jak najwięcej. Słyszałam, że przy cc szybciej odcinają pępowinę (w zalezności od szpitala), więc ta krew i tak nie wróci do dziecka. Musze dowiedzieć się jak jest w moim szpitalu... bo jesli krew pępowinowa nie pójdzie do mojego malucha to wtedy racjonalne byłoby podjąc próbę zamrożenia w banku na wszelki wypadek, zamiast zutylizować.

Zając czemu się dygasz,przecież wszystko jest dobrze :)

Cymera uhhh też bym się wkurzyła..
[emoji8] jakos tak... sama nie wiem...

Alez mnie maz wkurzyl...prosilam go zeby umyl patelnie po smazenii bo ja mam zrobione paznokcie i nie chce szorowac. Umyl. Tak umyl ze dzis jak ja wzielam do reki to jeden tluszcz !
To samo w lodowce. Przytrzymuje tam mieso po rosole ,,bo on to pozniej sobie zrobi z tego miesa farsz do pierogow" i tak lezy az zakislo. Co za ... tsk mnie zezloscil ze mialam ochote mu ta patelnie na glowie umyc.

p19u9jcg81ehxczt.png

[emoji8] jakos tak... sama nie wiem...

Alez mnie maz wkurzyl...prosilam go zeby umyl patelnie po smazenii bo ja mam zrobione paznokcie i nie chce szorowac. Umyl. Tak umyl ze dzis jak ja wzielam do reki to jeden tluszcz !
To samo w lodowce. Przytrzymuje tam mieso po rosole ,,bo on to pozniej sobie zrobi z tego miesa farsz do pierogow" i tak lezy az zakislo. Co za ... tsk mnie zezloscil ze mialam ochote mu ta patelnie na glowie umyc.

p19u9jcg81ehxczt.png
Mogłaś mu zrobic pierogi z tego mięska :D nie no żartuje [emoji14]
Eh mój też mnie często wpienia ;) co zrobisz jak masz dwójkę dzieci a od czerwca trójkę haha [emoji14]

reklama
Mój mąż też ma takie akcje. Co prawda to ja więcej jedzenia marnuje. W sklepie zawsze mam na coś ochotę i MUSZĘ to kupić. A w lodowce już nie jest atrakcyjne i leży aż się zepsuje [emoji23]. On za to ma dziwny zwyczaj zostawiania skarpetek na kanapie- ubrań już nie. Ostatnio przyszła położna - patrzę a skarpetki wciśnięta między kanapę a ścianę[emoji32].

f2w3rjjgwqepia0h.png

Do góry