Link do: Sprzedajemy/oddajemyDziewczyny gdzie jest ten nasz wątek odsprzedażowy? nie mogę znaleźć
reklama
Anula1988
Fanka BB :)
Który tydzień u ciebie? Mój waży ok 360, a wg om miałam wczoraj 20tc4d
Moja malutka wczoraj dokładnie 400 g wazyla, a ja wczoraj miałam 21t1d, więc podobnie maluszki ważą
Tak ja jestem witam ☺Przyszłe mamy z terminem na czerwiec czy juz jakieś są?
Anula1988
Hej!
My byliśmy już na bilansie 2-latka ,Hubi warzy 15kg i mierzy 94cm.Babka nie chciała mi uwierzyć ,że on sam chodzi na nocnik,wyciera się i jeszcze ręce umyje.
Zając Czerwcowy, teraz czuje małą często bo ma nogi na dole ,ale wcześniej gdy była ułożona w bok to tylko trochę rano i głownie o północy( specjalnie czekam) , może Twój bobasek to też nocny marek ?
My czas spędzamy głownie na podwórku lub ogrodzie więc spacery sporadyczne i raczej krótkie to synek sam będzie z boku szedł a w razie czego mam szelki by nie wybiegl pod samochód.
Udanych wizyt życzę i zdrowych maluszków!!
Ale świetnie, ze Twój synek taki już samodzielny i duży jest A dużo już mówi? Mój za kilka dni kończy 26 mscy i dalej nosi pieluszki, czasem kupke zawoła, ze chce i biegnie po nocnik, więc jakieś postępy tez są Ale ja z tych nie spinających się w tym temacie i nie chce na siłę odpieluchować, więc jeszcze czekam
melomanka
U nas bedzie roznica 2 lat i tak sie zastanawiam... na dostawke stojaca wydaje mi sie za maly. Tzn chodzi mi glownie o to, ze synek czesto teraz sie buntuje, nie chce isc, albo chce w zupelnie inna strone i w takich sytuacjach wsadzam go do wozka, zapinam pasy i jedziemy mimo jego protestow. Ostatnio wyszlam z inna spacerowka, taka mala, z ktorej on swobodnie schodzi i ktora nie ma pasowi byl problem, bo zaczal mi siadac, klasc sie na chodniku i nie mialam co z nim zrobic, bo jedyna opcja to byla niesienie go, a wiadomo- staram sie nie dzwigac. A z drugim maluchem, ktory np bedzie plakalni bedzie trzeba " na sygnale" do domu pedzic, to ojuz sobie takich akcji nie wyobrazam, musze miec mozliwosc wsadzenia starszego, zapiecia go i pognania tam gdzie trzeba .
Dlatego najbardziej rozwazam chyba dostawke typu Buggypod ( choc opinie ma nienajlepsze), albo ewentualnie wozek podwojny, choc taka opcja tez srednio mi sie podoba.....
Co do spacerow, to my ostatnio czesciej wychodzimy, ale ogolnie odkad jestem w ciazy, to ta " dziedzina" zostala mocno zaniedbana. Spacery dla ciezarnej z takim maluchem to jednak wyzwanie . Zejsc na dol, wejsc do gory z maluchem, ktory czesto nie chce wspolpracowac, a w trakcie tez jakis buncik zawsze musi sie trafic, ech. A przeciez lepiej sobie oszczedzic nerwow itp.[emoji14]
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Dlatego najbardziej rozwazam chyba dostawke typu Buggypod ( choc opinie ma nienajlepsze), albo ewentualnie wozek podwojny, choc taka opcja tez srednio mi sie podoba.....
Co do spacerow, to my ostatnio czesciej wychodzimy, ale ogolnie odkad jestem w ciazy, to ta " dziedzina" zostala mocno zaniedbana. Spacery dla ciezarnej z takim maluchem to jednak wyzwanie . Zejsc na dol, wejsc do gory z maluchem, ktory czesto nie chce wspolpracowac, a w trakcie tez jakis buncik zawsze musi sie trafic, ech. A przeciez lepiej sobie oszczedzic nerwow itp.[emoji14]
Anula1988
U nas bedzie roznica 2 lat i tak sie zastanawiam... na dostawke stojaca wydaje mi sie za maly. Tzn chodzi mi glownie o to, ze synek czesto teraz sie buntuje, nie chce isc, albo chce w zupelnie inna strone i w takich sytuacjach wsadzam go do wozka, zapinam pasy i jedziemy mimo jego protestow. Ostatnio wyszlam z inna spacerowka, taka mala, z ktorej on swobodnie schodzi i ktora nie ma pasowi byl problem, bo zaczal mi siadac, klasc sie na chodniku i nie mialam co z nim zrobic, bo jedyna opcja to byla niesienie go, a wiadomo- staram sie nie dzwigac. A z drugim maluchem, ktory np bedzie plakalni bedzie trzeba " na sygnale" do domu pedzic, to ojuz sobie takich akcji nie wyobrazam, musze miec mozliwosc wsadzenia starszego, zapiecia go i pognania tam gdzie trzeba .
Zdecydowanie racja, choć mimo, ze mój synek na spacerach większość czasu ładnie idzie za rękę ze mną i nie ucieka mi, to ja po powrocie z takiego godzinnego wyjścia na dwor dosłownie paaadam.
Sasankaa
Ale świetnie, ze Twój synek taki już samodzielny i duży jest A dużo już mówi? Mój za kilka dni kończy 26 mscy i dalej nosi pieluszki, czasem kupke zawoła, ze chce i biegnie po nocnik, więc jakieś postępy tez są Ale ja z tych nie spinających się w tym temacie i nie chce na siłę odpieluchować, więc jeszcze czekam
Dzieki Własnie dużo, czasem nawija jak katarynka po swojemu . Proste zdania też już buduje typu: tata zabrał klucze. Pampers jest do spania i na dłuższe wyjazdy (ale i tak się nie zsika, tylko po nocy mokre) On jest taki że musi wszytsko sam. Smoczka od 2 msc też nie mamy. I jestem bardzo dumna z niego
Tylko nie wiem jak poradzić sobie z jego macaniem i braniem wszystkiego w sklepie.:/ Bez wózka nie da rady.
reklama
Witam moja waży 423g wczoraj byłam na usg 20 tydzieńMoja malutka wczoraj dokładnie 400 g wazyla, a ja wczoraj miałam 21t1d, więc podobnie maluszki ważą