reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Najbardziej śmieszny przesąd jaki słyszałam to, że kobieta w ciąży nie moze zmywać nauczyć, bo jak pochlapie brzuch to dziecko będzie alkoholikiem [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Co do ciemieniuchy, u nas była prawie niewidoczna. Ja jakos
Specjalnie niczym nie smarowałam. Od czasu do czasu jak mi się przypomniała. Zniknęła całkowicie po kąpielach w nadmaganianie potasu (przy okazji leczenia ospy).
Miłej niedzieli!

oar8pg4n1kii9v0d.png
Monya podoba mi się ten przesąd[emoji2] [emoji2] [emoji2] [emoji2] od dziś naczyń nie dotykam...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Najbardziej śmieszny przesąd jaki słyszałam to, że kobieta w ciąży nie moze zmywać nauczyć, bo jak pochlapie brzuch to dziecko będzie alkoholikiem [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Co do ciemieniuchy, u nas była prawie niewidoczna. Ja jakos
Specjalnie niczym nie smarowałam. Od czasu do czasu jak mi się przypomniała. Zniknęła całkowicie po kąpielach w nadmaganianie potasu (przy okazji leczenia ospy).
Miłej niedzieli!

oar8pg4n1kii9v0d.png

Lubię ten przesad!!! Zaczynam szukać czy nie na jakiegoś ze sprzątaniem i opieką nad dziećmi [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry Mamuśki! Ale dziś się wyspałam! Niedawno wstałam jestem wypoczeta więc i zbieram sie do segregacji ubranek. Muszę sprawdzić czego mam ile i ile trzeba dokupić.
Ale miałam sen! Śniło mi się że byłam na USG i Pani doktor badala mnie odrazu pod piersiami i widziałam mała świnke na tym monitorku. Patrz na ten ryjek i mówie o nosek a Pani doktor mi mówi że może jeszcze trochę sie zmieni. Później zaczęła mi robić USG dłoni i sie wkurzył bo zaczęły się wyświetlać jakieś kreskówki ubrała się i wyszła. Przebudzilam się i nie wiedziałam czy to prawda rzuciłam do P która godzina- on ze 6 a ja krzyk, że przeciez miałam badania zrobić. Poszłam do łazienki miałam zacząć sie ubierać o wpadłam na pomysł zeby zapytać co za dzien. Powiedział że niedziela a ja jakby nigdy nic położyłam się do łóżka i spałam dalej aż do teraz prawie. Coś mi się już z głową dzieje :D

Kolejny argument, aby wreszcie kupić zmywarkę ;)
Jaaaaacie kup sobie koniecznie! Ja to nie wiem moze rozkapryszona powiecie ale sobie swojego życia bez zmywarki nie wyobrażam. W kuchni w której gotuje w sezonie na ok 7-8 osób to przynajmniej dwa razy dziennie i do pełna. Teraz tylko domownicy więc 4 osoby a i tak codziennie się nie mieści. A jeszcze u siebie na górze jak robiłam kuchnie to też mam zmywarke i włączam jak się nazbiera to tak co drugi dzień.
Pierwsza kupiliśmy z mamą jeszcze w domu rodzinnym jak miałam może 15 lat i taka nam to ulgę przyniosło że od tej pory naprawdę uważam że zmywarka to cudowne urządzenie. Nikt nie żałuję takiego zakupu [emoji3]

p19ucsqv6rf79f3c.png

Jaaaaacie kup sobie koniecznie! Ja to nie wiem moze rozkapryszona powiecie ale sobie swojego życia bez zmywarki nie wyobrażam. W kuchni w której gotuje w sezonie na ok 7-8 osób to przynajmniej dwa razy dziennie i do pełna. Teraz tylko domownicy więc 4 osoby a i tak codziennie się nie mieści. A jeszcze u siebie na górze jak robiłam kuchnie to też mam zmywarke i włączam jak się nazbiera to tak co drugi dzień.
Pierwsza kupiliśmy z mamą jeszcze w domu rodzinnym jak miałam może 15 lat i taka nam to ulgę przyniosło że od tej pory naprawdę uważam że zmywarka to cudowne urządzenie. Nikt nie żałuję takiego zakupu [emoji3]

p19ucsqv6rf79f3c.png
Podpisuję się pod tym obiema rękami! Żyjemy w takich wspaniałych czasach, w których są zmywarki :D
U mnie w domu rodzinnym wreszcie skończyły się kłótnie o to, kto zmywa :p
Teraz z mężem też korzystamy ze zmywarki i nie wyobrażamy sobie inaczej :D

Zmywarka i suszarka, nie wyobrażam juz sobie życia bez nich [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nie mam miejsca na suszarkę na swoim pietrze chociaz dom duzy ale coraz częściej o tym myślę. Bo latem to ok na taras i suche ale zima to tragedia. Susze w pokoju czasem wieszam na kaloryferach. Ale pokój teraz będzie dla dziecka to będzie ciasno. Jest jeszcze strych ale nie chce mi się tam dźwigać prania a zimą zimno. Ale na klatce na strych mogła by stanąć suszarka tylko pytanie - ona musi mieć odpływ wody itp? [emoji3]

p19ucsqv6rf79f3c.png

reklama
Podpisuję się pod tym obiema rękami! Żyjemy w takich wspaniałych czasach, w których są zmywarki :D
U mnie w domu rodzinnym wreszcie skończyły się kłótnie o to, kto zmywa [emoji14]
Teraz z mężem też korzystamy ze zmywarki i nie wyobrażamy sobie inaczej :D
Żeby jeszcze tą zmywarka chciała się sama załadować i rozładować....
A gdyby tak obiad jeszcze umiała zrobić...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry