reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny a tak z innej beczki... czy któraś z Was postanowiła nie chrzcić dziecka? Jeśli tak, to czy spotkała Was (lub dziecko) jakaś przykra sytuacja ze strony szkoły/przedszkola/rodziny/społeczeństwa?
Ja mialam.pierwszej nie chrzcic i poczekac az sama sobie zdecyduje, ale np u nas problem w szkole bo religia jest w klasach przedszkolnych w czasie zajec a nie ochrzczone dziecko nie moze wtedy byc w klasie "a pani sie nie rozdwoi" tak wiec w razie czego sobie zmienia wiare same

reklama
To musze wypróbować ten Ariel. Teraz mam Surf czy jakoś tak i szału nie ma i nie pachnie jak w reklamie :p

Ja też myślałam o kapsułkach tego Surfu bo tak ładnie się reklamowali ale weszłam przed zakupem na opinie i każdy pisał że tak naprawdę to bzdury w tej reklamie mówią i zrezygnowałam i nie zamierzam już eksperymentować bo Ariel spełnia moje wymagania ;)

Dziewczyny a tak z innej beczki... czy któraś z Was postanowiła nie chrzcić dziecka? Jeśli tak, to czy spotkała Was (lub dziecko) jakaś przykra sytuacja ze strony szkoły/przedszkola/rodziny/społeczeństwa?

Mój synek ochrzczony, ale mam koleżankę, która nie chrzciła córek i kompletnie nie odczuwają presji czy negatywnych komentarzy. Moim zdaniem jeśli ktoś ma solidne argumenty i wie dlaczego nie chce tego robic to powinno być ok. W sensie nawet jak jakaś ciotka klotka skrytykuje to nie ma co się przejmować. Co do przedszkola to powinno byc tolerancyjne, zresztą na zajęciach nie ma tematów religijnych - w przedszkolu mojego synka najstarsza grupa ma religie, ale to rano więc spokojnie kto nie jest wierzący nie musi uczestniczyć i nie ma z tego tytułu nieprzyjemności (tak sądzę)

7u223e3kwboc3bjp.png

Ja tez mam mocz idealny ale pani doktor zarzadzila wiec robie :) ale na anstepna wizyte 21.02 nie musze robic morfologii bo jest caly czas na bardzo rownym poziomie [emoji7]

p19u9jcg81ehxczt.png
U mnie tez badania b.dobre wiec na nastepna wizyte tylko mocz.Ale powiem wam ze wieczorami czuje sie fatalnie.Boli mnie podbrzusze i dolny odcinek kregoslupa.Gin mowi ze to normalne takze nie pozostaje nic tylko wytrzymac do porodu.

Majka...ja jestem od tabelki płci.
No właśnie. Przydałoby się ją zaktualizować.
u mnie proszę się wstrzymać z tą zmianą na dziewczynkę bo jakoś tak nie jestem przekonana ;) chyba się wybiorę to tego samego ginekologa który stwierdził że chłopczyk i każę mu powtórzyć usg .Chociaż kuszą mnie te sukieneczki dla dziewczynki narazie się wstrzymam , drugi raz nie popełnię tego samego błędu .

Jak narazie żadnych przykrości, zobaczymy jak mały pójdzie do przedszkola/szkoły. W dzisiejszych czasach już to żadna nowość, więc wydaje mi się ze powinno był łatwiej.
Ale będzie jak będzie, warto żyć w zgodzie ze sobą.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

reklama
cześć. u mnie ok. skończyły mi się ferie, zaczęłam jazdy na prawko, miałam ciężki tydzień w szkole więc nie miałam siły ani ochoty wchodzić na forum. Rozbawiły mnie stwierdzenia że robi się "niemiło", bo tak to wszystkie są ekspertami od wszystkiego a do obrażenia i mówienia że robi się nie miło to pierwsze [emoji23][emoji23] Ja jestem pod tym względem podobna do emkamat, troche ostrzejsza wymiana zdań tyle .
Troche was nocami czytałam. Gratuluję udanych wizyt i wysypu dziewczynek [emoji173]
Seulen trzymam kciuki za pozytywny wynik posiewu i szybkie założenie szwu ;)

w57vyx8dubspq12k.png
No i gitara.

Ja wychodzę z założenia że skoro obchodzimy świata to dzieci powinny być ochrzczone. Kolędę przyjmuje bo muszę a do kościoła chodzę bo dzieci chcą. Odrobina wiary w domu mi osobiście się przydają ale nie jestem z tych co w pierwszej ławce dla pokazu siedzą raczej wszystko w granicach rozsądku i nie interesuje mnie czy sąsiadka z bloku chodzi i chrzci czy nie Za to chcę przełożyć komunie na przyszły rok synowi. On Itak jest rok młodszy od większości w klasie, poszedłby razem z siostrą w przyszłym roku no i co najważniejsze nie przejął się tym

Do góry