reklama
Monya81
Fanka BB :)
A my właśnie zarezerwowaliśmy tydzien w hotelu spa na Mazurach w grudniu. Odrobina oderwania od rzeczywistości bardzo nam potrzebna. Już się nie mogę doczekać.
Aktualizacja : miało byc w marcu
Do grudnia bym juz oszalała.
Aktualizacja : miało byc w marcu
Do grudnia bym juz oszalała.
Ostatnia edycja:
U
użytkownik 16
Gość
Właśnie na nat geo people leci program o fenomenie wioski bliźniąt. Gdzieś w Indiach na każde 10 porodów rodzi się jedna para bliźniaków! W jednej wiosce jest już 250 par bliźniąt! Co ciekawsze mówią ze nie chodzi o genetyke a o jakiś czynnik środowiskowy bo nawet pary które nie mieszkały tam od urodzenia mają bliźnięta! Ale jaja![emoji16]
Biedronka84
Fanka BB :)
Sulen trzymam mocno kciuki za Ciebie i dziewczynki[emoji110]
Wróciłam właśnie z kolacji walentynkowej na której byliśmy że znajomymi i ich półrocza córeczka. Bardzo romantyczny klimat miałam tak ogromna ochotę na Tatara ale cały czas mnie pouczali że mi nie wolno ale i tak trochę poskubalam od P ale takiego z wędzonego pstrąga. I jadłam pyyyszny makaron że szpinakiem że sobie wynagrodzilam nin te nakazy i zakazy ale jestem teraz tak pełna że aż nie mam sił i pierwszy raz zgage mam miewacie może? Jak sobie mam z nią poradzić?
reklama
mi zgaga na razie nie dokucza, ostatnio zaczęła mi sie 2 tyg. przed porodem i zostala do porodu
a ktoras nie pamiętam ktora miala straszny kaszel? Wionatq Ty? Jakieś syropy np wykrztuśne można w ciąży czy tylko standardowo *spam*?
*spam* bo wyksztusne odpadają bo kaszel tak naprawdę nam nie służy. Musisz starać się nawilża gardło żeby jak najmniej kaszlec. Mi pomagało troche siemie lniane, kisiel rzadki, herbata z miodem i imbirem taka letnia, guma do żucia, hallsy. Przy długo utrzymującym się lepiej iść do lekarza bo spinanie mięśni brzucha do skurczy macicy może doprowadzic i jak u mnie skrócić szyjke.. Ale tak szczerze to mi nic nie dawli na kaszel bo ogólnie na płucach nic nie słyszeli więc zostawaly mi domowe sposoby. A i na koniec zrobiłam sobie syrop z cebuli z odrobina czosnku i po 3 dniach już miałam spokój nie wiem czy od syropu ale tak się złożyło