reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Jupiiii:) A powiedz coś o tym że wiedziałaś co jest grane jak mierzył kość udowa ? W sensie ze co ? Może i mi się coś z mojego przypomni jak mierzył u mówił że dziewczynka ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Hahaha!! Chodziło mi o to że widok na kość udową był "od dołu"- rozkraczony maluszek pokazywał wszystko pięknie, chłopcy tez byli ekshibicjonistami i dobrze pamietam jak wyglada chłopiec od dołu, wiec od razu zorientowałam sie że "czegoś" brakuje [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Gratuluję !! kolejna księżniczka :) Mój dał mi 100% ale wiadomo jak to bywa ;)

Super gratuluję!! :)

@Zając Czerwcowy z tego co wiem, to chłopcy niby maja krótszą od dziewczynek. Aż z ciekawości zaraz popatrze u moich bobo:)

Mój lekarz formalista powiedział, ze nigdy nie daje 100% na dziewczynkę, bo siusiak moze sie ukryć a jądra mogą nie zejść do końca trzeciego trymestru wiec baaaaaardzo rzadko chłopiec moze wyglądać trochę jak dziewczynka. W druga str podobno nie ma pomyłek.

A! I któraś z Was zastanawiała sie o co chodziło z zaciskaniem piąstek- moja jedną tez miała zaciśniętą, co lekarz podkreślił, zapytałam o co chodzi i wyjaśnił mi że jak jest zaciśnięta to nie mozna dokładnie oglądnąć palców. I tyle.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hahaha!! Chodziło mi o to że widok na kość udową był "od dołu"- rozkraczony maluszek pokazywał wszystko pięknie, chłopcy tez byli ekshibicjonistami i dobrze pamietam jak wyglada chłopiec od dołu, wiec od razu zorientowałam sie że "czegoś" brakuje [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Mój lekarz formalista powiedział, ze nigdy nie daje 100% na dziewczynkę, bo siusiak moze sie ukryć a jądra mogą nie zejść do końca trzeciego trymestru wiec baaaaaardzo rzadko chłopiec moze wyglądać trochę jak dziewczynka. W druga str podobno nie ma pomyłek.

A! I któraś z Was zastanawiała sie o co chodziło z zaciskaniem piąstek- moja jedną tez miała zaciśniętą, co lekarz podkreślił, zapytałam o co chodzi i wyjaśnił mi że jak jest zaciśnięta to nie mozna dokładnie oglądnąć palców. I tyle.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Wiem, jądra mogą nawet nie zstąpić sie po porodzie. Ja już tak się przyzwyczaiłam do córki ,że jak c oś się zmieni to chyba nie uwierzę.

No i mamy tez pierwsze skurcze Braxtona....
Co za dzień[emoji3]

oar8pg4n1kii9v0d.png
Ja na razie nie czuje skurczy ba nawet nie wiem co to za uczucie.To czuc w brzuchu czy w środku pochwy?Ja mam wieczorami takie bóle rozpierające w pochwie ale gdzies czytalam ze to normalne.Wizyta dopiero 23,02 ale mój gin na wszystko mówi że to norma w ciąży więc sie nie przejmuję.

Gratuluje udanych wizyt!
Ja swoja mam za tydzień w środę usg połówkę! Juz nie mogę sie doczekać[emoji3][emoji4][emoji4]

Moje dziecko przeziębienie i mnie wczoraj gardło coś drapało i ból zatok dopadł [emoji35] dobrze ze dwa dni wolne w pracy to może uda sie wyleczyć. Dziś tylko musze jechać oddac wyciskarki na gwarancje, jestem jaka wściekła przestała porostu działać [emoji22] a za miesiąc kończy sie gwarancją na nią ....

5djylbetecfse5n6.png

Ja na razie nie czuje skurczy ba nawet nie wiem co to za uczucie.To czuc w brzuchu czy w środku pochwy?Ja mam wieczorami takie bóle rozpierające w pochwie ale gdzies czytalam ze to normalne.Wizyta dopiero 23,02 ale mój gin na wszystko mówi że to norma w ciąży więc sie nie przejmuję.

Te skurcze to twardnienie całej macicy, wiec raczej na gorze:)
Ja myślałam, ze dziecko znowu się przekręca, bo jakoś miałam wrażenie ze mało tam miejsca ma. Pomacalam brzuch (macicę) i cały twardy(a) jak kamień. Trwało to kilkanaście sekund. Potem robi się miękka i za 1-2 minuty znowu to samo.
Odczuwania jako ból nie masz. Musisz się upewnić czy to skurcz dotykając brzucha. Przynajmniej u mnie.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Ostatnia edycja:
Wstałam jak człowieka nie on4 rano;) dzień dobry :)Yoohoosek aaaa to o to chodziło;) moja rozkraczona nie była ;) ufam lekarzowi ale czekam na potwierdzenie z 2 źródła;) mam nadzieję że mój mąż się wyrobi z pracą i zdąży na to usg a oni że nie zadzwonia wcześniej żebym przyszła...ja dziś mam dzień lenistwa. Caaaaaaly :) może później trochę posprzatam i poprasuje.

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Gratuluję udanych wizyt i zdrowych dziewczynek [emoji7]
U mnie dzisiaj smutno bo rano zadzwonił Tata ze babcia nie żyje [emoji22] a w sobotę miała być Jej impreza urodzinowa....90 lat i zabrakło kilku dni... [emoji53]

16udskjopmtfyunf.png

Do góry