reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja na razie piore na 40 tak wstepnie ,pozniej bede jeszcze raz prac i wtedy prasowac.A piore bo mam duzo uzywek i nie chce ich kisic do czerwca one tak pachna nie po mojemu [emoji52]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny a ja się zastanawiam nad tym praniem. Zamierzam kupić proszek i uprac juz raz bo cześć rzeczy jest nowa a część od kuzynki. A potem pod koniec kwietnia/początek maja uprac po raz drugi i wyprasować przynajmniej te rzeczy 56 i 62. Ale powiedzcie mi w ilu stopniach pierzecie się rzeczy dziecka? Chodzi mi głównie o te bawełniane bo np polarowe czy welurowe to wiadomo pewnie max 40st. Ja mama w pralce program dziecięce 95st ale jest opcja zmniejszenia temperatury bo nie wiem co wyciągnę jak włoże na 95.

p19ucsqv6rf79f3c.png

Ja piorę zawsze 40, ewentualnie białe lub pościelowe 60.
Gdzieś kiedyś przevzytalam ze za pierwszym razem trzeba wysoką temp dać , ale mam obawy ile z tych ubranek przetrwa [emoji38]

oar8pg4n1kii9v0d.png

Ja byłam szalona i w 60 prałam i tylko jedne body mi nie przezyly ale to nie ze względu na temperaturę tylko wpadły mi w jakąś szczelinę pralki i się poskręcały to są troszkę rozciągniete :D

Ja będę prała w połowie maja pewnie (termin mam na 20 czerwca), aczkolwiek od 8 maja idę z synkiem do szpitala to wezmę chyba jakis ciuszek w razie gdybym ze stresu nie daj Boże urodziła
Piorę w 40 stopniach, ale potem i tak prasuję to temperatury dostanie.

Suelen wysoki ten cukier, pewnie dostaniesz insulinę :/

7u223e3kwboc3bjp.png

Ja juz zaczynam prac i prasowac. Zaczynam 28 tydz mam pessar krótka szyjke . Moze wyladuje w szpitalu i np do konca nie wyjde wole zeby lezaly 3 msc w szafie niz potem sie wkurzac ze nie po mojemu jest zrobione. A sadze ze jak sie teraz upierze i uprasuje to nic sie z tym nie stanie . Bez przesady[emoji6][emoji6][emoji6][emoji6]

A tak z innej beczki,mala nie dala mi pospac w nocy kopniakami to wybralam sie na polowanie O 2 w nocy do kuchni i zezarlam bulke slodka[emoji33]zaczyna sie ten etap z podjadaniem[emoji31]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witam sobotnio.
Wczoraj taką miałam chcice na sernik że pojechalam do sklepu o 20 i do 23 zrobiłam serniczek z brzoskwiniami..... Te zachcianki

Powiedzcie dziewczyny kiedy zamierzacie prac już ostatecznie ciuszki. Jeszcze dużo czasu a z drugiej strony coraz szybciej się męczę i boję się że potem nie będę mieć siły na wypranie i wyprasowanie wszystkiego... Za wcześnie jeszcze?

thgfikgneziy9g6d.png
Ja mam tak naprawdę termin na 30 maja ( Ale csiii nie mów nikomu bo mnie dziewczyny z czerwcówek wyrzucą) więc czekam na piękne słońce i będę prała [emoji4] jeśli nawet od kwietnia poleżą w szafie to nic im się nie stanie. Już nie mogę się doczekać [emoji6][emoji7]
Miłej soboty [emoji8]

16udskjopmtfyunf.png

reklama
Ja mam tak naprawdę termin na 30 maja ( Ale csiii nie mów nikomu bo mnie dziewczyny z czerwcówek wyrzucą) więc czekam na piękne słońce i będę prała [emoji4] jeśli nawet od kwietnia poleżą w szafie to nic im się nie stanie. Już nie mogę się doczekać [emoji6][emoji7]
Miłej soboty [emoji8]

16udskjopmtfyunf.png
Ja mam termin parę dni po tobie i w kwietniu juz na bank będę miała wybrane. Z prasowaniem moze byc gorzej bo sama dla siebie nie tykam żelazka

Do góry