reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Wow, ale pięknie już mówi :) mój jeszcze tak nie potrafi, umie pojedyncze słowa oraz potrafi mnóstwo odgłosów zwierząt i innych dźwięków naśladować. A jeśli chodzi o zdania to pokaże palcem i powie np. Mama miau mniam mniam, czyli Mama kotek je. Cały czas robi postępy, więc też jestem bardzo dumna z niego. Wszystko co powiem/poproszę to praktycznie rozumie i od razu idzie wykonać polecenie :)

Chłopcy z mową ponoć mają ciężej i później zaczynaja,pewnie niedlugo zacznie nawijać aż będą Cie uszy boleć :D Ja sama czasem się zastanawiam z kąd on zna takie słowa i jeszcze je dobrze wymawia :szok:.

Mój gin mówi zawsze ,że mam dzwoinić jak coś mnie niepokoi.

reklama
A ja nadal chodzę w swoich ciuchach. Przytyłam 3 kg, które wcześniej straciłam przez mdłości. Proporcje mam inne, bo jednak te kg, które wróciły weszły w biust i brzuszek. Może uda się obejść bez ciążowych ciuchów. Liczę, że jeszcze pochodzę przez jakiś czas w swoich ubraniach, a wiosną przerzucę się na sukienki i tak dociągnę do końca.
Jak zawsze lubiłam się obkupić, tak w ciąży zero zakupów. Natomiast bardzo chciałabym pochodzić w swoich ubraniach, bo może po ciąży już w nie nie wejdę.

Co do mięsa też się zgadzam jak lezalam w szpitalu to na sali była dziewczyna która też go nie jadła i położna jej właśnie powiedziała że mięso niewiele wnosi do diety a jeśli już to należałoby jest tylko wołowe

f2w3rjjgvkjhkndh.png

Hej!
My byliśmy już na bilansie 2-latka ,Hubi warzy 15kg i mierzy 94cm.Babka nie chciała mi uwierzyć ,że on sam chodzi na nocnik,wyciera się i jeszcze ręce umyje.

Zając Czerwcowy, teraz czuje małą często bo ma nogi na dole ,ale wcześniej gdy była ułożona w bok to tylko trochę rano i głownie o północy( specjalnie czekam) , może Twój bobasek to też nocny marek ?;)

My czas spędzamy głownie na podwórku lub ogrodzie więc spacery sporadyczne i raczej krótkie to synek sam będzie z boku szedł a w razie czego mam szelki by nie wybiegl pod samochód.

Udanych wizyt życzę i zdrowych maluszków!!
Moze byc bo w nocy - mam nadzieje ze to nie sny ;) - przebudzam sie bo cos mi sie wierci w brzuchu ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Swietne wieści z wizyt...gratuluję :-)

Co do ruchów dzidziusia to też różnie czuję, wczoraj wieczorem plywanie i kilka puknięć i ...przed chwilą po jabłuszku i pomarańczy było brzuszkowe szaleństwo ;-) Także Zając spokojnie czekamy na więcej ;-)

Moja gin.też dała mi swój nr tel. Mam dzwonic lub pisac gdyby cokolwiek, gdy nie może odebrać to zawsze oddzwania i odpisuje rzeczowo na smsy.

Do góry