reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

A tam. Pocierpie ale będę miała z grzywki bo nie chce by mi się gdzieś to cholerstwo roznioslo.

ja w tamtym roku walczyłam z tym cholerstwem ze 3 miesiące. na koniec to miałam ich tak dużo że jak mama kupila w aptece takie cudo do wymrażania to starczyło tylko na połowę [emoji33]. I potem na necie przeczytałam jakiś babciny przepis ze skórką od cytryny i octem i wiecie że mi co do jednej zeszło! też bolało bo mi skórę do około wypaliło ale zeszło!

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Właśnie rozmawiałam z sąsiadką, która urodziła 2 mce temu. Pierwsze dziecko rozdziła 8h, drugie 59 min. Urodziła w domu bo nie zdarzyli wyjechać z domu [emoji33][emoji33][emoji33][emoji33]. Mąż na dole na karetkę czekał o jakie zdziwienie wszystkich, ze dziecko juz płacze.
Ja syna rodziłam 5,5 h i zaczynam się bać.

Ja po 12 godzin się męczyłam z jednym i z drugim.Te pierwsze parę godzin były bóle dosyć ostre ale potem to już myślałam tylko,żeby się skończyło jak najszybciej.Nie ważne czy im tam nasram czy nie oby tylko szybko był koniec ;)
A teraz póki co siedzę i prasuję małe cudeńka,aż mnie plecy bolą ale jeszcze trochę i laba na dzisiaj ;)

Właśnie rozmawiałam z sąsiadką, która urodziła 2 mce temu. Pierwsze dziecko rozdziła 8h, drugie 59 min. Urodziła w domu bo nie zdarzyli wyjechać z domu [emoji33][emoji33][emoji33][emoji33]. Mąż na dole na karetkę czekał o jakie zdziwienie wszystkich, ze dziecko juz płacze.
Ja syna rodziłam 5,5 h i zaczynam się bać.
Ja córe też niecałe 6 godzin, i teraz mam takie marzenie że przyjadę na porodowke i za chwilę urodze [emoji16] ale jednak wolałabym zdążyć [emoji13]

thgfikgneziy9g6d.png

Ja po 12 godzin się męczyłam z jednym i z drugim.Te pierwsze parę godzin były bóle dosyć ostre ale potem to już myślałam tylko,żeby się skończyło jak najszybciej.Nie ważne czy im tam nasram czy nie oby tylko szybko był koniec ;)
A teraz póki co siedzę i prasuję małe cudeńka,aż mnie plecy bolą ale jeszcze trochę i laba na dzisiaj ;)
Ja mialam to samo z pierwszym wiec mam cicha nadzieje ze teraz pojdzie szybciej...ale sadzac po twoich doswiadczeniach pewnie i przy drugim bede wic sie z bolu 12h.

c55f3e3kq403a9og.png

Juz pracujesz? [emoji47] ja narazie tylko raz uprałam. Musze się ogarnąć wkoncu bo początek czerwca juz niedługo. Mam ambitny plan na początku maja wziąć ta moja core na pogadanki by szybciej wyszla[emoji16]

Juz pracujesz? [emoji47] ja narazie tylko raz uprałam. Musze się ogarnąć wkoncu bo początek czerwca juz niedługo. Mam ambitny plan na początku maja wziąć ta moja core na pogadanki by szybciej wyszla[emoji16]

Ja mam te same plany tylko koncem maja zaczne z maluchemvpowazne pogadanki. Moj pierworodny posluchal i wyszedl co do dniacw ktorym istalilismy so ie ale do tej pory dziecko grzeczne i usluchane...obawiam sie ze to drugie nie bedzie skore do kompromisow i ustepstw..juz teraz daje mi popalic wie podejrzewam ze bedzie indywidualista upartym jak mamusia i tak zrobi po swojemu.

c55f3e3kq403a9og.png

Ja mam te same plany tylko koncem maja zaczne z maluchemvpowazne pogadanki. Moj pierworodny posluchal i wyszedl co do dniacw ktorym istalilismy so ie ale do tej pory dziecko grzeczne i usluchane...obawiam sie ze to drugie nie bedzie skore do kompromisow i ustepstw..juz teraz daje mi popalic wie podejrzewam ze bedzie indywidualista upartym jak mamusia i tak zrobi po swojemu.

c55f3e3kq403a9og.png
Oj dobrze cie rozumiem. Mówię jej "córcia nie kop mamy po zebrach" to ona bach bach ale po jajniku[emoji16]

reklama
Do góry