reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Hm Ok to jakies sredniowiecze

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dużo zależy od lekarza prowadzącego i położnej, jak trafisz na dobrego to cię wyśle do szpitala w razie jakichkolwiek wątpliwości. Jedna ze znajomych miała polożnika jako fastlege i na każdej wizycie USG. Wszystko zależy na kogo się trafi.

010ikw7ip2lmrcv3.png

reklama
Dużo zależy od lekarza prowadzącego i położnej, jak trafisz na dobrego to cię wyśle do szpitala w razie jakichkolwiek wątpliwości. Jedna ze znajomych miała polożnika jako fastlege i na każdej wizycie USG. Wszystko zależy na kogo się trafi.

010ikw7ip2lmrcv3.png

Pewnie tak ,ale swoja droga jakbym miala miec tylko jedno usg to chyba bym chodzila prywatnie dla swojego spokoju [emoji120]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No tak pozytywne nastawienie to podstawia, ;) Ja do Niej ciagle mówię i proszę, ale ona swoje, z tą głowa w górze co USG, może to jakoś ma dobrze rzutować na przyszłość, ale póki co tylko budzi mój niepokój :D Coś i tak czuję, że to będzie przeciwieństwo siostry, ale tylko po tym że dla mnie ta ciąża jest zupełnie inna niż pierwsza ;)
Ale wiecie co jest najlepsze... przeraża mnie poród naturalny, przez to, że pierwszy był dla mnie dość trudny. Teraz sobie mówię, że może z drugim to jest łatwiej, szybciej, że na pewno już jakoś to będzie, jakoś to sobie układam w tej w głowie, a teraz to "straszenie", że duża i póki co nie obrócona i z bomby mogłaby być cesarka [emoji16]takiego planu nie było, myśle ze wiele po cc takiego nie miało, ale sam psychiczny fakt, że znów coś trzeba sobie w tej głowie w razie W układać.
Dobra nie świruje :D oby do kolejnego USG a ja idę dalej do niej gadać :D

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png
Też mam obawy przed porodem. Często powtarzam sobie, że dam radę. Czasami czuje się jak twardzielka, a czasami wymiękam na myśl o tych bólach...
Jak urodzę sn, to na pewno będę z siebie bardzo dumna, że dałam radę :-)

Pochwalę się kolejnym dziełem [emoji38] Kostka sensoryczna dla maluszków! Z gryzakiem i zawieszką do wózka, w środku dzwoneczek, jedna ściana szeleści. Kolejne będą też kolorowe [emoji4]
Link do: Domowa Wytwórnia
Która ma ochotę na taką?
1491244741-aaaaaa.jpeg
1491244747-aaaaaa.jpeg

0d1yhqvkorvfo1vd.png
Ja mam ochotę na taką zabaweczkę :D No raczej moja córcia , tylko jeszcze o tym nie wie :p
Co do szczegółów ugadamy się na PW:D
Nie wpadłabym na pomysł by coś takiego zrobić :o
Jesteś zdolniacha :D

Nieee, to dlatego że Zosia będzie mieć dużo włosków na głowie :D ;)

Też słyszałam ten przesąd. Tak mnie mąż pociesza. Przy synku jakąś tam miałam, teraz męczy na wieczór szczególnie i to tak , ze nie wiem czy nie będę wymiotować. Muszę poczytać czy da sie to jakos złagodzić, albo czy nie jem czegoś podrazniajacego.

Położna w szkole rodzenia mowiła, że za jej czasów USG nie było standardem a ułożenie dziecka potrafi ocenić palpacyjnie lub przez macanie brzucha. Może w Norwegii też tak sprawdzają;)

Na zgagę najlepsze siemię. Mi pomaga na kilka dni ;)

f2w3rjjgwqepia0h.png

Mama mnie faszerowała tym wątpliwym przysmakiem. Do tej pory jak pomyślę to mam dreszcze.

Melomanka ja dźwigać półtora roczniaka i mam trochę wyrzuty sumienia, ale nie potrafię mu odmówić choć mocno to ograniczyłam
Ja tez czasem mam wyrzuty sumienia, zwlaszcza jak np musze go dzwigac po schodach. Ogolnie on ladni wchodzi i schodzi, ale nieraz wiadomo...bunt [emoji6] . Ale tlumacze sobie, ze niejedna dzwigala i bylo okey. Choc wiadomo - jak nie musze to staram sie tego nie robic. Ogolnie to marze juz o tym zeby pozbyc sie brzucha i "odzyskac" swoje cialo, sprawnosc itp.

Sasanka no to masz co dzwigac. Moj dwa kilo lzejszy [emoji6]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi bardzo pomaga- na szczęście . Ja dodaje surowe np. Do owsianki i nie nawet nie czuć. Poza tym w ciąży można brać leki na zgagę np. Rennie.

f2w3rjjgwqepia0h.png

Do góry