reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Wlasnie nie! Ja mialam kontrole, wyplaty przeciagaly sie od listopada! Niedawno Wam pisalam, ze przeslali mi tysiac i ch.. az w koncu sie zdenerwowalam, zadzwonilam do kierownika tutejszego oddzialu zusu i postraszylam, ze jesli pieniadze nie wplyna w ciagu tygodnia pojde z tym do sadu. Logicznie rzecz biorac - za co mamy zyc, jesc, kupowac suplementy, leki, wykonywac badania? Nie mowiac o wyprawce.. No i poskutkowalo.

Napisane na Picasso w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wlasnie nie! Ja mialam kontrole, wyplaty przeciagaly sie od listopada! Niedawno Wam pisalam, ze przeslali mi tysiac i ch.. az w koncu sie zdenerwowalam, zadzwonilam do kierownika tutejszego oddzialu zusu i postraszylam, ze jesli pieniadze nie wplyna w ciagu tygodnia pojde z tym do sadu. Logicznie rzecz biorac - za co mamy zyc, jesc, kupowac suplementy, leki, wykonywac badania? Nie mowiac o wyprawce.. No i poskutkowalo.

Napisane na Picasso w aplikacji Forum BabyBoom
Teoretycznie kobieta w ciazy powinna byc chroniona a tu takie problemy stwarzają.Przeciez to jest duzy i niepotrzebny stres.Dobrze ze ci w koncu uregulowali ta wyplate ja czekam do konca tygodnia moze sie cos wyjaśni.

Caixa zadzwoń na infolinię i spytaj o co chodzi bo w oddziale mało kto ogarnia. Zawsze dzwonie na infolinię i przynajmniej zaczęłam być doinformowana.

Hej dziewczyny, nie było mnie kilka dni, a tu tyle do nadrobienia. Zaraz zrobie sobie herbatke i do lektury Waszych postów ;-)
U mnie wszystko dobrze. Miałam sporo pracy i w weekend też mieliśmy zajęcia w LO dla Dorosłych, więc czasu miałam bardzo mało na wszystko. W sobote byłam na pobraniu krwi. Na szczescie cukier 81 na czczo, więc mam nadzieję, że nie będę musiała już się kuć. Tsh i inne parametry w normie :-) 1 marca wizyta u gin. Zmykam Was nadrabiać.

Ja bym waliła od razu do oddziału ,jak nie telefon to osobiście. Jak mi sie ktoś spóźnia z wysyłka, wypłatą itp od razu interweniuje, na wszystkie możliwe sposoby.

A u mnie jaja z cukrem wychodza, ostatnio na czczo 135, a dzis 82,4 ;)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie też są wahania. Np. jak się nie wyspie cukier wysoki, i u mnie szalej cukier po zestawieniu białej mąki że słodkim, ostatnio pierogi z jagodami i śmietaną a cukier 180[emoji52]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój dziadek ma cukrzyce, ale on to jakoś olewa. Naje się placków z cukierni ,później mu mega skacze, ale co z tego, weźmie tabletkę i uważa że jest git. :/

ja mam własna działalność , idę na zwolnienie dostane okrągłe 0 kasy :( jak nie uda mi się dostać na macierzyński to już prawdopodobnie za miesiąc kończę prace i będę całkowicie na garnuszku u męża :oops: a bardzo mi się ten fakt nie podoba , bo ja lubię mieć swoje pieniądze . Moj maż da mi kasę na nowe spodnie czy inna zachciankę bez problemu , ale ja się będę czuła głupio , to tak jak bym się cofnęła w czasie jak miałam 15 lat i prosiłam o pieniądze mamę .
A social nie płaci na własnej działalności na zwolnieniu

34bwdqk3xt29egh4.png

reklama
Ten ZUS to porąbana instytucja! Masakra, a spróbuj spóźnić się z opłatą do nich - to już nie popuszczą...

7u223e3kwboc3bjp.png

Do góry