reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Nie wiem.. To takie robaki w kaszach itd? Nic nie zauważyłam. Za to kilka ubrań ma dziury. Fakt , że to takie "gorszego sortu". Zrobię dziś porządki w szafkach w kuchni. A można się tego pozbyć ?

f2w3rjjgwqepia0h.png
Spozywcze mole tak jak ciemki wygladaja..maja czasem larwy wlasnie w kaszach..ja mialam i pozbylam.sie wywalajac wszystko co otwarte i sa takie lepy na mole spozywcze

reklama
Emka szukaj pajęczynek. U mnie mole spożywcze często w otwartych słodyczach są, i niestety czasem zaglądam do czekolady a tam małe glisty, to właśnie larwy moli. Oblecha....trzeba wyrzucić jeśli zauważysz nawet same pajęczyny np w kaszy,mące, makaronie itd

My tez mieliśmy mole, chyba 2 mce latem się z nimi meczylismy. Wszystko czyszczone, wyrzucone co otwarte a i tak wracały. Aż znaleźliśmy jajka w pudełku z herbatą ekspresową - tam nie zakładaliśmy - bo wszędzie piszą, ze ma byc sypkie. Prawdopodobnie ze sklepu przyniesione. Trzeba przeszukać wszystko dokładnie. Jeśli masz więcej niż jednego - co kilka dni jakiegoś widzisz to szukaj gniazda.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Super ! :) ale kochana pieczywo możesz śmiało jeść a nawet powinnaś,tyle ,że pełnoziarniste lub żytnie na zakwasie. Najlepiej bez pszennej mąki.Tak samo wędliny,tylko te chude np indyk pieczony czy kurczak gotowany,bez soli.Nie dość ,że białko pomaga na zatrzymywanie wody(m.in. na zaparcia) to jeszcze hemoglobinkę podrasuje i uczucie głodu na dłużej mija ;)

Co do żylaków to po prostu trzeba się ruszać o ile wszystko ok z szyjką.Im więcej człapiemy nóżkami tym mniejsze ryzyko powstania żylaków.Ja również pedałuję na stacjonarnym i jest ok .
Jeśli leżysz to z nogami w górze,tak samo gdy śpisz ;)

Ale super ,że rady się przydały :)
W ciąży wróciłam do białego pieczywa. Staram się je jeść na śniadanie albo tylko na kolację ;) przed ciążą jadłam tylko ciemne. W każdym razie wszystko gra :-)

Pod materac w łóżku włożyłam poduszki, żeby spać z nogami wyżej. Wróciłam do aktywności. Dużo spaceruje. planuję zacząć chodzić na basen raz w tygodniu.

Ja głównie w 40 stopniach, a polary i welury w 30, nie mechaca się tak. Ręczniki moga byc w 60 stopniach bo wtedy nawet lepiej wode chłoną.

Chcialam kupić jakieś staniki do karmienia z fiszbina a najlepiej z usztywnianą miską ale jakaś porażka w tych sklepach, zostaje internet.

Nawet w czekoladzie moga się zalęgnąć, więc lepiej doslownie wszystko przejrzeć i do pudelek plastikowych lub woreczków strunowych powkladać ,glównie makarony, ryże,kasze..

W ciąży wróciłam do białego pieczywa. Staram się je jeść na śniadanie albo tylko na kolację ;) przed ciążą jadłam tylko ciemne. W każdym razie wszystko gra :-)

Pod materac w łóżku włożyłam poduszki, żeby spać z nogami wyżej. Wróciłam do aktywności. Dużo spaceruje. planuję zacząć chodzić na basen raz w tygodniu.

Jeśli musisz jeść białe pieczywo to lepiej na śniadanie niż kolację. Ja na początku mogłam jeść tylko białe pieczywo bo to co zwykle jadłam mi nie podchodziło i powiem Ci,że zaparcia były odczuwalne. Teraz,gdy moja dieta wróciła do normy to i problemy jelitowe ustąpiły.

Ja też chętnie pochodziłabym na basen ,ale nie umiem pływać :D

Bo moze masz mole spozywcze ? Wtedy te zapaszki nie dzialaja..

Ja wiem, ze np po upraniu w 60 stopnicha gdzie zabije sie roztocza ta temp po tygodniu juz sie nowe kultury syfu namnazaja wiec pranie 2 miesiace wczesniej nie maja dla mnie sensu..chyba ze ktos to pakuje we worki prozniowe..ja popralam teraz w zwyklym proszku a bede maju prala.na czysto.. ew ciuszki na wyjscie i z 5 par pajacow ogarne wczesniej i zapakuje w woreczki..tak to bede prala na bierzaco i prasowala..i tak mam pranie i skladanie po dzieciach wiec noworodka tez ogarne [emoji4]

Na mole spozywcze najlepiej opsikac wszystko woda z octem. Polecam. Przechodzilam przez to.

p19u9jcg81ehxczt.png

Jak Was czytam to tak sobie myślę,że ja ze wszystkimi przygotowaniami jestem w czarnej du..e... masakra ... i mnie jak narazie praca bierze górę i do świąt to.sie nie zmieni jak przeżyje te 4 tyg. To zaczne ogarnąć wyprawke. Zamowilam jakis czas temu szafe i komode jak juz sie zrobi i dojedzie do mnie to może zaczne ogarnac powoli coś. Ale jeszcze malowanie mieszkania mnie czeka [emoji33]

5djylbetecfse5n6.png

U mnie remont trwa w najlepsze już nie mogę się doczekać aż będę mogła kupić meble, urządzić pokój dla Leona. Boję się że nie zdążę.
Jeszcze tydzień temu nasza wymyślona kuchnia wyglądała tak:

1489853523-aaaaaa.jpeg

Problem jest taki że nasz dom ma 90 lat i mamy wszystkie ściany krzywe. W większości stawiamy ja od nowa :-) Zrywamy wszędzie podłogi no po prostu sajgon.
Dzisiaj już jest kładziona glazura w kuchni więc widzę światełko w tunelu :-)

0d1y3e3kgrmge34s.png

reklama
Do góry