reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
A my właśnie zarezerwowaliśmy tydzien w hotelu spa na Mazurach w grudniu. Odrobina oderwania od rzeczywistości bardzo nam potrzebna. Już się nie mogę doczekać.

Aktualizacja : miało byc w marcu :)
Do grudnia bym juz oszalała.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Ostatnia edycja:
Suelen Kochana musi być dobrze, jeszcze kilka tygodni dziewczyny na pewno posiedzą :biggrin2: Szew pomoże zobaczysz:tak:

Zgagaaaaaa mnie palii:growl: oszaleje

Właśnie na nat geo people leci program o fenomenie wioski bliźniąt. Gdzieś w Indiach na każde 10 porodów rodzi się jedna para bliźniaków! W jednej wiosce jest już 250 par bliźniąt! Co ciekawsze mówią ze nie chodzi o genetyke a o jakiś czynnik środowiskowy bo nawet pary które nie mieszkały tam od urodzenia mają bliźnięta! Ale jaja![emoji16]

Wróciłam właśnie z kolacji walentynkowej na której byliśmy że znajomymi i ich półrocza córeczka. Bardzo romantyczny klimat :D miałam tak ogromna ochotę na Tatara ale cały czas mnie pouczali że mi nie wolno :( ale i tak trochę poskubalam od P ale takiego z wędzonego pstrąga. I jadłam pyyyszny makaron że szpinakiem że sobie wynagrodzilam nin te nakazy i zakazy ale jestem teraz tak pełna że aż nie mam sił i pierwszy raz zgage mam :( miewacie może? Jak sobie mam z nią poradzić? :(

mi zgaga na razie nie dokucza, ostatnio zaczęła mi sie 2 tyg. przed porodem i zostala do porodu:)

a ktoras nie pamiętam ktora miala straszny kaszel? Wionatq Ty? Jakieś syropy np wykrztuśne można w ciąży czy tylko standardowo *spam*?

reklama
mi zgaga na razie nie dokucza, ostatnio zaczęła mi sie 2 tyg. przed porodem i zostala do porodu:)

a ktoras nie pamiętam ktora miala straszny kaszel? Wionatq Ty? Jakieś syropy np wykrztuśne można w ciąży czy tylko standardowo *spam*?

*spam* bo wyksztusne odpadają bo kaszel tak naprawdę nam nie służy. Musisz starać się nawilża gardło żeby jak najmniej kaszlec. Mi pomagało troche siemie lniane, kisiel rzadki, herbata z miodem i imbirem taka letnia, guma do żucia, hallsy. Przy długo utrzymującym się lepiej iść do lekarza bo spinanie mięśni brzucha do skurczy macicy może doprowadzic i jak u mnie skrócić szyjke.. Ale tak szczerze to mi nic nie dawli na kaszel bo ogólnie na płucach nic nie słyszeli więc zostawaly mi domowe sposoby. A i na koniec zrobiłam sobie syrop z cebuli z odrobina czosnku i po 3 dniach już miałam spokój nie wiem czy od syropu ale tak się złożyło :)

Do góry