reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja tez mialam krzyzowe bole przy porodzie... Koszmar... Nie moglam sie ruszyc a wrecz zwalalo mnie z nog

oar8s65gmlqg37sx.png

reklama
A ja z innej beczki ;) dziewczyny od soboty mam hmm nie bol, może skurcze na środku brzucha. Mam je od soboty. Nie są jakieś turbo bolesne ale odczuwalne. Jeszcze nie panikuje;) 6.02 mam wizytę. Chyba dotrzymam?
To te przepowiadajace?
p19u9jcg81ehxczt.png

Zastanawiam się jak to jest z tymi przepowiadającymi, bo w tej ciąży mam też od czasu do czasu takie dziwne napięcie brzucha (może od tygodnia), nie miałam tego w 1.ciaży i nie mam się do czego odnieść. Ale nie jest jakieś bolesne, ale czuć. Młoda wierci się i czka wiec to dobre objawy :)

Swoją drogą do koleżanki co to pisze że ją marcówki zlinczowały, każdemu jest dobrze pisać, więc ja bym się w ogóle nie przejmowała :) Na pewno leżysz tyle ile możesz, a przy dzieciach to się tak nie da na 100%. Ja tez dziś jestem poskładana bo szalałam wczoraj z córka i mam za swoje, leżę tyle ile mogę, ale wiadomo :D

f2w3rjjgjqfcvytp.png

f2w3rjjgo1vtvlpn.png

Moj też ma alergie, na bialko mleka krowiego ,gluten ,truskawki i inne drobno pestkowe, cytrusy, niektóre przyprawy i nietolerancje laktozy. Chleby mu piekę , osobne makarony, naleśniki, no jest zabawy z tym i..kasy.
Ja daje codzień probiotyki, a ostatnio ponawiam kuracje Latopiciem. I witaminy Omegamed alergia. Mysle ,że jest lepiej ,bo robiłam probe prowokacyjna glutenem i nie było zle, Bo przedtem az puchły mu usta:(

Mój synek też bez glutenu i laktozy przynajmniej, ale kazeinę i cukier również ma ograniczone ze względu na jelita. Cytryna i kiwi chyba go uczulają... też mam "zabawę" jeśli chodzi o gotowanie, a do przedszkola sama daję jedzenie bo nie mają dietetyka i tylko on jedyny ma dietę :/

Co do tego leżenia to gdyby było tak źle to lekarz kazałby leżeć w szpitalu z cewnikiem i nogami do góry - a skoro pozwolił do domu, to znaczy, że wie, że będziesz wstawać do wc czy do dziecka - ważne by głownie leżeć i nie forsować się.

Co do bólów krzyżowych to ło matko ;) też miałam, okropne są, a do tego nie działają na szyjkę zbytnio więc nie wiem po kij są hehe

7u223e3kwboc3bjp.png

To fakt te bóle z krzyża bolą okropnie. Jak mi przeszły w trakcie porodu i miałam tylko z brzucha go aż ulgę poczułam [emoji23]

Młodamama przykra sytuacja, ale masz racje. Dzidzius w brzuchu dzidziusiem, ale pozostalymi dziecmi tez trzeba sie zajac. Rozumiem jakbys zmieniala firanki, prala dywany itp. ale noramalne zycie wpisane jest w posiadanie juz dziecka.
Ale co ja tam sie znam ;)

Wspolczuje alergii u dzieci, tez sie z tym borykamy od pierwszej marchewki, tylko teraz doszly wziewy i chemia.

Mlodamama, nie słuchaj głupich bab, szkoda, że tak się wam popsuło :/ zgadzam się z dziewczynami, że jak byłoby bardzo źle to leżałabyś w szpitalu, a jak puścili cię do domu to wiadomo, że czasem wstajesz! 3 letnie dziecko nie wytrzyma cały dzień w jednym pokoju i nie poradzi sobie samo. Dacie radę nic się nie martw! My cię rozumiemy [emoji11]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

A ja cały weekend przechorowałam, na szczęście jest coraz lepiej. Polecam domowy syrop z czosnku, imbiru, cebuli i miodu! Ochyda, ale skuteczna [emoji4]

Sprawdziłam stan powietrza u nas w Poznaniu, ładna pogoda to pójdę na spacer... jest tragiczne zanieczyszczenie! Cały czas!!
Dlatego włączyłam się do akcji #złapaćoddech i piszę listy w imieniu mojego nienarodzonego dziecka, które już jest trute [emoji52]
Polecam, przyłączcie się!
Link do: Skażone dzieciństwo polskich dzieci
Link do: Mamy przeciwko smogowi – świetna akcja #ZłapaćOddech
Link do: Skażone dzieciństwo – oddajmy dzieciom głos
Akcja robi się naprawdę duża, a to że styczeń się kończy i nie ma mrozu nic nie zmieniło...

0d1yhqvkorvfo1vd.png

reklama
Jezu dziewczyny tak was czytam o tych wszystkich perypetiach zdrowotnych z dziecmi i jestem przerazona.Co sie dzieje teraz z dziecmi i tymi alergiami..Urodzenie to w takim razie pestka z pozniejszymi problemami.

Do góry