reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Od wczoraj mam taki ból zatok.. gardło mnie wczoraj delikatnnie bolało ,ale te zatoki to myslalam ze mi mózg oczami z bolu wyskoczy :(
Dobrze że wolne w peacy do jutro bo chyba nie dała bym rady pracować :/

A moja dzidzia od wczoraj szaleje w brzuchu. Tak fajnie czuć kopniaczki [emoji3][emoji4][emoji4]

5djylbetecfse5n6.png

reklama
Wróciłam właśnie z kolacji walentynkowej na której byliśmy że znajomymi i ich półrocza córeczka. Bardzo romantyczny klimat :D miałam tak ogromna ochotę na Tatara ale cały czas mnie pouczali że mi nie wolno :( ale i tak trochę poskubalam od P ale takiego z wędzonego pstrąga. I jadłam pyyyszny makaron że szpinakiem że sobie wynagrodzilam nin te nakazy i zakazy ale jestem teraz tak pełna że aż nie mam sił i pierwszy raz zgage mam :( miewacie może? Jak sobie mam z nią poradzić? :(
Rozumiem że skoro kolacja walentynkowa to z facetem lepiej[emoji6]

16udskjopmtfyunf.png

Super!Ja sie zastanawiam czy dałabym rade pojechac na swieta wielkanocne do moich tesciow ale czekałby mnie lot 2.20min i nie wiem czy by mnie wpuścili na pokład:) Co prawda do 36tyg.mozna latac ale nigdy nie wiadomo. Ewentualnie w gre wchodzi polskie morze.Zobacze jak sie bede czuc w marcu to podejmiemy decyzje.

W 3 trymestrze musisz mieć zaświadczenie od lekarza, ze nie widzi przeciwwskazań do lotu. I z tym powinni Cię wpuścić. Sprawdź jeszcze jak wyglada to w praktyce w konkretnej linii.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Heloł

U mnie od poniedziałku znowu zatoki bolą, aż promieniuje do zęba - dodam, że w niedziele wieczorem skończyłam tygodniową kurację antybiotykiem...

Matka u mnie w szpitalu nie leży się z rodzącymi, tzn. ginekologia jest oddzielnie i położniczy oddzielnie, także w razie pobytu to do 36 tygodnia kładą na ginekologii.

7u223e3kwboc3bjp.png

Arya jakie masz objawy tych zatok?? Ja też walczę już tyle czasu i niby lepiej mi po antybiotyku ale dziś wzięłam ostatni i strach się bać :-(

Jeśli chodzi o kaszel to niestety ale też się męczyłam około 2 tygodnie... syrop z cebuli, do tego herbata z miodem i imbirem. Współczuję Wam bo to jest okropne:(
Jeśli chodzi o tatara to powiem Wam że uwielbiam i myslami że w ciąży będzie miał bardzo brakowało. Ale jak na razie do tej pory nie było sytuacji że tak bardzo żałuję że nie mogę go zjeść... w kwietniu mamy wesele zobaczymy czy będę taka twarda;)
Oczywiście nie śpię od 4.w sumie to nawet dobrze bo na spokojnie zjem śniadanie, obejrzę zaległości telewizyjne i pojadę sobie rano do rodziców. A później dentysta [emoji44] nasza córka ładnie powiedziała rano Tatusiowi do zobaczenia - dostał 4 kopniaki w rękę;) powiem Wam że w sobotę znów zobaczę tego mojego męża ale jednak tyle dni bez niego... jakos mi dziwnie z tym ;) chyba z moich planów że w wakacje sobie pojadę na tydzień do rodziców nie będzie aż tak fantastyczny ;) chociaż odrobina tęsknoty jest zdrowa ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

U mnie sytuacja z tym tatarem wygląda tak że ja nigdy go nie lubiłam ale teraz jest moim marzeniem :D

Dzien dobry dziewczynki,wlasnie siedze na lotnisku do Gdanska.To moj pierwszy i ostatni lot podczas ciazy,kupilam skarpety zaciskowe i jestem gotowa.Juz nie moge sie doczekac kiedy wpadne do tych wszystkich sklepow z ubrankami o ktorych pisalyscie.No i w ogole polskie zarcie ..juz sie stesknilam.przez te pare dni przytyje pewnie z 5 kg hihi.
Suelen kochana tyle cierpienia ,trzymam kciuki zebys szybko doszla do siebie i zeby dzieciaczki dzielnie czekaly na swoj czas:tak:

reklama
Hej dziewczyny! U nas tez chorób ciagl dalszy :(
Starszy, czyli pacjent zero poszedł dzis do przedszkola, ale z młodszym byłam wczoraj u lekarza i niestety kiepsko- w oskrzelach gra orkiestra wiec dostał antybiotyk, steryd wziewnie i steryd na 3 mce który bierze sie przy astmie [emoji29][emoji29][emoji29][emoji29][emoji29] Ja tez ledwo mowie, katar, kaszel, który wykańcza mój brzuch i tylko czekam do poniedziałkowej wizyty zaniepokojona stanem szyjki [emoji17][emoji17][emoji17]
Tak wiec walentynki przebiegły u nas w atmosferze infekcyjnej, o kolacji czy kinie mogliśmy sobie pomarzyć, ehhhhh moze za 18 lat uda nam sie gdzieś wyrwać sam-na-sam [emoji6][emoji6][emoji6]
Matka mam nadzieje, ze tylko brzuch tak straszył i że juz zupełnie sie wszystko wyciszyło.
Arya88 u nas we wszystkich szpitalach jest osobna ginekologia, osobna patologia ciazy (tam pilnują zeby np dziewczyny po poronieniu nue leżały z tymi w ciazy, ale zdarza sie że wczesne "ciaze" lezą z przenoszonymi, albo z kobietami ktore jeszcze nie rodzą ale juz coś sie dzieje, wiec nie odsyłają do domu) i osobny położniczy.
Zając to widzę że Wy taka para jak my ;) u nas po latach romantyzm na poziomie zerowym [emoji12] ale rozstań unikamy jak ognia, tylko z przymusu (był np okres że mój P dużo latał w delegacje) ale nawet w pierwszej ciazy będąc na L4 nigdy nie pojechałam na dłużej do rodziców, czy np na macierzyńskim tez nie wyobrażam sobie zostawić męża i z dzieckiem wyjechać [emoji12][emoji12]
A np siostra męża prawie cała ciaze i pół macierzyńskiego spędziła u rodziców a ja jakoś sobie tego nie umiem wyobrazic.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry