reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja nie wiem dokładnie jak to jest z alkoholem podczas karmienia. Moja szwagierka mi opowiadała,że jej koleżanka nie piła w ciąży a podczas karmienia pozwalała sobie na alkohol w tygodniu piwa a w weekendy trochę więcej a teraz podejrzewają u dziecka ten syndrom alkoholowy. 2 Latka- nie siedzi bez podparcia, nie przekręca się, nie raczkuje, nie chodzi, nie mówi. Pomimo półrocznej rehabilitacji zero efektów.

f2w3rjjgwqepia0h.png

Poczytam sobie dzisiaj O tych alkoholach,chociaz ja nie mam problemu z odmawianiem.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kaprysiowo moja tez nie co wizyte mi waży i mierzy córkę. Ale jak masz się wkurzać to zmieniaj choć ja bym się chyba ma to nie zdecydowała

Jak to Wam nie mierzą dzieci? Ja co wizytę wiem wszystko, tzn lekarz sam mi mówi co i jak z małym.A jak coś to sama pytam i bez problemu mi odpowiada.Zdjeć mam chyba z 20, dwie płyty i odpis z każdej wizyty, waga, badania itp.

Ja tęsknie najbardziej za piwem. Szczególnie jak jest grill lub oglądamy mecz lub jakieś filmy.

Mi się ostatnio śpi bardzo dobrze :) oby jak najdłużej.

Do tego już się przyzwyczaiłam do tej ciąży. Nie mogę sobie nawet wyobrazić jak to będzie bez brzucha [emoji33] ja nie chce urodzić wcześniej, nie będę nic przyśpieszała. Mój synuś musi być czerwcowy[emoji7][emoji7] aż się nacieszę tym stanem [emoji6]

f2w3rjjgwqepia0h.png
Moja tez czerwcowa musi byc nie majowka ;) narzekam bo narzekam ale te kopniaki sa takie slodkie takie to jest fantastyczne uczucie ze chce je czuc :)

p19u9jcg81ehxczt.png

Spać w ciągu dnia [emoji16]już ostatnio pisałam, że bezkarnie się kładę na drzemkę wraz z moja córeczka... i nie mam wyrzutów sumienia, bo dom ogarnięty obiad na stole. Śpię, bo wiem, że przy dwójce to pewnie długo nie zaznam drzemki, nie pisząc już o całej przespanej nocy :D
Wiec tak jak panie radziły - spij ile wlezie :D

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png
W pracy z glowa na biurku ;) co Ty w ciagu dnia nie potrafie spac ;) mam tyle rzeczy do zrobienia ;) chociaz moze w maju sie naucze spac w dzien ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Są w necie tabelki ile w jakiej temperaturze można trzymać zamrożone. przy dłuższym mrozeniu muszą być już jakiś bardzo niskie temp (zwykła lodówka do takich nie mrozi) muszą być też odpowiednie woreczki/pojemniki.

@Emkaa rozumiem, ze koleżanka nie odczekiwala odpowiednie to czasu? tylko piła i karmiła?

Ja nie wiem dokładnie jak to jest z alkoholem podczas karmienia. Moja szwagierka mi opowiadała,że jej koleżanka nie piła w ciąży a podczas karmienia pozwalała sobie na alkohol w tygodniu piwa a w weekendy trochę więcej a teraz podejrzewają u dziecka ten syndrom alkoholowy. 2 Latka- nie siedzi bez podparcia, nie przekręca się, nie raczkuje, nie chodzi, nie mówi. Pomimo półrocznej rehabilitacji zero efektów.

f2w3rjjgwqepia0h.png
no jak piła a nie czekała i od razu karmiła to dzidzia dostawała niezłe dawki alko. U mnie w rodzinie raz na jakiś czas kobiety piły i podawały mrożone lub mm. Nie jestem matką Polką, ale krzywdy swojemu dziecku nie zrobie

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
No chyba,ze nie planujesz karmic piersia to sie napijesz[emoji85] Ja tesknie za lampka dobrego winka od czasu do czasu mmmm

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No malego drineczka jak wczesniej sciagnie pokarm czemu nie ;) ja mam 12 sierpnia wesele i planuje tam maly kieliszek wina ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Do góry