reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Hej dziewczyny.. Tak Was czytam i duzo o tarczycy rozmawiacie i temat wciaz wraca.. I tak sie zastanawiam teraz..
Ja nigdy nie mialam stwierdzonego problemu. Teraz jak robilam sobie morgologie (juz w ciazy) to wyszlo mi dokladnie 3. I to jest ponoc norma (?) moja gin mi powiedziala, ze teoretycznie, by zajdc w ciaze powinno byc nizsze, ale skoro zaszlam bez problemu to tylko potwierdza, ze reguly nie ma. I to wszystko w temacie.. Ide na wizyte 15.11 do kogos innego znowu .. Bede chyba musiala o tym pogadac..

Delli , koniecznie zwróć lekarzowi na to uwage , wysokie TSH w początkowym rozwoju ciąży jest nie dobry dla płodu ze względu na korzystanie z naszej tarczycy do rozwoju , a jak masz wysokie TSh to może sprawić , że Twoje dziecko również będzie miało chorą tarczyce więc od maltkiego będzie konieczne leczenie . Moim zdaniem nie potrzebne , dlatego trzeba szybko reagowań najlepiej nie z ginekologiem rozmawiac bo oni za przeproszeniem ***** się na tym znają lepiej iść skontrolować to z endokrynologiem , zapłacić ale mieć pewność , że jest wszystko dobrze .

Ja odrazu po testach w domu zaczęłam szukać lekarza ginekologa-endokrynologa, aby jak najszybciej się przebadac i nie zaszkodzić mojej fasolce kiepskim TSH .

ja biore Acard..miałam problemy z zakrzepami już perzd ciążą.
o sobie hmm..25 lat, 2 wspaniałe córeczki i wiecznie zapracowany mąż :)
termin ostatniej Q to 17 rzesnia
beta ładnie przyrasta - teraz czekam az będzie widac na usg serduszko to wtedy troszkę odetchnę (staraliśmy się o tą ciąże od stycznia - pomogł dopiero bromergon + clo)
My też staraliśmy się o trzecią dzidzię od stycznia. Stosowaliśmy kalendarzyk, wykres temp i testy owu bo śluzu do obserwowania zbytnio nie miałam i byłam pewna że nic z tego a tu taka niespodzianka :D

Jest serducho :). Tętno 142.
7,0 tc. Termin porodu 9.06
Czyli wszystko zgodnie z moim kalendarzem. Czas chyba na pasek.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Super [emoji178] Gratuluję![emoji5]

hchy3e3kmkdysf2e.png

Zola a bierzesz duphaston? Ja pytalam gina wczoraj i powiedzial, ze w razie plamien wziac od razu 4 tabletki ( jesli rano) lub do 4 ( jesli po poludniu lub wieczorem). W sensie, ze jesli wzielabym jedna rano i jedna po poludniu, a pozniej dostala plamien, to biore jeszcze 2 ( tak zeby max dziennie 4 wziac). Powiedzial, ze na tym etapie nic wiecej sie nie da zrobic. No i sie oszczedzac.

Co do karmienia piersia, to ja karmilam jeszcze w zeszlym tygodniu. W niedziele odstawilismy malego kategorycznie. Z jednej strony mi szkoda, a z drugiej wiem, ze nie dalabym rady karmic go w bardziej zaawansowanej ciazy, balabym sie o brzuch bo nieraz kopa solidnego dostalam.

Co do dlugiego karmienia... niestety tak bardzo odeszlismy od natury, ze to co naturalne jest dziwne i smieszne, a normalne stalo sie to co naturalne nie jest. I tak oto normalne jest dla nas, ze dziecko 3 letnie pije mleko krowie ( ktore naturalnie jest dla cielaka), ale jak pije mleko mamy to juz jest smieszne, dziwne (dla niektorych niemal zboczone). Tylko czlowiek tak potrafi ;). Moim zdaniem to taka troche paranoja ;)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Zola a bierzesz duphaston? Ja pytalam gina wczoraj i powiedzial, ze w razie plamien wziac od razu 4 tabletki ( jesli rano) lub do 4 ( jesli po poludniu lub wieczorem). W sensie, ze jesli wzielabym jedna rano i jedna po poludniu, a pozniej dostala plamien, to biore jeszcze 2 ( tak zeby max dziennie 4 wziac). Powiedzial, ze na tym etapie nic wiecej sie nie da zrobic. No i sie oszczedzac.

Co do karmienia piersia, to ja karmilam jeszcze w zeszlym tygodniu. W niedziele odstawilismy malego kategorycznie. Z jednej strony mi szkoda, a z drugiej wiem, ze nie dalabym rady karmic go w bardziej zaawansowanej ciazy, balabym sie o brzuch bo nieraz kopa solidnego dostalam.

Co do dlugiego karmienia... niestety tak bardzo odeszlismy od natury, ze to co naturalne jest dziwne i smieszne, a normalne stalo sie to co naturalne nie jest. I tak oto normalne jest dla nas, ze dziecko 3 letnie pije mleko krowie ( ktore naturalnie jest dla cielaka), ale jak pije mleko mamy to juz jest smieszne, dziwne (dla niektorych niemal zboczone). Tylko czlowiek tak potrafi ;). Moim zdaniem to taka troche paranoja ;)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Czytanie ze zrozumieniem. Nie miałam na myśli, że karmienie piersią jest w tym wieku śmieszne, tylko zachowanie mojej chrześniaczki która w trakcie karmienia tańczyła i dokazywała z cycką w buzi.

hchy3e3kmkdysf2e.png

My też staraliśmy się o trzecią dzidzię od stycznia. Stosowaliśmy kalendarzyk, wykres temp i testy owu bo śluzu do obserwowania zbytnio nie miałam i byłam pewna że nic z tego a tu taka niespodzianka :D
myslisz, ze ja sie spodziewalam? od 3tygodni mam szpital w domu bo dzieci juz na drugich antybiotykach, sama wlasnie koncze antybiotyk a tu II krechy

Hej dziewczyny ! A kiedy planujecie pierwsze zakupy dla maleństwa? :D
Ja pierworodka i nie wiem kiedy "wypada" za to się zabrać :-) ale jak widzę te wszystkie maleńkie czapeczki o rękawiczki.... same wiecie :D
thgfyx8d6loeenyj.png

reklama
Ja mam wszystko po synku :) jesli bedzie corka to wezme od brata ubranka, bo w tej chwili ma poltoraroczna core :) naszczescie wielkie wydatki juz za mna. A i tak duzo rzeczy mialam od starszycz siostr.

Do góry