reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja juz czekam na wizyte u mojej pani doktor. Powiem jej o tej kosci. Pewnie mnie opierdzieli za obcasy , za siedzenie w pracy... o nieeee jeszcze mi da zwolnienie ! ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
No to po wizycie i usg..moje dziecko jest uparte a w polaczeniu z moim tluszczykiem i mega zrostami na macicy to nielada wyzwanie by wszystko pomierzyc..ale to co sie udalo zobaczyc pieknie miesci sie w swoim przedziale wiekowym i sie dobrze rozwija..serduszko cale do sprawdzenia jeszcze jest..smial sie gin ze najlepiej widac bicepsa..serio reka jak dzwon [emoji38][emoji38]

Założyłam (B wcisnął mi je na nogi) te rajstopy na żylaki i powiem szczerze są mega [emoji3] dobre mi koleżanka przyniosła że szpitala ale pewnie te z apteki są podobne

34bwdqk3xt29egh4.png

Dziewczyny z plamieniami oszczędzajcie się. Wiem jakiego stresa moze to napędzić. Ja w pt przed wejściem do ginekologa w toalecie zobaczyłam taką plamkę i o mało zawału nie dostałam. Przypomniałam sobie jednak, ze tuż przed wizytą się tam goliłam i pewnie się zacięłam. Test papieru toaletowego to potwierdził.
Odpoczywajcie ile się da a nawet więcej.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Dziewczyny z plamieniami oszczędzajcie się. Wiem jakiego stresa moze to napędzić. Ja w pt przed wejściem do ginekologa w toalecie zobaczyłam taką plamkę i o mało zawału nie dostałam. Przypomniałam sobie jednak, ze tuż przed wizytą się tam goliłam i pewnie się zacięłam. Test papieru toaletowego to potwierdził.
Odpoczywajcie ile się da a nawet więcej.

oar8pg4n1kii9v0d.png
Oj tak. Ja sie zacinam przy goleniu regularnie wiec juz parokrotnie sie stresu najadlam... [emoji44]

p19u9jcg81ehxczt.png

Bellax jak brzuch twardnieje i czujesz krzyż to są skurcze. Najpewniej te przygotowujące, trzymam kciuki by nie działały na szyjke!

Sporo nas jutro wizytuje, ja o 15:40 planowo

7u223e3kwboc3bjp.png

Założyłam (B wcisnął mi je na nogi) te rajstopy na żylaki i powiem szczerze są mega [emoji3] dobre mi koleżanka przyniosła że szpitala ale pewnie te z apteki są podobne

34bwdqk3xt29egh4.png
Można samemu je kupić w aptece czy powinno się iść najpierw do lekarza, żeby powiedział jakie kupić? Muszę sobie takie sprawić.

reklama
Ja juz w domu po wizycie. Pani doktor zadowolona, szyjka dluga zamknieta. Podejrzalysmy mala, serducho bije, posluchalysmy :) spojrzala na opis usg powiedziala ze dziecko,,raczej bedzie z tycj dlugonogich " ( nie bedzie kaczakiem ;) )
Waze 63.5 . Wychodzi na to ze w msc przybylo mi 2 kg... powiedziala ze dobrze. Ale ja jestem w szoku nigdy tyle nie wazylam. Ja wiem ze wody, dziecko te pol kilo ;) ze krew... ;) mam skierowanie na pod koniec marca na glukoze, na przeciwciala i na poczatku kwietnia bede miala zastrzyk z immunoglobuliny. I takie to o rewelacje :)
A az sie wzruszylam bo pokazala mi ja na usg. I przypomnialam sobie jak w listopadzie, grudniu pokazywala mi tylko taka mala plamke i szukalysmy raczek, nozek itp a teraz taaaakie duze ,,krówsko" ;) przekochane :) :*

p19u9jcg81ehxczt.png

Do góry