reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Monya super [emoji3] wpatrywałam się w zdjęcie i nic nie mogłam dojrzeć, i nagle mnie olśniło że to jest buzia. Cudowny pyrkaty nosek [emoji7]

7v8rikgn6c3m2w2o.png

Przepraszam, ale nie zgodzę sie z Tobą. Nie można dawać przyzwolenia na takie rzeczy.
Ostatnio wdałam sie w ostra dyskusje na ten temat z wujkiem mojego P. Powiedział mi ze chyba nie wiem ile gaz kosztuje, jak dużo ciepła daja plastikowe butelki (!!!!!!!!) i jak on jako emeryt miałby sobie pozwolić na zmianę pieca i rodzaju ogrzewania.
Wiem ile gaz kosztuje bo sama nim pale, gminy daja duże dopłaty do nowych, lepszych piecy (nawet węglowych) a opalanie węglem lepszej jakości czy gazem na pewno jest tańsze niz piwo i papierosy (codziennie wypija 5-6 i wypala ponad paczkę). Wiec niestety mnóstwo ludzi ma inne priorytety, woli kupić alko i fajki niz zadbać o zdrowie i życie swoje i swoich sąsiadów.
My pracujemy, wydajemy na gaz i dodatkowo juz trzy razy w tym sezonie grzewczym mój młodszy miał świsty oskrzelowe spowodowane stanem zanieczyszczenia, sterydy, leki, syropki, w aptece zostawiam fortunę!!!! Ale w końcu mnie stać. I lekarz straszy, ze tak sie zaczyna, bo najpierw świsty potem astma oskrzelowa a zaraz jakieś nowotwory........
Wiec nie, nie daje przyzwolenia na palenie syfem, bo wtedy pozwalam na trucie i zabijanie siebie i moich dzieci!!!!!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Serio sa jeszcze ludzie ktorzy pala plastikiem??? Smieci to mialam na mysli jakies kartony itp... Oczywiscie w tym senie sie z Toba zgadzam jak najbardziej

oar8s65gmlqg37sx.png

W moim domu rodzinnym korzystamy z pieca węglowego (miesięczny koszt ogrzania mojego domu gazem wynosiłby około 2000 zł).
Nigdy jednak nam nie przyszło do głowy zeby palić czym innym niż węglem. Niestety kiedyś widywałam czarny dym z kominów sąsiadów. Palili gumę, plastik i chyba wszystkie możliwe śmieci.

Serio sa jeszcze ludzie ktorzy pala plastikiem??? Smieci to mialam na mysli jakies kartony itp... Oczywiscie w tym senie sie z Toba zgadzam jak najbardziej

oar8s65gmlqg37sx.png

Oj niestety tak :( i to wcale nie jest tak że to starzy ludzie, czesto młodzi, wykształceni. Butelki, plastiki a perełka jaką usłyszałam to od kolegi że pieluchy pampersy to syf, bo wrzucił raz do pieca i tak mu okleiły wszystko od środka ze myślał ze piec bedzie do wymiany [emoji35][emoji35][emoji35][emoji35][emoji35] A! I jeszcze znajomy jest agentem ubezpieczeniowym i wcześniej cytował statystyki ile ludzi za 30lat bedzie chorować na raka [emoji35][emoji35][emoji35][emoji35][emoji35]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej Dziewczyny
Ostatnio znow pochłania mnie zycie codzienne... Ogarniamy z M przeprowadzke. A właściwie jak narazie poszukiwania mieszkania.
I chyba udało nam sie znaleźć mieszkanko na nasze potrzeby. To, w którym teraz mieszkamy jest połowę mniejsze, ciemniejsze i na 4 pietrze bez windy. To znalezione jest wieksze, jasne, w lepszym stanie w spokojniejszej okolicy i na parterze. Dzis o 17 mamy podpisac umowe. Mam nadzieję, ze wszystko pojdzie dobrze...
Nie wyrabiam juz z tym 4 pietrem. W dodatku mam juz tutaj chyba klaustrofobie.
Poza tym czuje sie w miare ok. Mój Synek kopie z każdym dniem coraz czesciej i mocniej i chyba zmienil pozycje z poprzecznej bo czuje jak kopie lub boksuje mnie w pecherz. Nie jest to przyjemne [emoji17]
Z moim M zrobilo sie super. Mniej sie kłócimy i czasem juz wpadam w depresję na mysl ze wkrotce musi lecieć znow na miesiąc lub dwa...
Życzę każdej z Was milego dnia[emoji9][emoji9][emoji9]

nzjdskjoiienufcs.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

Do góry