reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Od kiedy jestem mamą to egzekwuje swoje prawa

Ja to sie muszę na bok obrócić, później nogi wyciągam na podłogę i dopiero wstaje. Chyba mój poziom mięsni brzucha to 0 :D Mnie przy wstawaniu tylko spojenie boli ,a tak to ok
No właśnie przez spojenie też od dawna jak kaleka wstaję ale nie raz jak się zapomnę i szarpne to doszedł nowy ból [emoji23] ja to w ogóle się czuję jakbym wcześniej w ciąży nie była tak ciężko teraz znoszę [emoji16]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No właśnie przez spojenie też od dawna jak kaleka wstaję ale nie raz jak się zapomnę i szarpne to doszedł nowy ból [emoji23] ja to w ogóle się czuję jakbym wcześniej w ciąży nie była tak ciężko teraz znoszę [emoji16]

A ja właśnie na odwrót, jak by to była moja 10 ciąża i wszystko było takie ... rozwleczone :D

A ja znowu źle wstałam i zaatakował mnie ten ból tuż nad samym brzuchem co to nie wiadomo co tam jest. Jakby mi ktoś tam przywalił a potem jakby piecze. Dziwne co to już nie można w miarę normalni wstać z łóżka? Która też tak ma?

Powiem Ci ze mam tak samo. Lekarz sam nie wie od czego to jest. Ale u mnie to potrafi boleć przez cały dzień z małymi przerwami. W poniedziałek idę na usg jamy brzusznej. Zobaczymy co wyjdzie bo wyniki z krwi mam ok. A ból momentami nie do zniesienia :(

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Podbrzusze na szczęście nie, choć ostatnio spinal mi się brzuch i ciągnął w dół, lekarz kazał brać większa dawkę luteiny. A co do tego bólu nad brzuchem to lekarz u mnie podejrzewa albo coś z watroba albo woreczek. Oby to było nic i niech poprostu przestanie boleć :)

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Haha Emkaa normalnie jakbym słyszala lekarz tu :D weź nospe czekaj jak zaczniesz umierać to wroc jak nie zdążysz to trudno. Jak to kiedyś też jedną z mądrzejszych lekarek powiedziała - naturalna selekcja działa. To jest straszne ale oni chyba naprawdę tak myślą!

Wątroba boli pod żebrami po prawej stronie, żołądek na środku, po lewej śledziona/żołądek/trzustka [emoji4] mnie też czasem piecze tak na środku, ale to raczej od zgagi, znów wróciła...

A wstawanie bokiem jest bardzo dobre, nieważne jakie silne mięśnie brzucha mamy - to przeciwdziała rozejściu się mięśnia prostego brzucha [emoji4] Wiec nie wstawajcie zginając się do przodu tylko bokiem właśnie!

0d1yhqvkorvfo1vd.png

reklama
Wątroba boli pod żebrami po prawej stronie, żołądek na środku, po lewej śledziona/żołądek/trzustka [emoji4] mnie też czasem piecze tak na środku, ale to raczej od zgagi, znów wróciła...

A wstawanie bokiem jest bardzo dobre, nieważne jakie silne mięśnie brzucha mamy - to przeciwdziała rozejściu się mięśnia prostego brzucha [emoji4] Wiec nie wstawajcie zginając się do przodu tylko bokiem właśnie!

0d1yhqvkorvfo1vd.png
Oooo to juz wiem co mnie boli po prawej i po srodku :) a od czego one bola ?

p19u9jcg81ehxczt.png

Do góry