reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Jak ja bym chciała 100 procent płatne zwolnienie w Irlandii nie chce mi się już chodzić do tej roboty
emoji26.png
ja mam własna działalność , idę na zwolnienie dostane okrągłe 0 kasy :( jak nie uda mi się dostać na macierzyński to już prawdopodobnie za miesiąc kończę prace i będę całkowicie na garnuszku u męża :oops: a bardzo mi się ten fakt nie podoba , bo ja lubię mieć swoje pieniądze . Moj maż da mi kasę na nowe spodnie czy inna zachciankę bez problemu , ale ja się będę czuła głupio , to tak jak bym się cofnęła w czasie jak miałam 15 lat i prosiłam o pieniądze mamę .

reklama
Cymera dlaczego 0 kasy??
to proste nie mam pacjentów nie mam kasy, zamykam gabinet na tydzień bo jadę na wakacje nie mam kasy . W irl nie ma Zusu , darmowej opieki medycznej ( kobiety w ciąży na szczęście maja za darmo ) Mozna się starać o kartę medyczna ale trzeba mieć naprawdę niskie zarobki żeby taka kartę dostać . Jeśli ma się własna działalność kto ma mi zapłacić za urlop , czy chorobowe ? Bardzo liczę ze wystarczy mi składek PRSI żeby dostać macierzyński ( płaca przez 6 miesięcy od urodzenia dziecka ) Inaczej sprawa wygląda jak się jest pracownikiem u kogoś .

Mam 75g, i nie wiem które badanie wykupić :-)

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom
W labo wiedza zawsze.. nigdy mnir nikt nie pytal..ale ja mialam 2u punktowe z corkami..ciekawe jakie teraz bedzie..musze do 1 marca zrobic [emoji52]

Jutro mam polowkowe!!! Chyba jako ostatnia [emoji12]

Synus kopie coraz mocniej (serio to az boli czasem ) wiec chyba nabral masy i juz nir bedzie taki malutki..

Dzień dobry [emoji4]
Młodamama powodzenia jutro [emoji8]
U mnie też już takie kopniaki ze czasem to boli [emoji21] Ale ja to jestem głupia i się z tego cieszę bo sobie właśnie tak tłumaczę- Ale Ona już duża i ile ma siły [emoji1]

16udskjopmtfyunf.png

Faktycznie, jak powiedziałam że mam 75g to wiedzieli które ;-)
Chciałam już wcześniej wiedzec bo raz stoję w kolejce żeby opłacić a potem drugi raz aby już pobrać krew i tego chciałam uniknąć ;-)

Już jestem po pierwszym pobraniu :-) zaraz będę pić :-)
A z głodu to chyba padne!
Trzymajcie kciuki ;-)

Faktycznie, jak powiedziałam że mam 75g to wiedzieli które ;-)
Chciałam już wcześniej wiedzec bo raz stoję w kolejce żeby opłacić a potem drugi raz aby już pobrać krew i tego chciałam uniknąć ;-)

Już jestem po pierwszym pobraniu :-) zaraz będę pić :-)
A z głodu to chyba padne!
Trzymajcie kciuki ;-)

Ojj trzymamy bo to ciezkie badanie [emoji12]

Ja juz przezywam ze w sobote jade robic hihi [emoji38]

Zawsze mi slabo po tym

W labo wiedza zawsze.. nigdy mnir nikt nie pytal..ale ja mialam 2u punktowe z corkami..ciekawe jakie teraz bedzie..musze do 1 marca zrobic [emoji52]

Synus kopie coraz mocniej (serio to az boli czasem ) wiec chyba nabral masy i juz nir bedzie taki malutki..

Ja mam w środę połówke :D wiec chyba ja ostatnia :D [emoji14]

5djylbetecfse5n6.png

reklama

Ja polwkowe mam dopiero w piątek wiec ostatnia jeszcze nie jestes [emoji6]

hchyyx8dil6eifxz.png

Do góry