reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Jakby nie zauważyli , że jesteś w ciąży :D

f2w3rjjgwqepia0h.png
Hehe no tak ale to bardziej chodzi o stan zdrowia. Czy pod tym względem nie ma przeciwwskazań.

reklama
Melomankw rewelacja!!

U Nas też buro za oknem,
Zrobiłam wyniki i są ok.

A zaraz jadę do dr niech patrzy na to co mi dokucza, jad z babcią więc biedna będzie miała masakre z moim małym w samochodzie. Już mi jej szkoda. Trzymajcie kciuki.

A ja sie na 3 usg chyba wgl nie wybieram bo i tak gowno u mnie widac..zrosty mam takie po 2 cc i poronieniu, ze jutro 27tc a polowkowe dalej nie dokonczone bo nie widac [emoji52] bez sensu

Ja na prenatalne jestem zapisana w 30tyg.

Dziewczyny,czy wiecie jakie dokumenty muszę zabrać ze sobą na pierwsze spotkanie do szkoły rodzenia? Sam dowód wystarczy?

Ja co spotkanie mam mieć kartę ciąży jeszcze i jak chce to wyniki badań ostatnie bo położne zerkaja co i jak ich zdaniem jeśli chcemy żeby sprawdziły.

A nie musiałaś mieć dokumentu,który uprawnia do bezpłatnego korzystania ze szkoły??

Nie. U nas każda ciężarna ma do tego prawo nie wazne czy prywatnie prowadzi ciążę czy publicznie. Nie ważne gdzie jest zameldowania ważne jest gdzie mieszka. Teraz nawet w dowodzie nie ma adresu meldunku bo jest nieważny. A i przy pierwszym spotkaniu położna środowiskowa musiałam wybrać.

Ja musiała mieć dokument, No jest finansowany z miasta. Miasto ma prawo skontrolować meldunek niezależnie od tego co masz na dowodzie.
Wszytsko zależy od tego z jakiego ramienia czego/dzięki jakim finansom działa szkoła.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Monya ta moja też jest finansowana z miasta dlatego podejrzewam,że też potrzebuje. A jaki to dokument??

reklama
Moja też jest finansowana z miasta i każda mieszkanka ma do tego prawo. Na poczatku przeprowadzali wywiad co do adresu zamieszkania, prowadzącego lekarza itd co było już potwierdzeniem że mam do tego prawo.

Do góry