reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

A moze nie do konca efektywnie dziecko umialo ssac? Nalykalo sie powietrza i przez to tak wymiotowalo? Albo mialo uczulenie na cos co zjadlas? Przyczyn moze byc wiele [emoji6]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Dziecko zdrowe. Bez alergii. Jadlam super zdrowo kolki nie mial ani jednej nawet nigdy. Wszystko super. Co do ssania to specjalnie odciagalam i z butelki mu dawalam moje mleko bo tez o tym pomyslalam i bylo to samo . Dlatego wiem ile dokladnie jadl mojego a ile mm. I na tej podstawie wiem ze moj pokarm byl slaby. U lekarzy tez bylam i przyznali mi racje.

reklama
Dziewczyny a co jezeli sie okaze ze pokarmu brak.? Czy w szpitalu dają własny no i jaka markę polecacie? Nie mam zielonego pojecia w tej kwestii.

Dziewczyny a co jezeli sie okaze ze pokarmu brak.? Czy w szpitalu dają własny no i jaka markę polecacie? Nie mam zielonego pojecia w tej kwestii.
Tak. W szpitalu dokarmiaja . U mnie daja enfamil i bebilon z tego co slyszalam.
Ja uzywalam przy synku Nan . Ale teraz bede uzywac hipp ponoc lepsze od nan [emoji4] bebiko ponoc gowno. Ale temat mlek to temat rzeka. W sumie to kazdemu paasuje inne. Trzeba probowac bo nie u kazdego dzieciatka sprawdzi sie dane mleczko. Ale mi pediatrzy i polozne odradzaly bebiko w kazdym badz razie.

Dziecko zdrowe. Bez alergii. Jadlam super zdrowo kolki nie mial ani jednej nawet nigdy. Wszystko super. Co do ssania to specjalnie odciagalam i z butelki mu dawalam moje mleko bo tez o tym pomyslalam i bylo to samo . Dlatego wiem ile dokladnie jadl mojego a ile mm. I na tej podstawie wiem ze moj pokarm byl slaby. U lekarzy tez bylam i przyznali mi racje.
Nie wiem do konca jak to jest, nie jestem ekspertem. Tez niejednokrotnie slyszalam, ze nie ma czegos takiego jak "za chudy" pokarm, ze mleko matki jest takie jakie byc powinno, no ale upierac sie nie bede bo to tylko teorie, a tych jak wiadomo jest wiele. Ja sama nie do konca z pewnymi rzeczami sie zgadzam; niby dziecko nie moze miec wzdec jak mama zje cos ciezkostrawnego, tylko czemu moj syncio zawsze duzo bakow puszczal jak zjadlam brokuly? [emoji6]

Suelen trzymajcie sie! Dziewuszki niech jeszcze troche sobie posiedza w brzuszku.

Ja tez dzis sie przeciazylam troche. Dwa spacery z synkiem, podnoszenie go sto razy na karuzele, hustawke, do wozka itp., niesienie jego i zakupow po schodach, odkurzanie, pranie, gotowanie i teraz czuje skutki. [emoji19] Kregoslup boli, brzuch ciagnie. Ale i tak jestem pozytywnie zaskoczona swoim stanem w tej ciazy, w poprzedniej od ok 20 tyg glownie musialam lezec, a tu duzo wiecej do roboty, a organizm bardziej wytrzymaly jest [emoji4] . A poza tym jestem w szoku, ze juz 31 tydz zaczelam [emoji54]
Suelen ...to Ty teraz nic nie rób tylko leż nawet z nogami do góry. Dzieciaczki teraz szybko rosną. Nawet 200g tygodniowo. Każdy dzień teraz na wagę złota.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuluje wizyt. Rosną te nasze skarby jak na drożdżach :) mój cukierek juz 1510[emoji7]

Zając- przecież w cycki poszło[emoji16] A ja jutro będę miała ważenie. Już się boje [emoji1]

Mi dawały położne mleko w szpitalu. Nan pro. Miały taki gotowy preparat w malutkich buteleczkach i do tego jednorazowe smoczki. Do domu kupiłam też te mleko, ale w sumie już laktacja się rozkręciała i poszło do kosza.

f2w3rjjgwqepia0h.png

Jeśli chodzi o mm, to ja kupowałam babydream z rossmana. Opinie miało bardzo dobre, córcia była zadowolona, nie bolał brzuszek, najadała się. Skład jak porównywalam był praktycznie identyczny jak w nan....nie pamiętam dokładnie ale wychodziło dużo taniej cenowo

thgfikgneziy9g6d.png

Jeśli chodzi o mm, to ja kupowałam babydream z rossmana. Opinie miało bardzo dobre, córcia była zadowolona, nie bolał brzuszek, najadała się. Skład jak porównywalam był praktycznie identyczny jak w nan....nie pamiętam dokładnie ale wychodziło dużo taniej cenowo

thgfikgneziy9g6d.png
Hehe my też na tym mleku lecieliśmy. Nie dość że tanie, to jedyne po którym mały miał najmniejsze problemy. A przerobiliśmy praktycznie wszystkie, do tej pory mąż wspomina ile mlek do kosza wywalił.
Tylko probiotyk podawałam bo tam nie ma.

Cymera trzeba tylko pobrać druk z sociala i odesłać wypełnione świeżo upieczony tatuś ma pół roku od narodzin dziecka żeby to wykorzystać
wiem słyszałam :) problem jest tylko taki ze mój maż nie chce wybrać całego urlopu + tacierzyński , bo musimy mieć zakładkę w razie W kilka dni, no i na święta + chrzciny w Polsce . A jak ty wrócisz z polski ? sama ? gadałam z moim on mnie chętnie puści ale się boi ze sobie nieporadze sama

reklama
Do góry