reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Co do usg to ja nie miałam nigdy takiego 3D, ja bym się sugerowała zaufaniem do lekarza.

7u223e3kwboc3bjp.png
Nie nie,to ma być zwykłe usg. Z tym 3D to bardziej dla mnie zdjęcia jako pamiątka, chociaż wydaje mi się,że wtedy i lekarz może więcej dojrzeć. A żadnej z tych pań nie znam,więc o zaufaniu trudno mówić :)

reklama
No to mnie zmartwilyscie tym zusem... ja podwyżkę dostanę w lutym. Zlaczenie umów kwiecień. I od maja na l4 bym chciała. Mam nadzieję że przed samym porodem nie będą mi robić problemów...

p19u9jcg81ehxczt.png

Z kolei niedawno oglądałam program, w którym wypowiadał się prof. Dębski i mówił, że piwo nie ma wpływu na tworzenie się pokarmu, ale płyny ogólnie. Kobiecie łatwiej wypić np. 2szklanki takiego piwa niż wody i stąd może się wydawać, że to ułatwia laktację.

7u223e3kwboc3bjp.png
W piwie jest Slod jeczmienny a on wplywa dobrze na laktacje..mozna kuoic sam w sloiku w formie takiego gestego syropu

Kochane doradźcie mi do kogo byście poszły na moim miejscu. Otóż zapisałam się na połówkowe do mamy ginekolog do jednej z placówek w której przyjmuje,natomiast nie mogłam znaleźć info o sprzęcie,więc w związku z tym napisałam do niej osobiście. Odpisała,że jak najbardziej jest w stanie na tym sprzęcie wszystko ocenić,natomiast jeżeli zależy mi na zdjęciach 3D to polecała inna swoją placówkę,w której niestety nie mają już miejsc... Awaryjnie zapisałam się też na Agatową,gdzie mają świetny sprzęt(wizyta nieco droższa) i do babki która w sumie też ma te certyfikaty co mamaginekolog i dobre opinie. No ja już się nastawiłam,żeby iść do tej pierwszej,ale w związku z tym sprzętem mam dylemat [emoji14] więc gdzie byście poszły :D ?
No to jeśli taka sytuacja to tam gdzie lepszy sprzęt:)

p19u9jcg81ehxczt.png

Nie nie,to ma być zwykłe usg. Z tym 3D to bardziej dla mnie zdjęcia jako pamiątka, chociaż wydaje mi się,że wtedy i lekarz może więcej dojrzeć. A żadnej z tych pań nie znam,więc o zaufaniu trudno mówić :)
Ja bym poszła do mamy ginekolog bo miałam już kilka razy 3d. A jeśli bardzo chcesz mieć pamiątkę to jest jeszcze usg w 30t :) wtedy zdjęcia 3d będą ładniejsze;)

w57vyx8dubspq12k.png

No to mnie zmartwilyscie tym zusem... ja podwyżkę dostanę w lutym. Zlaczenie umów kwiecień. I od maja na l4 bym chciała. Mam nadzieję że przed samym porodem nie będą mi robić problemów...

p19u9jcg81ehxczt.png

Zająć a Ty przypadkiem nie pracujesz w jakiejś dużej firmie? powyżej 20-25 pracowników pracodawca wypłaca pieniążki a sam się rozlicza z zusem

reklama
Do góry