Kacprysiowo
Moderatorka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja tez juz spakowana.
A mam pytanko do Was odnosnie krwi pepowinowej. Zdecydowala sie ktoras na pobranie i przechowywanie? Ja przy pierwszym dziecku nie oddalam, rozwazam teraz taka opcje, bo wiecej dzieci juz nie planuje..
Ja tez juz spakowana.
A mam pytanko do Was odnosnie krwi pepowinowej. Zdecydowala sie ktoras na pobranie i przechowywanie? Ja przy pierwszym dziecku nie oddalam, rozwazam teraz taka opcje, bo wiecej dzieci juz nie planuje..
Madireiro a jakie to koszty??
Ja też sporo o tym czytałam. I raczej nie decyduje się na przechowywanie krwi za kasę bo nie ma dowodów na to że ta krew pomoże, często lepiej nadaje się do przeszczepu dla rodzeństwa niż dla dziecka od którego zostało pobrane. Zastanawiałam się za to nad oddaniem tej krwi to jakiegoś banku krwi tak by mogła ona pomóc innym. Ale na razie nie wiem gdzie będę rodzić więc...ja chciałam ale poczytałam trochę o tym głównie badania niezależnych naukowców i ostatecznie odpuściłam. Najbardziej przekonało mnie to że żaden znany mi lekarz ( w moim otoczeniu mam ich sporo) nie zdecydował się na to... ale poczytaj i wyrób własne zdanie