reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Jakby nie zauważyli , że jesteś w ciąży :D

f2w3rjjgwqepia0h.png
Hehe no tak ale to bardziej chodzi o stan zdrowia. Czy pod tym względem nie ma przeciwwskazań.

reklama
Melomankw rewelacja!!

U Nas też buro za oknem,
Zrobiłam wyniki i są ok.

A zaraz jadę do dr niech patrzy na to co mi dokucza, jad z babcią więc biedna będzie miała masakre z moim małym w samochodzie. Już mi jej szkoda. Trzymajcie kciuki.

A ja sie na 3 usg chyba wgl nie wybieram bo i tak gowno u mnie widac..zrosty mam takie po 2 cc i poronieniu, ze jutro 27tc a polowkowe dalej nie dokonczone bo nie widac [emoji52] bez sensu

Ja na prenatalne jestem zapisana w 30tyg.

Dziewczyny,czy wiecie jakie dokumenty muszę zabrać ze sobą na pierwsze spotkanie do szkoły rodzenia? Sam dowód wystarczy?

Ja co spotkanie mam mieć kartę ciąży jeszcze i jak chce to wyniki badań ostatnie bo położne zerkaja co i jak ich zdaniem jeśli chcemy żeby sprawdziły.

A nie musiałaś mieć dokumentu,który uprawnia do bezpłatnego korzystania ze szkoły??

Nie. U nas każda ciężarna ma do tego prawo nie wazne czy prywatnie prowadzi ciążę czy publicznie. Nie ważne gdzie jest zameldowania ważne jest gdzie mieszka. Teraz nawet w dowodzie nie ma adresu meldunku bo jest nieważny. A i przy pierwszym spotkaniu położna środowiskowa musiałam wybrać.

Ja musiała mieć dokument, No jest finansowany z miasta. Miasto ma prawo skontrolować meldunek niezależnie od tego co masz na dowodzie.
Wszytsko zależy od tego z jakiego ramienia czego/dzięki jakim finansom działa szkoła.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Monya ta moja też jest finansowana z miasta dlatego podejrzewam,że też potrzebuje. A jaki to dokument??

reklama
Moja też jest finansowana z miasta i każda mieszkanka ma do tego prawo. Na poczatku przeprowadzali wywiad co do adresu zamieszkania, prowadzącego lekarza itd co było już potwierdzeniem że mam do tego prawo.

Do góry