reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
A my właśnie zarezerwowaliśmy tydzien w hotelu spa na Mazurach w grudniu. Odrobina oderwania od rzeczywistości bardzo nam potrzebna. Już się nie mogę doczekać.

Aktualizacja : miało byc w marcu :)
Do grudnia bym juz oszalała.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Ostatnia edycja:
Suelen Kochana musi być dobrze, jeszcze kilka tygodni dziewczyny na pewno posiedzą :biggrin2: Szew pomoże zobaczysz:tak:

Zgagaaaaaa mnie palii:growl: oszaleje

Właśnie na nat geo people leci program o fenomenie wioski bliźniąt. Gdzieś w Indiach na każde 10 porodów rodzi się jedna para bliźniaków! W jednej wiosce jest już 250 par bliźniąt! Co ciekawsze mówią ze nie chodzi o genetyke a o jakiś czynnik środowiskowy bo nawet pary które nie mieszkały tam od urodzenia mają bliźnięta! Ale jaja![emoji16]

Wróciłam właśnie z kolacji walentynkowej na której byliśmy że znajomymi i ich półrocza córeczka. Bardzo romantyczny klimat :D miałam tak ogromna ochotę na Tatara ale cały czas mnie pouczali że mi nie wolno :( ale i tak trochę poskubalam od P ale takiego z wędzonego pstrąga. I jadłam pyyyszny makaron że szpinakiem że sobie wynagrodzilam nin te nakazy i zakazy ale jestem teraz tak pełna że aż nie mam sił i pierwszy raz zgage mam :( miewacie może? Jak sobie mam z nią poradzić? :(

mi zgaga na razie nie dokucza, ostatnio zaczęła mi sie 2 tyg. przed porodem i zostala do porodu:)

a ktoras nie pamiętam ktora miala straszny kaszel? Wionatq Ty? Jakieś syropy np wykrztuśne można w ciąży czy tylko standardowo *spam*?

reklama
mi zgaga na razie nie dokucza, ostatnio zaczęła mi sie 2 tyg. przed porodem i zostala do porodu:)

a ktoras nie pamiętam ktora miala straszny kaszel? Wionatq Ty? Jakieś syropy np wykrztuśne można w ciąży czy tylko standardowo *spam*?

*spam* bo wyksztusne odpadają bo kaszel tak naprawdę nam nie służy. Musisz starać się nawilża gardło żeby jak najmniej kaszlec. Mi pomagało troche siemie lniane, kisiel rzadki, herbata z miodem i imbirem taka letnia, guma do żucia, hallsy. Przy długo utrzymującym się lepiej iść do lekarza bo spinanie mięśni brzucha do skurczy macicy może doprowadzic i jak u mnie skrócić szyjke.. Ale tak szczerze to mi nic nie dawli na kaszel bo ogólnie na płucach nic nie słyszeli więc zostawaly mi domowe sposoby. A i na koniec zrobiłam sobie syrop z cebuli z odrobina czosnku i po 3 dniach już miałam spokój nie wiem czy od syropu ale tak się złożyło :)

Do góry