reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Dziewczyny, ale się narobiłam! Byłam na strychu i przebierałam ubrania po starszaku - część pożyczam znajomej, jutro akurat jedziemy do Bydgoszczy to od razu wezmę. Okazało się, że wysegregowałam jeszcze jeden duzy wór ubranek dla maluszka - gdzies to miałam bez sensu poupychane takze w większych rozmiarach. Brzuch i plecy bolą, ale mniej więcej mam ogląd ile ubrań potrzebuję - a raczej nie potrzebuję już prawie nic [emoji23]

7u223e3kwboc3bjp.png

2 kg od kiedy? Przeca wizyty są raz na miesiąc , więc chyba nie tak źle.

oar8pg4n1kii9v0d.png
Ostatnia wizyta byla 02,02 takze 3tyg.temu.Niby kalkulator wagi pokazuje mi ze wszystko jest w dolnej granicy normy.Nie wiem jak ten mój gin liczy przyrost wagi skoro mnie nie pytal o wzrost a w tych aplikacjach trzeba przeciez go wpisac. W kazdym razie troche mojej winy jest bo jem wiecej bialego chleba i owoców i mam mało ruchu.Trzeba przerzucić sie wieczorem na salatki i jakies spacery uskutecznić moze zrobi sie juz cieplej to bedzie bardziej przyjemnie;)

Ostatnia wizyta byla 02,02 takze 3tyg.temu.Niby kalkulator wagi pokazuje mi ze wszystko jest w dolnej granicy normy.Nie wiem jak ten mój gin liczy przyrost wagi skoro mnie nie pytal o wzrost a w tych aplikacjach trzeba przeciez go wpisac. W kazdym razie troche mojej winy jest bo jem wiecej bialego chleba i owoców i mam mało ruchu.Trzeba przerzucić sie wieczorem na salatki i jakies spacery uskutecznić moze zrobi sie juz cieplej to bedzie bardziej przyjemnie;)

Nie wiem ale tez myśle, że lekarz przesadza. Ostatnio jak poszłam na wizyte to po 4 tygodniach miałam +3 i nic mi nie powiedzili. W prawdzie na wizyte poszłam po bardzoo obfitym obiedzie (byłam u babci nie dało się inaczej :D) i dzien po juz ok kg mniej było ale słowa nie powiedzieli..

Nie wiem ale tez myśle, że lekarz przesadza. Ostatnio jak poszłam na wizyte to po 4 tygodniach miałam +3 i nic mi nie powiedzili. W prawdzie na wizyte poszłam po bardzoo obfitym obiedzie (byłam u babci nie dało się inaczej :D) i dzien po juz ok kg mniej było ale słowa nie powiedzieli..
No własnie!! rano moja waga jest zupełnie inna niz wieczorem.A wizyty sa zawsze po poludniu kiedy jestem po obiedzie ;p To zmienia postać rzeczy;)

tez właśnie zauważyłam ze tu troche spokojniej:) u nas z imieniem tez problem mi sie podoba Tymon, ale M nie... Jeszcze decydujemy miedzy Julian i Kuba, ale Kuby chyba zbyt popularne jest ostatnio wiec na razie wygrywa Julian chyba ze nas jeszcze oswieci;)

No własnie!! rano moja waga jest zupełnie inna niz wieczorem.A wizyty sa zawsze po poludniu kiedy jestem po obiedzie ;p To zmienia postać rzeczy;)

No właśnie u mnie też zawsze po 16. Lepiej jak sobie same kontrolujemy wage rano o stałej porze bo tak naprawde po południu ta waga jest różna. Ten kilogram to dużo i niedużo bo niby tyjemy ale tak naprawdę może to być kwestia obiadu a i zmęczone juz możęmy byc to jakieś wody sie zbieraja i sa te kilogramy nadprogramowe :)

reklama
Jak na mój gust 1-3 kg przy wizytach raz w miesiącu to mało. Gdybys przytyła 5-7 to można byłoby się czepiać/zasugerować rozważne dobieranie produktów spożywczych.

U mnie położna zaproponowała, ze będę ważyła sie rano w dniu wizyty i przekazywała wynik, ale uznałam, że bez sensu skoro pierwszy wynik mam z popołudnia z wagą 1,5 kg większą niż rano. Poza tym ja swój przyrost ciążowej wagi liczę od dnia zrobienia testu , a nie pierwszej wagi w książeczce , bo to był 8-9 tc.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Do góry