reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Kochane doradźcie mi do kogo byście poszły na moim miejscu. Otóż zapisałam się na połówkowe do mamy ginekolog do jednej z placówek w której przyjmuje,natomiast nie mogłam znaleźć info o sprzęcie,więc w związku z tym napisałam do niej osobiście. Odpisała,że jak najbardziej jest w stanie na tym sprzęcie wszystko ocenić,natomiast jeżeli zależy mi na zdjęciach 3D to polecała inna swoją placówkę,w której niestety nie mają już miejsc... Awaryjnie zapisałam się też na Agatową,gdzie mają świetny sprzęt(wizyta nieco droższa) i do babki która w sumie też ma te certyfikaty co mamaginekolog i dobre opinie. No ja już się nastawiłam,żeby iść do tej pierwszej,ale w związku z tym sprzętem mam dylemat :p więc gdzie byście poszły :D ?

Kochane doradźcie mi do kogo byście poszły na moim miejscu. Otóż zapisałam się na połówkowe do mamy ginekolog do jednej z placówek w której przyjmuje,natomiast nie mogłam znaleźć info o sprzęcie,więc w związku z tym napisałam do niej osobiście. Odpisała,że jak najbardziej jest w stanie na tym sprzęcie wszystko ocenić,natomiast jeżeli zależy mi na zdjęciach 3D to polecała inna swoją placówkę,w której niestety nie mają już miejsc... Awaryjnie zapisałam się też na Agatową,gdzie mają świetny sprzęt(wizyta nieco droższa) i do babki która w sumie też ma te certyfikaty co mamaginekolog i dobre opinie. No ja już się nastawiłam,żeby iść do tej pierwszej,ale w związku z tym sprzętem mam dylemat [emoji14] więc gdzie byście poszły :D ?
To zależy na czym bardziej Ci zależy- czy na wizycie u mamyginekolog czy na tych zdjęciach. Tam gdzie chodzisz do ginekologa nie masz możliwości 3d? Ja mam na każdym USG więc taki podgląd dla mnie byłyby zbędny.

w57vxzkr0voyai9q.png

Kochane doradźcie mi do kogo byście poszły na moim miejscu. Otóż zapisałam się na połówkowe do mamy ginekolog do jednej z placówek w której przyjmuje,natomiast nie mogłam znaleźć info o sprzęcie,więc w związku z tym napisałam do niej osobiście. Odpisała,że jak najbardziej jest w stanie na tym sprzęcie wszystko ocenić,natomiast jeżeli zależy mi na zdjęciach 3D to polecała inna swoją placówkę,w której niestety nie mają już miejsc... Awaryjnie zapisałam się też na Agatową,gdzie mają świetny sprzęt(wizyta nieco droższa) i do babki która w sumie też ma te certyfikaty co mamaginekolog i dobre opinie. No ja już się nastawiłam,żeby iść do tej pierwszej,ale w związku z tym sprzętem mam dylemat :p więc gdzie byście poszły :D ?

Myślę że ja bym poszła do tej drugiej babki mniej popularnej ale z lepszym sprzętem ;)

Caixa - na luzie. Ja też miałam (mam w dalszym ciągu w zasadzie) postępowanie z Zusu. W tym momencie czekam na decyzje czy obniżą mi wypłatę na l4. Raziła ich po oczkach wysoka kwota na umowie, ale ja mam podstawy i dowody na wykonywaną pracę oraz wysokość wynagrodzenia. W razie czego nie odpuszczę i pójde z tym dalej. Na razie sie nie stresuje. :) Czytałam, że oni celowo przeciągają, aby odwlec wypłatę. Mam l4 od chyba 14 listopada. Ciekawe kiedy mi będzie dane oglądać pieniążki ;] Muszę ich chyba postraszyć postępowaniem o.. odszkodowanie. Jako ciężarna mam więcej wydatków, a oni maja 14 dni na decyzje. Teoretycznie od 2 miesiące jestem bez kasy.

Caixa - na luzie. Ja też miałam (mam w dalszym ciągu w zasadzie) postępowanie z Zusu. W tym momencie czekam na decyzje czy obniżą mi wypłatę na l4. Raziła ich po oczkach wysoka kwota na umowie, ale ja mam podstawy i dowody na wykonywaną pracę oraz wysokość wynagrodzenia. W razie czego nie odpuszczę i pójde z tym dalej. Na razie sie nie stresuje. :) Czytałam, że oni celowo przeciągają, aby odwlec wypłatę. Mam l4 od chyba 14 listopada. Ciekawe kiedy mi będzie dane oglądać pieniążki ;] Muszę ich chyba postraszyć postępowaniem o.. odszkodowanie. Jako ciężarna mam więcej wydatków, a oni maja 14 dni na decyzje. Teoretycznie od 2 miesiące jestem bez kasy.
No to pięknie..:/ Widze że to jest ich celowy sposób działania. U mnie nie mają podstaw się doczepić ale wiadomo że i tak zrobią co chcą.A po sądach nie chciałabym chodzić no i dodatkowy stres.Nie mówiąc już o tym że czekam na kasę jak na zbawienie bo przecież połówkowe,badania,wizyty prywatne. I miej tu człowieku dzieci. 3mam za ciebie kciuki aby sie wszystko pozytywnie rozwiazało.Daj koniecznie znać jak będziesz miała decyzję.

Aleksandrax nie zgodzę sie:) Słód jęczmienny zawarty w karmi jest dobry na laktacje i mnie naprawdę zalewało pokarmem po wypiciu. Na niemieckim Caramalz jest napisane 0% i dawali mi to w szpitalu więc wątpię, że ryzykowaliby podawanie matkom karmiącym jakąkolwiek ilość alkoholu bo już dawno wybuchłaby afera jeśli byłoby to niekorzystne. Jestem całkowitą przeciwniczką picia alkoholu -w choćby najmniejszych ilościach- w ciąży i podczas karmienia więc na pewno bym nie piła dla rozluznienia;))

Połówkowe mam w poniedziałek ale byłam sobie prywatnie w Pl bo się doczekać nie moglam;) Jakieś schizy miałam, że z serduszkiem będzie coś nie tak ale na szczęście wszystko ok i teraz przed tym jestem spokojniejsza. A szyjke badał mi ręcznie na fotelu. W ogóle w poprzedniej ciąży nie bylam ani razu badana na fotelu, dziwnie tak...
Rudziutka trzymaj się!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Z kolei niedawno oglądałam program, w którym wypowiadał się prof. Dębski i mówił, że piwo nie ma wpływu na tworzenie się pokarmu, ale płyny ogólnie. Kobiecie łatwiej wypić np. 2szklanki takiego piwa niż wody i stąd może się wydawać, że to ułatwia laktację.

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
Ja też miałam l4 od listopada. Polowę zapłacił mi pracodawcą a teraz czekam na ten głupi ZUS. Już też bym chciała dostać i odpalić się z wyprawką. Ja nie mam od nich żadnych wieści o postępowaniu wyjaśniającym , ale w ZUS nie chcą podać mi żadnych informacji na ten temat. Tylko słyszę , że mam czekać. [emoji37] Na tym koncie ZUS nawet nie mam tego okienka aktywnego z zasiłkami. Ja tam pójdę nawet do sądu jeśli będzie trzeba , bo ZUS zawsze przegrywa.

w57vxzkr0voyai9q.png

Do góry