reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Jupiiii:) A powiedz coś o tym że wiedziałaś co jest grane jak mierzył kość udowa ? W sensie ze co ? Może i mi się coś z mojego przypomni jak mierzył u mówił że dziewczynka ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Hahaha!! Chodziło mi o to że widok na kość udową był "od dołu"- rozkraczony maluszek pokazywał wszystko pięknie, chłopcy tez byli ekshibicjonistami i dobrze pamietam jak wyglada chłopiec od dołu, wiec od razu zorientowałam sie że "czegoś" brakuje [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Gratuluję !! kolejna księżniczka :) Mój dał mi 100% ale wiadomo jak to bywa ;)

Super gratuluję!! :)

@Zając Czerwcowy z tego co wiem, to chłopcy niby maja krótszą od dziewczynek. Aż z ciekawości zaraz popatrze u moich bobo:)

Mój lekarz formalista powiedział, ze nigdy nie daje 100% na dziewczynkę, bo siusiak moze sie ukryć a jądra mogą nie zejść do końca trzeciego trymestru wiec baaaaaardzo rzadko chłopiec moze wyglądać trochę jak dziewczynka. W druga str podobno nie ma pomyłek.

A! I któraś z Was zastanawiała sie o co chodziło z zaciskaniem piąstek- moja jedną tez miała zaciśniętą, co lekarz podkreślił, zapytałam o co chodzi i wyjaśnił mi że jak jest zaciśnięta to nie mozna dokładnie oglądnąć palców. I tyle.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hahaha!! Chodziło mi o to że widok na kość udową był "od dołu"- rozkraczony maluszek pokazywał wszystko pięknie, chłopcy tez byli ekshibicjonistami i dobrze pamietam jak wyglada chłopiec od dołu, wiec od razu zorientowałam sie że "czegoś" brakuje [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Mój lekarz formalista powiedział, ze nigdy nie daje 100% na dziewczynkę, bo siusiak moze sie ukryć a jądra mogą nie zejść do końca trzeciego trymestru wiec baaaaaardzo rzadko chłopiec moze wyglądać trochę jak dziewczynka. W druga str podobno nie ma pomyłek.

A! I któraś z Was zastanawiała sie o co chodziło z zaciskaniem piąstek- moja jedną tez miała zaciśniętą, co lekarz podkreślił, zapytałam o co chodzi i wyjaśnił mi że jak jest zaciśnięta to nie mozna dokładnie oglądnąć palców. I tyle.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Wiem, jądra mogą nawet nie zstąpić sie po porodzie. Ja już tak się przyzwyczaiłam do córki ,że jak c oś się zmieni to chyba nie uwierzę.

No i mamy tez pierwsze skurcze Braxtona....
Co za dzień[emoji3]

oar8pg4n1kii9v0d.png
Ja na razie nie czuje skurczy ba nawet nie wiem co to za uczucie.To czuc w brzuchu czy w środku pochwy?Ja mam wieczorami takie bóle rozpierające w pochwie ale gdzies czytalam ze to normalne.Wizyta dopiero 23,02 ale mój gin na wszystko mówi że to norma w ciąży więc sie nie przejmuję.

Gratuluje udanych wizyt!
Ja swoja mam za tydzień w środę usg połówkę! Juz nie mogę sie doczekać[emoji3][emoji4][emoji4]

Moje dziecko przeziębienie i mnie wczoraj gardło coś drapało i ból zatok dopadł [emoji35] dobrze ze dwa dni wolne w pracy to może uda sie wyleczyć. Dziś tylko musze jechać oddac wyciskarki na gwarancje, jestem jaka wściekła przestała porostu działać [emoji22] a za miesiąc kończy sie gwarancją na nią ....

5djylbetecfse5n6.png

Ja na razie nie czuje skurczy ba nawet nie wiem co to za uczucie.To czuc w brzuchu czy w środku pochwy?Ja mam wieczorami takie bóle rozpierające w pochwie ale gdzies czytalam ze to normalne.Wizyta dopiero 23,02 ale mój gin na wszystko mówi że to norma w ciąży więc sie nie przejmuję.

Te skurcze to twardnienie całej macicy, wiec raczej na gorze:)
Ja myślałam, ze dziecko znowu się przekręca, bo jakoś miałam wrażenie ze mało tam miejsca ma. Pomacalam brzuch (macicę) i cały twardy(a) jak kamień. Trwało to kilkanaście sekund. Potem robi się miękka i za 1-2 minuty znowu to samo.
Odczuwania jako ból nie masz. Musisz się upewnić czy to skurcz dotykając brzucha. Przynajmniej u mnie.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Ostatnia edycja:
Wstałam jak człowieka nie on4 rano;) dzień dobry :)Yoohoosek aaaa to o to chodziło;) moja rozkraczona nie była ;) ufam lekarzowi ale czekam na potwierdzenie z 2 źródła;) mam nadzieję że mój mąż się wyrobi z pracą i zdąży na to usg a oni że nie zadzwonia wcześniej żebym przyszła...ja dziś mam dzień lenistwa. Caaaaaaly :) może później trochę posprzatam i poprasuje.

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Gratuluję udanych wizyt i zdrowych dziewczynek [emoji7]
U mnie dzisiaj smutno bo rano zadzwonił Tata ze babcia nie żyje [emoji22] a w sobotę miała być Jej impreza urodzinowa....90 lat i zabrakło kilku dni... [emoji53]

16udskjopmtfyunf.png

Do góry