reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

To dobrze,że jednak nie jestem sama i ktoś jeszcze nie czuje ciężaru swojego brzuszka. Trochę mi ulżyło i uspokoiło :)

Co do bóli to ja mam bóle okolic miednicy po długim leżeniu,np podczas wstawania rano. A plecy dają się we znaki po dłuższym staniu,ale to nie tylko krzyże ale całe plecy. A tak to przy chodzeniu czy różnych czynnościach na szczęście nic nie boli.

Powiem Wam ,że dopiero wkraczamy w 3trymestr a tu tyle narzekania co kogo boli :D Ciekawe co będzie później,chyba większość będzie leżeć i jęczeć a gdzie tu rodzić :D
A no ja na pewno. Tym razem skupiam się jedynie aby przetrwać [emoji23] mam nadzieję że dzidzia będzie gotowa szybciej do wyjścia hehe

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja kupiłam kosmetyki Hipp, bo Babydream nawet mnie szczypał. Dokupię jakiś emolient wrazie W. A ogólnie to wydaje grube hajsy na wyprawkę i w sumie mało co z tej listy ubywa.
Leków też nie biorę, kupiłam tylko maść do sutków, bo mi się bardzo przydała.

f2w3rjjgwqepia0h.png

jaką kupiłaś? sprawdzona że działa?

Lanoliny nie trzeba zmywać, bo jest naruralna. Ziajka też ma ją w swojej ofercie.

f2w3rjjgwqepia0h.png

Ta Ziajka to uratowała mi w szpitalu życie, a raczej sutki [emoji16] polecam!

Co do kosmetyków to nie ma co wariować, w 1. ciąży oszalałym, krem do tego i śmego. Teraz ograniczyłam się do Emolium jako balsam i tej samej marki płyn (środek?) do kąpieli. Oliwka Bambino, a do pupy Bepanthen. Na dwór do twarzy też Emolium, ale tego używam dla córki obecnie i koniec. Później to leży i nie wiadomo co z tym zrobić .

PS a najlepiej to wszystko zamówić z jakiejś apteki jak np.Gemini to i kilka groszy zaoszczędzone będzie [emoji16]

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Ostatnio edytowane przez moderatora:
To i ja wtrąca swoje pięć groszy. Do pupy używamy Bephantenu od początku po dziś dzień, Oillatum do kampania i nic więcej nigdy nie mieliśmy problemów ze skórą, czy jej suchościa. Ostatnio wprowadzalam inny płyn do kąpieli to później tydzień walczyłam że suchą skóra. Wróciliśmy do Oillatum. Na dwór na rączki i buźke też Oillatum. Pępek czy jakieś wysypki Octanisept. Zawsze zamawiam wielka pake z allegro. 3x Oillatum i to samo z Bephantenem i starcza na bardzo bardzo długo.

reklama
Ja przestałem uzywac emolientow bez zasadnosci czyli bardzo przesuszonej badz atopowej skory. Moj syn od 1 dnia jechal na emolientach i jego skora miala duzy problem na przestawienie sie na jakikolwiek inny kosmetyk. Emolienty tworza na skorze filtr i nie daja skorze dobrze funkcjonowac i dobrze iddychac, skora sie przyzwyczaja i samej ciezko jej reagowac pozniej.
Teraz bede uzywac tylko w pilnych sytuacjach. A tymczasem polecam poczytac bloga sroki , ona kosmetyki dzieciece i nie tylko rozbiera na czesci pierwsze, dlatego m.in. teraz zdecydowalam sie stanowczo postawic na babydreama, i chusteczki bobini, a do pupy tansza polska wersje bephantena czyli alantan plus. Bephanten w skrajnym przypadku.

c55f3e3kq403a9og.png

Do góry