reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dobry tekst.
Szczerze powiedziawszy to chyba wina edukacji, że się te kobiety frustruja. W szkole nie uczymy się w ogóle jak wygląda rozwój człowieka. Może one wyobrazały sobie ze się niemowle najada w 10 minut z piersi.

m3sxyx8dzur8ghzn.png
Czesto to wina tez innych kobiet i ich wypowiedzi... jak czyta np na forum, ze skoro jej dziecko za dlugo chce ssac albo potrzebuje bliskosci, to jej wina bo zle "wychowala" dziecko albo nie umie zaspokoic jego potrzeb. No ale nic, koniec tematu...

Eemkamat ja tez mialam jazdy z cukrem na czczo. Po glukozie bylo ok, a na czczo dwa razy wyszlo mi ponad 120 i 130. Gin kazal kontroloac cukier na czczo i ostatnio mialam dwa razy w normie. Nie wiem od czego to zalezy- moze od tego, ze bylam wtedy mega niewyspana? Bede kontrolowala raz w tygodniu, zobaczymy jak bedzie dalej.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
z tym dbaniem o siebie , to proponuję przyjechać do Irlandii .Tu nikt nikogo nie ocenia , tu ludzie chodzą jak chcą .Ile to razy widziałam mamę która w piżamie wyskoczyła z auta po mleko czy chleb .Na początku był to dla mnie szok , a teraz już się przyzwyczaiłam . Podoba mi się to że nie ma presji , że trzeba być zawsze super ubranym i mieć full makeup . Za to jak przychodzi impreza to Irlandki potrafią się tak odstrzelić że szok .Byle wyjście do baru wieczorem a one rezerwują fryzjera , manicury .do tego obcasy i sukieneczki w cekiny :) . Już dawno nauczyłam się żeby nie oceniać innych i jestem zdrowsza dzięki temu .
Też to uwielbiam pamiętam jaka spinka była na urlopie we Wrocławiu że trzeba wyglądać jakbyś zeszła z wybiegu teraz mam to w 4 literach dbam o siebie ale nie spędzę 2 godzin przed lustrem żeby wyjść do sklepu i też przestałam oceniać innych wygląd

34bwdqk3xt29egh4.png

Albo jak się czyta, że matka nie może zjeść jedzenia, bo jest niewolnikiem dziecka i musi wyglądać jak gów.o A przecież w życiu istnieją inne potrzeby niż jedzenie, ale widocznie niektóre osoby swoj byt uzależniają tylko od jednego.

Natomiast moim zadniem okazywanie ciepła i miłości to podstawa macierzyństwa. Można je okazywać na wiele sposobów. Nie trzeba ograniczać się do wkładania sutka do ust.

Mnie chyba najbardziej z oznak zaniedbiania przeraża matka , która nagminnie ma na bluzce plamy od mleka[emoji32].

I dokładnie Judzia zgadzam się z Tobą, niestety to biedniejsi ludzie są bardziej zadbani niż klasa wyższa.

Taka jest dziś piękna pogoda, że umyliśmy z mężem okna. Tak bardzo się cieszę z tej wiosny i z tego, że za około 3 miesiące przywitamy nasze małe robaczki [emoji173] a w ogóle będziemy zadbanymi i sexsowymi super mamami [emoji4][emoji6]

f2w3rjjgwqepia0h.png

Mam poważny i troszkę wstydliwy problem , od 2 - 3 miesięcy strasznie chrapie , dziś mój mąż poszedł w nocy spać do innego pokoju .:( bo nie mógł spać przez moje chrapanie . Nie wiem czemu tak jest zasypiam na boku ale w nocy układam się na plecach i wtedy się zaczyna . Nigdy wcześniej nie chrapałam :(

Mam poważny i troszkę wstydliwy problem , od 2 - 3 miesięcy strasznie chrapie , dziś mój mąż poszedł w nocy spać do innego pokoju .:( bo nie mógł spać przez moje chrapanie . Nie wiem czemu tak jest zasypiam na boku ale w nocy układam się na plecach i wtedy się zaczyna . Nigdy wcześniej nie chrapałam :(
Mój mąż ma tak samo i ja go bez skrupułów szturmem/budzę i mówię "na boczek ". Może niech Twój robi tak samo.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry