reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Od kiedy jestem mamą to egzekwuje swoje prawa

Ja to sie muszę na bok obrócić, później nogi wyciągam na podłogę i dopiero wstaje. Chyba mój poziom mięsni brzucha to 0 :D Mnie przy wstawaniu tylko spojenie boli ,a tak to ok
No właśnie przez spojenie też od dawna jak kaleka wstaję ale nie raz jak się zapomnę i szarpne to doszedł nowy ból [emoji23] ja to w ogóle się czuję jakbym wcześniej w ciąży nie była tak ciężko teraz znoszę [emoji16]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No właśnie przez spojenie też od dawna jak kaleka wstaję ale nie raz jak się zapomnę i szarpne to doszedł nowy ból [emoji23] ja to w ogóle się czuję jakbym wcześniej w ciąży nie była tak ciężko teraz znoszę [emoji16]

A ja właśnie na odwrót, jak by to była moja 10 ciąża i wszystko było takie ... rozwleczone :D

A ja znowu źle wstałam i zaatakował mnie ten ból tuż nad samym brzuchem co to nie wiadomo co tam jest. Jakby mi ktoś tam przywalił a potem jakby piecze. Dziwne co to już nie można w miarę normalni wstać z łóżka? Która też tak ma?

Powiem Ci ze mam tak samo. Lekarz sam nie wie od czego to jest. Ale u mnie to potrafi boleć przez cały dzień z małymi przerwami. W poniedziałek idę na usg jamy brzusznej. Zobaczymy co wyjdzie bo wyniki z krwi mam ok. A ból momentami nie do zniesienia :(

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Podbrzusze na szczęście nie, choć ostatnio spinal mi się brzuch i ciągnął w dół, lekarz kazał brać większa dawkę luteiny. A co do tego bólu nad brzuchem to lekarz u mnie podejrzewa albo coś z watroba albo woreczek. Oby to było nic i niech poprostu przestanie boleć :)

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Haha Emkaa normalnie jakbym słyszala lekarz tu :D weź nospe czekaj jak zaczniesz umierać to wroc jak nie zdążysz to trudno. Jak to kiedyś też jedną z mądrzejszych lekarek powiedziała - naturalna selekcja działa. To jest straszne ale oni chyba naprawdę tak myślą!

Wątroba boli pod żebrami po prawej stronie, żołądek na środku, po lewej śledziona/żołądek/trzustka [emoji4] mnie też czasem piecze tak na środku, ale to raczej od zgagi, znów wróciła...

A wstawanie bokiem jest bardzo dobre, nieważne jakie silne mięśnie brzucha mamy - to przeciwdziała rozejściu się mięśnia prostego brzucha [emoji4] Wiec nie wstawajcie zginając się do przodu tylko bokiem właśnie!

0d1yhqvkorvfo1vd.png

reklama
Wątroba boli pod żebrami po prawej stronie, żołądek na środku, po lewej śledziona/żołądek/trzustka [emoji4] mnie też czasem piecze tak na środku, ale to raczej od zgagi, znów wróciła...

A wstawanie bokiem jest bardzo dobre, nieważne jakie silne mięśnie brzucha mamy - to przeciwdziała rozejściu się mięśnia prostego brzucha [emoji4] Wiec nie wstawajcie zginając się do przodu tylko bokiem właśnie!

0d1yhqvkorvfo1vd.png
Oooo to juz wiem co mnie boli po prawej i po srodku :) a od czego one bola ?

p19u9jcg81ehxczt.png

Do góry