reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Gratuluję wizyt i spotkań z maluszkami. Zazdroszczę i czekam na swoją, ale długo jeszcze;)
Rybcia....jak widać nie wolno osądzać po pozorach[emoji12]
Zając...mi tez się to skojarzyło z uciskiem a nie kurczami z braku magnezu. Ja juz od ponad miesiąca nie śpię na plecach, bo mam wrażenie, ze macica mi zaczyna przyklęknąć się do kręgosłupa i tak dziwnie ciąży. Robię w nocy tylko krótkie przerywniki na zmianę pozycji.

Suelen...jak tam w domu?

A my dzis pół dnia w ikei. Pojechaliśmy po łóżeczko dla synka i tez rozejrzeć się za innymi meblami, bo pomagamy cioci w remoncie i pewnie wszystko w miarę możliwości będzie wymieniać. Pół dnia na zakupach i brzuch juz mocno dawał się we znaki.
Potem skręcanie nowego łóżeczka. Na rozkręcenie nie starczyło juz sił.
Zaczynam czuć się juz jak typowa ciężarowka...a jeszcze tyle przed nami.
Aaaa i dzis musiałam spodnie ciążowe zmienić na rozmiar 40, choć normalnie 36. Niby tylko 3,5 kg na plusie a w tamtych mniejszych czułam się jak parówka.
Pewnie ta relaksyna mi miednicę rozszerzyła [emoji12]

oar8pg4n1kii9v0d.png

Mi pomógł magnez ale jeszcze się zdaża. Nogi też mi drętwiały.

Witamy kropkę! A jak twój partner reaguje? :)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Partner zadowolony z Maleństwa :) Z pierwszego małżeństwa ma już dwójkę dzieci, więc dla niego wszystko nie jest takie nowe, jak dla mnie, ale i tak przemawia do brzuszka itp :)

Odnośnie spania, to czytałam, że lepiej nie spać na plecach w ciąży,bo miednica coś uciska właśnie. Dobrze jest niby spać na lewym boku, bo wtedy jest najlepsze dotlenienie.

Partner zadowolony z Maleństwa :) Z pierwszego małżeństwa ma już dwójkę dzieci, więc dla niego wszystko nie jest takie nowe, jak dla mnie, ale i tak przemawia do brzuszka itp :)

Odnośnie spania, to czytałam, że lepiej nie spać na plecach w ciąży,bo miednica coś uciska właśnie. Dobrze jest niby spać na lewym boku, bo wtedy jest najlepsze dotlenienie.
Ciężko się w nocy kontrolować;) a z tym spaniem są różne teorie - ja wychodzę z założenia że dopóki mi wygodnie to tak śpię ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Ciężko się w nocy kontrolować;) a z tym spaniem są różne teorie - ja wychodzę z założenia że dopóki mi wygodnie to tak śpię ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

To samo mowil mi mój gin, jak dam rade to mogę spać na plecach, bo niektóre kobiety nie mogą. Zrozumiałam o co mu chodzi jak brzuch urósł- jak kładłam sie na plecach to po porostu czułam jakby mi brakowało tchu i kręciło mi sie w głowie. Ale ponoć to sprawa indywidualna, niektóre kobiety mogą tak spać do końca. U mnie niestety znowu sie zaczyna i tylko na bokach śpię [emoji57]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To samo mowil mi mój gin, jak dam rade to mogę spać na plecach, bo niektóre kobiety nie mogą. Zrozumiałam o co mu chodzi jak brzuch urósł- jak kładłam sie na plecach to po porostu czułam jakby mi brakowało tchu i kręciło mi sie w głowie. Ale ponoć to sprawa indywidualna, niektóre kobiety mogą tak spać do końca. U mnie niestety znowu sie zaczyna i tylko na bokach śpię [emoji57]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mi póki co najlepiej śpi się na plecach i lewym boku :)
Dziś to nie śpi mi się w ogóle... księżyc świeci jak szalony chyba pełnia...albo to z nerwów przed usg.

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Do góry