reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

A jeszcze jedna sprawa,dawno mnie nie bylo wiec was troche pomolestuje.Czy planujecie chodzic na basen? jakis kurs dla maluszkow?Maz zarzeka sie,ze bedzie na takie cos chodzic kupil nawet jakis poradnik o plywaniu z bobasami i tam jest napisane ,ze tak od 3 miesiaca juz mozna zaczynac.Najlepiej nie zwlekac z takim kursem i zaczac przed ukonczeniem 1 roku zycia.Jakies doswiadczone mamy chodzily?

reklama
Hej dziewczynki,ja juz wrocilam z Polski fajnie bylo,nakupowalam troche ubranek i dostalam duzo po siostrze i kuzynce tak ze musialam pakowac waccum zeby do torby zmiescic haha .W koncu skorzystalam z przywileju i wepchalam sie pierwsza do samolotu.Teraz czeka mnie pranie i prasowanie chociaz nie wiem ,czy nie za wczesnie.A tak w ogole to dopadla mnie zgaga ehh oby nie do konca ciazy.

Wstrzymaj się z tym praniem jeszcze może bo w koncu rodzimy za ponad 3m-ce (nie wiem na kiedy masz termin, ja za równe 4 heh)

7u223e3kwboc3bjp.png

Miałam się przełamć i zacząć jeść więcej mięsa i wydawało mi się że to robię ;(

w57vyx8dubspq12k.png
Może za mało i morfologia poleciala jeszcze :( ja odstawilam kawe , herbate zamienilam na herbate z pokrzywy , rumianek,miete. Sok z buraków , ostatnio zakwas z burakow zrobilam i tez codziennie pije. U mnie z miesem ciężko bo mi nie podchodzi w ciąży , raz zrobilam wątróbkę i do dzis mam odruch wymiotny jak o niej pomysle... jeszcze ryby ,brokuły ,szpinak i dzis odkrylam.czarnuszke podobno w anemi rewelacyjna.

5djylbetecfse5n6.png

Może za mało i morfologia poleciala jeszcze :( ja odstawilam kawe , herbate zamienilam na herbate z pokrzywy , rumianek,miete. Sok z buraków , ostatnio zakwas z burakow zrobilam i tez codziennie pije. U mnie z miesem ciężko bo mi nie podchodzi w ciąży , raz zrobilam wątróbkę i do dzis mam odruch wymiotny jak o niej pomysle... jeszcze ryby ,brokuły ,szpinak i dzis odkrylam.czarnuszke podobno w anemi rewelacyjna.

5djylbetecfse5n6.png
kurcze nie wiem ;( Kawy nie pije, mięso zaczęłam już jeść. Jem tak 2 razy w tyg. min 1 raz rybke, dużo zieleniny jem codziennie, nawet buraki jem dość często bo za nimi poprostu przepadam. Nie mam pojęcia o co chodzi. pewnie bez supli się nie obejdzie tym razem.

w57vyx8dubspq12k.png

Ja mam glukozę 2 marca, ale ginekolożka (w Niemczech) mówiła, że nie muszę być na czczo. Całe szczęście, bo śniadanie muszę zjeść koniecznie :)
Co do wyprawki, to teraz jestem 2 tygodnie w Polsce, miałam tylko kilka rzeczy kupić, a wyszło, że mam już: łóżeczko, materacyk, wanienkę ze stelażem, przewijak, kilka pieluszek tetrowych i flanelowych koszule nocne do karmienia, rożki i inne rzeczy. Codziennie jakiś kurier przychodził, aż się sąsiedzi śmiali :p Mama zaś jest szalona na punkcie kupowania ubranek. Fajnie :) Na początku aż tak nie chciałam zapeszać, że nawet nie chciałam zastanawiać się nad wyborem imion, ale teraz czuję, że będzie dobrze, bo musi być dobrze :)
Ja zachcianek jako takich nie mam, mięsa tylko mało jem,a lubię serki homogenizowane. Jednak do picia to tylko woda, mleko i, rzadko Fantę.
Mierzę się i ważę teraz co tydzień, kilogramy przybywają, a centymetrów mi przybywa tylko w brzuszku i w biuście. Biust się powiększył już o 6 cm, ciekawe ile jeszcze :) A Wam dużo urósł? Dużo jeszcze będzie rosnąć?

Pozdrawiam

Czesc Dziewczyny:)
U mnie dzisiaj jakas ciezka noc... :/ nie spie juz od godziny. Kręgosłup mnie boli, promieniuje mi do nogi i nie umiem sobie znalezc wygodnej pozycji. Musze chyba pocwiczyc troche, bo jak juz teraz mnie boli, to boje sie co bedzie potem. :)
Odebralam wczoraj wyniki z morfo, tez mam anemie a do tej pory bylo ok. Chociaz musze sprawdzic te wyniki z normami dla ciezarnych;)
O 15:30 wizyta... juz sie nie moge doczekac! Tylko Mala tez jakos mniej i slabiej kopie od 2 dni, wiec boje sie ze sie obrocila i znowu nie zobacze jej buzki. Trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo ok!:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

//www.suwaczki.com/tickers/w57vskjocj35t3nn.png

reklama
Na morfo super sa kiwi[emoji4] paczkami jadlam w ciazy z corka u morfologia wrocila do normy..

Co do miesa to musi ono byc czerwone bo kurczak czy ryba to zbyt wiele zelaza nie maja..wolowinka, cielecinka za to sporo

Jak bierzecie zelazo to nie razem z magnezem bo sie nawzajem gryza i slabiej przyswajaja..ok 2h przerwy miedzy nimi..

Co do prania ubranek..teraz piore wszystko w naszym proszku i ukladam partiami by widziec ile.czego a w dzieciecym cos w kwietniu pod koniec zaczne dopiero [emoji4]

Dzis moj dzien..polowkowe..a tak pada deszcz jak na zlosc..mam nadzieje, ze po badaniu bede na tyle szczesliwa, ze bedzie mi to wszystko jedno

Do góry