reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Hmmm a co to jest za badanie ? Jaka dawke euthyroxu bierzesz ? Ja mam 5x 88 i 2x100

p19u9jcg81ehxczt.png
Zajączku ty przed ciążą też brałaś euthyrox ja teraz biorę na zmianę 88 i 75 ale powiedziała mi wczoraj żebym zaczęła zmniejszać na 75 i 2x88 TSH mam 0,8

reklama
Ja się szpitala nie boję, ale to 150km od domu no i synek, który płacze za mną jak na chwilę wyjde :/ on bardzo przezywał ostatnio i płakał, że nie wrócę itd. także z tego względu bym nie chciała - bo tam sam fakt szpitala to wiem, że to pikus w sumie

7u223e3kwboc3bjp.png
Bo najciezej dziecko zostawic [emoji26] . Jeszcze takie trzy dni na porod to okey, ale jesli ktos dluzej musi w szpitalu lezec, to pewnie oszalec mozna z tesknoty.
U mnie w piersiach tez susza. W pierwszej ciazy tez nic mi nie lecialo.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dziś po wizycie spokojniejszy :) wszysyko w porządku szyjka ładna,zamknięta. :D młoda siedzi nóżkami na dole :/ bałam sie troszke wagi ,ale jak na moje możliwości +2kg w miesiąc to nie jest tak źle [emoji3][emoji4]
Troszke winiki Ths kiepskie i mam podniesiona dawke eutyroxu .
ZA 3 tyg. Mam na usg przyjść.
Na następną wizyte mam zrobic HBsAg mieliście zlecone to badanie?

Aaa u nas burza [emoji33][emoji33]

5djylbetecfse5n6.png
Tak, ja mam zrobic tez na nastepna wizyte to badanie. Ale to chyba norma na tym etapie

Mam wrażenie że ta moja ciąża jest prowadzona do dupy, robi mi tylko usg dowcipnie i bada tętno dziecka. Jak wczoraj poprosiłam o sprawdzenie płci to mówi do mnie "że nie ma czasu, spieszy mu się, a ja jestem nerwowa bo chce mieć wszystko pod kontrolą" strasznie mnie tym rozdrażnil i stwierdziłam że zdziwieniem "ja nerwowa? To chyba Pan ma gorszy dzień", zmiarkowal i zrobił się milusi. Wy wiecie jak Wasze dzieciaki się rozwijają, ile ważą itd, a ja nie wiem nic, no masakra jakaś. Jedyne informacje to z badań prenatalnych, bo ten cięć nic nie sprawdza, irytować mnie już dużo wcześniej ale mąż się uparl żeby nie zmieniać lekarza, ale wczoraj to przegial, szkoda że kasy nie zapomina brać. Jestem jego długo letnia pacjentka i takiego frajerstwa z jego strony się nie spodziewałam przy prowadzeniu ciąży. Wiecznie ma komentarz co do wystawiania zwolnienia albo recepty na ryczałt na Clexane która mi się należy jak psu buda bo mam do tego wskazania.
Boże wyzalam Wam się ale strasznie ale to strasznie się wkurzylam, pomijając wieczne obsuwy. Mam wrażenie że bardzo się zmienił i sodowka mu do głowy uderzyła.

A ja bym spala jak glupia, ale synek mi nie daje i codzinnie ledwo zywa wstaje. Ciekawe jak jak dwojke ogarne w nocy...[emoji20]
I nie mowcie mi nic o alkoholu, bo ja od ponad 2,5 roku o suchym pysku i pewnie jeszcze troche ten stan pociagne [emoji6] . A whisky z cola lub martini ze spritem [emoji7]

Mam wrażenie że ta moja ciąża jest prowadzona do dupy, robi mi tylko usg dowcipnie i bada tętno dziecka. Jak wczoraj poprosiłam o sprawdzenie płci to mówi do mnie "że nie ma czasu, spieszy mu się, a ja jestem nerwowa bo chce mieć wszystko pod kontrolą" strasznie mnie tym rozdrażnil i stwierdziłam że zdziwieniem "ja nerwowa? To chyba Pan ma gorszy dzień", zmiarkowal i zrobił się milusi. Wy wiecie jak Wasze dzieciaki się rozwijają, ile ważą itd, a ja nie wiem nic, no masakra jakaś. Jedyne informacje to z badań prenatalnych, bo ten cięć nic nie sprawdza, irytować mnie już dużo wcześniej ale mąż się uparl żeby nie zmieniać lekarza, ale wczoraj to przegial, szkoda że kasy nie zapomina brać. Jestem jego długo letnia pacjentka i takiego frajerstwa z jego strony się nie spodziewałam przy prowadzeniu ciąży. Wiecznie ma komentarz co do wystawiania zwolnienia albo recepty na ryczałt na Ciekawe która mi się należy jak psu buda bo mam do tego wskazania.
Boże wylalam Wam się ale strasznie ale to strasznie się wkurzylam, pomijając wieczne objawy. Mam wrażenie że bardzo się zmienił i sodowka mu do głowy uderzyła.
Mój na prenatalnych też nie sprawdził płci - a ja sama o tym zapomniałam. [emoji23]. Co prawda to tylko formalność, bo pewność mam 1500% .

Chodzisz prywatnie a koleś Cię olewa- ja bym zmieniła jeśli masz jakiegoś pewniaka. Gorzej jak trafisz na kogoś podobnego. Mój lekarz jest zawsze bardzo miły, ale ja chodzę na nfzty i też myślałam nad zmianą na Prywatnie, bo tam USG na każdej wizycie tu tylko ktg mi robi. A USG tak raz w miesiącu i teraz już mi zostało ostatnie na koniec.

f2w3rjjgwqepia0h.png

Czesc mamuski....ale u mnie ciemno...zachmurzone.....
Wczoraj mialam tak ciezki dzien ze padlam jak mucha przed 22. Moj kot wczoraj probowal chyba gdzies wskoczyc spadl i chyba zwichnal tylne lapy...a to kolos 7kg. Padlo na to ze musialam ja zataszczyc do wet. a wczesniej odgruzowac piwnice w poszukiwaniu transportera...jak ja sie umeczylam....nie moglam jej wepchnac bo juz czula co sie dzieje... Caly dzien przespaa ta moja kocica i musze jej jakos leki podac...
Chcialam wczoraj dosypac styropianu do tej pufy duzej bo sie juz ugnioka no i otworzylam zamek a tu walnelo styropianem na cala chate...wszystko w elektryzujacych sie kulkach ...nie moglam tego wyodkurzac...a odkurzacz wygladal jak jeden bialy bombel bo wszystko do niego sie poprzyklejalo....potem chcialam sobie wymienic wypelnienie z rogali do karmienia bo tamto juz zbrylone, wiec zamowilam pudlo silikonowych kulek....no i otworzylam nie z tej strony i wszystko na dywanie sie znalazlo..a dopiero skonczylam sorzatac kulki i schowalam odkurzacz...wiec znowu cheja i tacham odkurzacz spowrotem....rece mi opadly i mialam ochote siasc i plakac....ledwie sie wyrobilam w czasie zeby po mlodego do pkola pojsc....
Po drodze zrobilam zakupy...jakies takie ciezkie wyszly ....i ciagne za reke mlodego i te siaty , jedna pekla wiec wszystko zbieram i pod pachy pcham i niemal w zeby a tu desz sie rozkrecil....zmoklismy jak kury.... Bylam tak padnieta ze normalnie nie moglam sie ruszyc....takiego pechowego dnia dawno nie mialam....

c55f3e3kq403a9og.png

Camel ...musiałam kliknąć, że lubię. I nie że cieszę się, że pechowy dzień miałaś , ale z boku to wszystko mimo pecha bardzo śmieszne.

reklama
Kacprysiowo skoro nie jestes zadowolona ze swojego lekarza.... z drugiej strony lekarze tez niezbyt chetnie " przejmuja" w tak poznej ciazy. A masz kogos sprawdzonego?

Do góry