reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Jak ja bym chciała 100 procent płatne zwolnienie w Irlandii nie chce mi się już chodzić do tej roboty
emoji26.png
ja mam własna działalność , idę na zwolnienie dostane okrągłe 0 kasy :( jak nie uda mi się dostać na macierzyński to już prawdopodobnie za miesiąc kończę prace i będę całkowicie na garnuszku u męża :oops: a bardzo mi się ten fakt nie podoba , bo ja lubię mieć swoje pieniądze . Moj maż da mi kasę na nowe spodnie czy inna zachciankę bez problemu , ale ja się będę czuła głupio , to tak jak bym się cofnęła w czasie jak miałam 15 lat i prosiłam o pieniądze mamę .

reklama
Cymera dlaczego 0 kasy??
to proste nie mam pacjentów nie mam kasy, zamykam gabinet na tydzień bo jadę na wakacje nie mam kasy . W irl nie ma Zusu , darmowej opieki medycznej ( kobiety w ciąży na szczęście maja za darmo ) Mozna się starać o kartę medyczna ale trzeba mieć naprawdę niskie zarobki żeby taka kartę dostać . Jeśli ma się własna działalność kto ma mi zapłacić za urlop , czy chorobowe ? Bardzo liczę ze wystarczy mi składek PRSI żeby dostać macierzyński ( płaca przez 6 miesięcy od urodzenia dziecka ) Inaczej sprawa wygląda jak się jest pracownikiem u kogoś .

Mam 75g, i nie wiem które badanie wykupić :-)

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom
W labo wiedza zawsze.. nigdy mnir nikt nie pytal..ale ja mialam 2u punktowe z corkami..ciekawe jakie teraz bedzie..musze do 1 marca zrobic [emoji52]

Jutro mam polowkowe!!! Chyba jako ostatnia [emoji12]

Synus kopie coraz mocniej (serio to az boli czasem ) wiec chyba nabral masy i juz nir bedzie taki malutki..

Dzień dobry [emoji4]
Młodamama powodzenia jutro [emoji8]
U mnie też już takie kopniaki ze czasem to boli [emoji21] Ale ja to jestem głupia i się z tego cieszę bo sobie właśnie tak tłumaczę- Ale Ona już duża i ile ma siły [emoji1]

16udskjopmtfyunf.png

Faktycznie, jak powiedziałam że mam 75g to wiedzieli które ;-)
Chciałam już wcześniej wiedzec bo raz stoję w kolejce żeby opłacić a potem drugi raz aby już pobrać krew i tego chciałam uniknąć ;-)

Już jestem po pierwszym pobraniu :-) zaraz będę pić :-)
A z głodu to chyba padne!
Trzymajcie kciuki ;-)

Faktycznie, jak powiedziałam że mam 75g to wiedzieli które ;-)
Chciałam już wcześniej wiedzec bo raz stoję w kolejce żeby opłacić a potem drugi raz aby już pobrać krew i tego chciałam uniknąć ;-)

Już jestem po pierwszym pobraniu :-) zaraz będę pić :-)
A z głodu to chyba padne!
Trzymajcie kciuki ;-)

Ojj trzymamy bo to ciezkie badanie [emoji12]

Ja juz przezywam ze w sobote jade robic hihi [emoji38]

Zawsze mi slabo po tym

W labo wiedza zawsze.. nigdy mnir nikt nie pytal..ale ja mialam 2u punktowe z corkami..ciekawe jakie teraz bedzie..musze do 1 marca zrobic [emoji52]

Synus kopie coraz mocniej (serio to az boli czasem ) wiec chyba nabral masy i juz nir bedzie taki malutki..

Ja mam w środę połówke :D wiec chyba ja ostatnia :D [emoji14]

5djylbetecfse5n6.png

reklama

Ja polwkowe mam dopiero w piątek wiec ostatnia jeszcze nie jestes [emoji6]

hchyyx8dil6eifxz.png

Do góry