reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny macie problem z kupą że tak powiem [emoji6] kurcze ja wcześniej bardzo regularnie i często teraz też regularnie tyle że raz w tygodniu [emoji27] musli nie mogę bo mnie zatyka próbowałam śliwki suszone i nic

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja kupiłam syrop Duphalac. To jest laktuloza ja piłam wieczorem a rano ładnie szłam do wc. Lekarka mi ją poleciła. Najgorsze zaparcia miałam jak brałam duphaston. Potem nie brałam i przeszły czułam się tak lekko. A teraz po tym skróceniu szyjki znów pije duphaston i znów czuje się jak balon nieregularnie chodzę do wc i znów sięgne po ten syrop. Ja piłam raz dziennie i to najmniejsza dawkę i nie codziennie tylko jak czułam że jestem taka przepełniona mimo że dużo nie dałam rady jeść.

p19ucsqv6rf79f3c.png

reklama
Ja o dziwo narazie nie mam tego problemu a przed ciąża miałam właśnie tak że szłam do WC raz w tygodniu ale być może dlatego że pije ponad dwa litry wody dziennie teraz a wcześniej to dużo mniej

f2w3rjjgvkjhkndh.png

Emkamat kurcze ja już dawno nie wiem co to sens:-(
No właśnie chyba w pochwie, to co to jest? Dziś dok zaglądał i jest ok....

Monya piękny kilogram szczęścia :-)

Zając ja kupowałam wczoraj taki by cycki trzymał na swoim miejscu jscu a nie na brzuchu ;-)

Mi diagnozowal spojenie tylko po zrobieniu usg, 10 marca byłam na wizycie- kontrolował m.in spojenie i dalej nie idzie na razie także jest git ;) dużo więcej odpoczywam i już tak nie boli ale jak pochodze dłużej czy coś to od razu czuć

Popralam już wszystkie ciuszki, ostatnia suszarka schnie, poprzednie poprasowane :D finito :)

Mi diagnozowal spojenie tylko po zrobieniu usg, 10 marca byłam na wizycie- kontrolował m.in spojenie i dalej nie idzie na razie także jest git ;) dużo więcej odpoczywam i już tak nie boli ale jak pochodze dłużej czy coś to od razu czuć

Popralam już wszystkie ciuszki, ostatnia suszarka schnie, poprzednie poprasowane :D finito :)
To usg da się sprawdzić czy się rozchodzi? Myślałam że tylko na rtg

Saulen jestem tu nowa, ale widzę że nosisz pod sercem dwie Panny, cudownie. Gratuluję.
Piszesz ze masz pessar, czułam że coś złego się dzieje z szyjka czy to szczęście Ci dopisało??

Sassanka dzwonilas do dr spytać o te spojenia lonowego, bo chyba Ty miałaś dzwonić??
Dziękuję :) dwa maluchy rosną i mocno kopią :)

Nie mam pessar, u mnie w moim przypadku został odrzucony. Ja mam założony szew okrężny na szyjke macicy.
Nie czułam nic, a nic, że skraca sie szyjka i to tak błyskawicznie z wizyty na wizytę.

Nie wiem co sie dzieje, wiosna sie nie zaczela, a mojemy dziecku juz tak alergia doskwiera.

Z nowosci. Zrobilam obciazenie glukoza na czczo 110, po 1h 320 po 2h 293 i du**
W srode jade do diabetologa.

Dziękuję :) dwa maluchy rosną i mocno kopią :)

Nie mam pessar, u mnie w moim przypadku został odrzucony. Ja mam założony szew okrężny na szyjke macicy.
Nie czułam nic, a nic, że skraca sie szyjka i to tak błyskawicznie z wizyty na wizytę.

Nie wiem co sie dzieje, wiosna sie nie zaczela, a mojemy dziecku juz tak alergia doskwiera.

Z nowosci. Zrobilam obciazenie glukoza na czczo 110, po 1h 320 po 2h 293 i du**
W srode jade do diabetologa.

Kurcze ale cukier wysoki. :/

Dziewczyny zastosowałam się do rad nt zaparć i od tygodnia jest super ;) zawzięłam się. nie jem nic słodkiego i nie pije czarnej herbaty. Unikam pieczywa i wędlin. Jem więcej nabiału i jeszcze więcej owoców i warzyw. Przeprosiłam się z wodą ;) codziennie wypijam butlę, czasami zaczynam drugą. Wielu rzeczy sobie odmawiam, ale dorobił się hemoroidów i jakbym nie wzięła się w garść, to dopiero miałabym kłopot :p

Teraz muszę poprawić krążenie, żeby żylaków się nie dorobić. Mam nadzieję, że uda się bez leków. To jeszcze tylko i aż trzy miesiące, będzie coraz trudniej. Jeśli macie sposoby na zapobieganie żylakom to chętnie je wypróbuje.

reklama
Witam sobotnio.
Wczoraj taką miałam chcice na sernik że pojechalam do sklepu o 20 i do 23 zrobiłam serniczek z brzoskwiniami..... Te zachcianki

Powiedzcie dziewczyny kiedy zamierzacie prac już ostatecznie ciuszki. Jeszcze dużo czasu a z drugiej strony coraz szybciej się męczę i boję się że potem nie będę mieć siły na wypranie i wyprasowanie wszystkiego... Za wcześnie jeszcze?

thgfikgneziy9g6d.png

Do góry