reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Dziewczyny, ale się narobiłam! Byłam na strychu i przebierałam ubrania po starszaku - część pożyczam znajomej, jutro akurat jedziemy do Bydgoszczy to od razu wezmę. Okazało się, że wysegregowałam jeszcze jeden duzy wór ubranek dla maluszka - gdzies to miałam bez sensu poupychane takze w większych rozmiarach. Brzuch i plecy bolą, ale mniej więcej mam ogląd ile ubrań potrzebuję - a raczej nie potrzebuję już prawie nic [emoji23]

7u223e3kwboc3bjp.png

2 kg od kiedy? Przeca wizyty są raz na miesiąc , więc chyba nie tak źle.

oar8pg4n1kii9v0d.png
Ostatnia wizyta byla 02,02 takze 3tyg.temu.Niby kalkulator wagi pokazuje mi ze wszystko jest w dolnej granicy normy.Nie wiem jak ten mój gin liczy przyrost wagi skoro mnie nie pytal o wzrost a w tych aplikacjach trzeba przeciez go wpisac. W kazdym razie troche mojej winy jest bo jem wiecej bialego chleba i owoców i mam mało ruchu.Trzeba przerzucić sie wieczorem na salatki i jakies spacery uskutecznić moze zrobi sie juz cieplej to bedzie bardziej przyjemnie;)

Ostatnia wizyta byla 02,02 takze 3tyg.temu.Niby kalkulator wagi pokazuje mi ze wszystko jest w dolnej granicy normy.Nie wiem jak ten mój gin liczy przyrost wagi skoro mnie nie pytal o wzrost a w tych aplikacjach trzeba przeciez go wpisac. W kazdym razie troche mojej winy jest bo jem wiecej bialego chleba i owoców i mam mało ruchu.Trzeba przerzucić sie wieczorem na salatki i jakies spacery uskutecznić moze zrobi sie juz cieplej to bedzie bardziej przyjemnie;)

Nie wiem ale tez myśle, że lekarz przesadza. Ostatnio jak poszłam na wizyte to po 4 tygodniach miałam +3 i nic mi nie powiedzili. W prawdzie na wizyte poszłam po bardzoo obfitym obiedzie (byłam u babci nie dało się inaczej :D) i dzien po juz ok kg mniej było ale słowa nie powiedzieli..

Nie wiem ale tez myśle, że lekarz przesadza. Ostatnio jak poszłam na wizyte to po 4 tygodniach miałam +3 i nic mi nie powiedzili. W prawdzie na wizyte poszłam po bardzoo obfitym obiedzie (byłam u babci nie dało się inaczej :D) i dzien po juz ok kg mniej było ale słowa nie powiedzieli..
No własnie!! rano moja waga jest zupełnie inna niz wieczorem.A wizyty sa zawsze po poludniu kiedy jestem po obiedzie ;p To zmienia postać rzeczy;)

tez właśnie zauważyłam ze tu troche spokojniej:) u nas z imieniem tez problem mi sie podoba Tymon, ale M nie... Jeszcze decydujemy miedzy Julian i Kuba, ale Kuby chyba zbyt popularne jest ostatnio wiec na razie wygrywa Julian chyba ze nas jeszcze oswieci;)

No własnie!! rano moja waga jest zupełnie inna niz wieczorem.A wizyty sa zawsze po poludniu kiedy jestem po obiedzie ;p To zmienia postać rzeczy;)

No właśnie u mnie też zawsze po 16. Lepiej jak sobie same kontrolujemy wage rano o stałej porze bo tak naprawde po południu ta waga jest różna. Ten kilogram to dużo i niedużo bo niby tyjemy ale tak naprawdę może to być kwestia obiadu a i zmęczone juz możęmy byc to jakieś wody sie zbieraja i sa te kilogramy nadprogramowe :)

reklama
Jak na mój gust 1-3 kg przy wizytach raz w miesiącu to mało. Gdybys przytyła 5-7 to można byłoby się czepiać/zasugerować rozważne dobieranie produktów spożywczych.

U mnie położna zaproponowała, ze będę ważyła sie rano w dniu wizyty i przekazywała wynik, ale uznałam, że bez sensu skoro pierwszy wynik mam z popołudnia z wagą 1,5 kg większą niż rano. Poza tym ja swój przyrost ciążowej wagi liczę od dnia zrobienia testu , a nie pierwszej wagi w książeczce , bo to był 8-9 tc.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Do góry