reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Gratuluję wizyt i spotkań z maluszkami. Zazdroszczę i czekam na swoją, ale długo jeszcze;)
Rybcia....jak widać nie wolno osądzać po pozorach[emoji12]
Zając...mi tez się to skojarzyło z uciskiem a nie kurczami z braku magnezu. Ja juz od ponad miesiąca nie śpię na plecach, bo mam wrażenie, ze macica mi zaczyna przyklęknąć się do kręgosłupa i tak dziwnie ciąży. Robię w nocy tylko krótkie przerywniki na zmianę pozycji.

Suelen...jak tam w domu?

A my dzis pół dnia w ikei. Pojechaliśmy po łóżeczko dla synka i tez rozejrzeć się za innymi meblami, bo pomagamy cioci w remoncie i pewnie wszystko w miarę możliwości będzie wymieniać. Pół dnia na zakupach i brzuch juz mocno dawał się we znaki.
Potem skręcanie nowego łóżeczka. Na rozkręcenie nie starczyło juz sił.
Zaczynam czuć się juz jak typowa ciężarowka...a jeszcze tyle przed nami.
Aaaa i dzis musiałam spodnie ciążowe zmienić na rozmiar 40, choć normalnie 36. Niby tylko 3,5 kg na plusie a w tamtych mniejszych czułam się jak parówka.
Pewnie ta relaksyna mi miednicę rozszerzyła [emoji12]

oar8pg4n1kii9v0d.png

Mi pomógł magnez ale jeszcze się zdaża. Nogi też mi drętwiały.

Witamy kropkę! A jak twój partner reaguje? :)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Partner zadowolony z Maleństwa :) Z pierwszego małżeństwa ma już dwójkę dzieci, więc dla niego wszystko nie jest takie nowe, jak dla mnie, ale i tak przemawia do brzuszka itp :)

Odnośnie spania, to czytałam, że lepiej nie spać na plecach w ciąży,bo miednica coś uciska właśnie. Dobrze jest niby spać na lewym boku, bo wtedy jest najlepsze dotlenienie.

Partner zadowolony z Maleństwa :) Z pierwszego małżeństwa ma już dwójkę dzieci, więc dla niego wszystko nie jest takie nowe, jak dla mnie, ale i tak przemawia do brzuszka itp :)

Odnośnie spania, to czytałam, że lepiej nie spać na plecach w ciąży,bo miednica coś uciska właśnie. Dobrze jest niby spać na lewym boku, bo wtedy jest najlepsze dotlenienie.
Ciężko się w nocy kontrolować;) a z tym spaniem są różne teorie - ja wychodzę z założenia że dopóki mi wygodnie to tak śpię ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Ciężko się w nocy kontrolować;) a z tym spaniem są różne teorie - ja wychodzę z założenia że dopóki mi wygodnie to tak śpię ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

To samo mowil mi mój gin, jak dam rade to mogę spać na plecach, bo niektóre kobiety nie mogą. Zrozumiałam o co mu chodzi jak brzuch urósł- jak kładłam sie na plecach to po porostu czułam jakby mi brakowało tchu i kręciło mi sie w głowie. Ale ponoć to sprawa indywidualna, niektóre kobiety mogą tak spać do końca. U mnie niestety znowu sie zaczyna i tylko na bokach śpię [emoji57]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To samo mowil mi mój gin, jak dam rade to mogę spać na plecach, bo niektóre kobiety nie mogą. Zrozumiałam o co mu chodzi jak brzuch urósł- jak kładłam sie na plecach to po porostu czułam jakby mi brakowało tchu i kręciło mi sie w głowie. Ale ponoć to sprawa indywidualna, niektóre kobiety mogą tak spać do końca. U mnie niestety znowu sie zaczyna i tylko na bokach śpię [emoji57]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mi póki co najlepiej śpi się na plecach i lewym boku :)
Dziś to nie śpi mi się w ogóle... księżyc świeci jak szalony chyba pełnia...albo to z nerwów przed usg.

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Do góry