Kacprysiowo
Moderatorka
Efta chciałabym już maj....
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Efta chciałabym już maj....
Ostatnią wizytę w szpitalu miałam w 13 tyg , następna za miesiąc .Teraz chodzę do pielęgniarki i na każdej wizycie przychodzi do mnie lekarz .Pytałam dziś , moje ostanie badanie krwi miałam w 12 tyg i to było dobre więc stwierdzili że nie potrzebuję mieć testu z glukozą .Jeśli badanie krwi z dziś wyjdzie dobrze to nie zrobią mi glukozy w ogóle .Tak więc jak ciąża idzie dobrze to wychodzi na to że na cały okres będę mieć dwa badania krwi i to podstawowe czyli morfologia i przeciwciała TYLKO , oraz mocz metodą domową .To dziwne bo ja miałam ten test umawiany na pierwszej wizycie w szpitalu w 12 tygodniu i idę 29.03 zapytaj się może w szpitalu albo gp
Beznadziejny jest poziom opieki w Irlandii. A toksoplazmoza, różyczka i inne badania?Ostatnią wizytę w szpitalu miałam w 13 tyg , następna za miesiąc .Teraz chodzę do pielęgniarki i na każdej wizycie przychodzi do mnie lekarz .Pytałam dziś , moje ostanie badanie krwi miałam w 12 tyg i to było dobre więc stwierdzili że nie potrzebuję mieć testu z glukozą .Jeśli badanie krwi z dziś wyjdzie dobrze to nie zrobią mi glukozy w ogóle .Tak więc jak ciąża idzie dobrze to wychodzi na to że na cały okres będę mieć dwa badania krwi i to podstawowe czyli morfologia i przeciwciała TYLKO , oraz mocz metodą domową .
Ooo tak ja też czekam na ciepłe dni i przedewszystkim na poród naprawdę nie mogę się go już doczekać [emoji6]Ja już wolałabym w ogóle ciepłe dni,bo nie chce mi się tych kurtek i tego wszystkiego ubierać tyle
a tak to tylko koszulka ,spodenki,legginsy czy sweterek i basta.
A tak to w ogóle chciałabym już czerwiec i poród może jestem dziwna ale nie mogę się go doczekać
ale trzeba się jeszcze rokoszować spokojem tych ostatnich tygodni,wysypiać się,leżeć i robić to na co się ma ochotę bo później mimo,że wyczekane dzidzi to tego wszystkiego zabraknie
? I kosmetyki jakie są obowiązkowe na początek? Wiem że ten temat już był gdzieś poruszany ale jakbyście mogly podpowiedziec mi jeszcze raz. To co jest dla mnie i dla małego potrzebne. A i jeszcze jedno. Zawsze korzystałam z toreb podróżnych ale do szpitala chyba wygodniejsza będzie walizka więc muszę kupić. Chciałbym spakować mnie i małego w jedną ale nie wiem jeszcze ile miejsca mi to zajmie i nie wiem jaka wielkościowo kupić więc może mi powiecie z doświadczenia jaka mi potrzebna?
nie ma żadnej tokso lub innych badań , różyczka jedynie , przez całą ciąże nikt tam kobiecie nie zagląda .Mi badali dziś krew i to po śniadaniu .Cóż zrobić taką mają tu politykę .Beznadziejny jest poziom opieki w Irlandii. A toksoplazmoza, różyczka i inne badania?
Poza tym glukoza na czczo moze wyjsć prawidłowa, a mimo to moze okazać się, że kobieta ma cukrzycę ciàżową.