reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Za 2 tygodnie..podbrzuszr nwm dolem twarde a wyzej mam tyle tluszczu ze trudno odgadnac

Przy twardym podbrzusze lepiej iść do lekarza. Ostatnio też miałam twarde i położna mi kazała pić melise z 2 saszetek, wzięłac ekstra porcje magnezu (dodatkowa 2) i nospe. Przeszło ale u mnie trzymało jeden wieczór a nie kilka dni..

Za 2 tygodnie..podbrzuszr nwm dolem twarde a wyzej mam tyle tluszczu ze trudno odgadnac

Jak masz twardy brzuch . To proponuję iść albo wcześniej do gina. Albo na izbę. Bo ból który nie ustępuje np po odpoczynku albo trwa długo i oprócz tego są inne dolegliwości jak twarde podbrzusze już wymaga konsultacji. Dostaniesz luteinę, nospe itp i przejdzie. [emoji4]

Kurcze Caixa... :( napisz co i jak... zaczelam się zastanawiac czy i mnie ktoś nie skontroluje. Ok dostałam podwyżkę etatu ale za parę msc złącza mi etat że zleceniem i nagle.moje wynagrodzenie brutto za etat zwiększy się o prawie 1500 zł... niby żadna dziewczyna nie skarżył się na ZUS ale kto wie...

p19u9jcg81ehxczt.png
Nie martw się kochana! Ja mam samodzielne stanowisko i w sierpniu miałam podwyższke wynagrodzenia ale to przecież nic nie oznacza. Im chodzi głownie czy wszystko jest legalnie. Sprawdzaja umowe, liste płac, badania lekarskie. Ksiegowa w przyszlym tyg.jedzie na ta kontrole do zusu to wszystko się wyjasni i dam znać. Ale gdzies czytałam ze Zus teraz jest cięty na wyzsze wynagrodzenia i czasem je obniża wg ich uznania.Nie wiem ile jest w tym prawdy.Ja za ten miesiac powinnam już dostać pierwsze wynagrodzenie ale pewnie beda czekac az otrzymaja dokumenty i spisza protokól.Mogą jeszcze mnie wezwać na komisje albo przyjsc do domu aby zweryfikowac "moją ciążę".Kurcze takie kontrole to tylko u nas w Polsce. Za granicą tego nie ma. To jest chore i ten system został im jeszcze chyba z komuny:/

Nie martw się kochana! Ja mam samodzielne stanowisko i w sierpniu miałam podwyższke wynagrodzenia ale to przecież nic nie oznacza. Im chodzi głownie czy wszystko jest legalnie. Sprawdzaja umowe, liste płac, badania lekarskie. Ksiegowa w przyszlym tyg.jedzie na ta kontrole do zusu to wszystko się wyjasni i dam znać. Ale gdzies czytałam ze Zus teraz jest cięty na wyzsze wynagrodzenia i czasem je obniża wg ich uznania.Nie wiem ile jest w tym prawdy.Ja za ten miesiac powinnam już dostać pierwsze wynagrodzenie ale pewnie beda czekac az otrzymaja dokumenty i spisza protokól.Mogą jeszcze mnie wezwać na komisje albo przyjsc do domu aby zweryfikowac "moją ciążę".Kurcze takie kontrole to tylko u nas w Polsce. Za granicą tego nie ma. To jest chore i ten system został im jeszcze chyba z komuny:/

Ja będę miała zlaczenie umów pewnie w kwietniu Lub maju...żadna się nie skarżyła a każda ciężarna u nas tak ma. Ale z drugiej strony skoro od wielu lat tak jest to widocznie moja firma wie co robi... mam nadzieję bo nie zamierzam się z zusem uzerac...daj znać! :)

p19u9jcg81ehxczt.png

Przecież w ciążę zaszłaś we wrześniu ! Paranoja Zusu.. Właśnie teraz często słyszę, że obinżają wedle uznania co dla mnie jest paranoją,bo przecież i tak liczą średnią. Ja też się trochę cykam , bo we wrześniu dostałam cały etat a wczesniej mialam w papierach tylko pół. I u mnie nie liczy się średnia z roku tylko od nowej umowy i też czekam na pierwszą wypłatę zusu.

w57vxzkr0voyai9q.png

Caixa, powodzenia! [emoji9]

Ja od wczoraj mam mega kaszel, taki suchy ze już mnie od tego gardło boli i płuca... ciekawe skąd się to wzięło.
Mam nawilżacz powietrza, biorę siemię lniane, herbatę z prawoślazu i babki lancetowej, ssę tabletki i biorę *spam* [emoji52] już sama nie wiem co jeszcze...

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Aleksandrax nie zgodzę sie:) Słód jęczmienny zawarty w karmi jest dobry na laktacje i mnie naprawdę zalewało pokarmem po wypiciu. Na niemieckim Caramalz jest napisane 0% i dawali mi to w szpitalu więc wątpię, że ryzykowaliby podawanie matkom karmiącym jakąkolwiek ilość alkoholu bo już dawno wybuchłaby afera jeśli byłoby to niekorzystne. Jestem całkowitą przeciwniczką picia alkoholu -w choćby najmniejszych ilościach- w ciąży i podczas karmienia więc na pewno bym nie piła dla rozluznienia;))

Połówkowe mam w poniedziałek ale byłam sobie prywatnie w Pl bo się doczekać nie moglam;) Jakieś schizy miałam, że z serduszkiem będzie coś nie tak ale na szczęście wszystko ok i teraz przed tym jestem spokojniejsza. A szyjke badał mi ręcznie na fotelu. W ogóle w poprzedniej ciąży nie bylam ani razu badana na fotelu, dziwnie tak...
Rudziutka trzymaj się!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Przecież w ciążę zaszłaś we wrześniu ! Paranoja Zusu.. Właśnie teraz często słyszę, że obinżają wedle uznania co dla mnie jest paranoją,bo przecież i tak liczą średnią. Ja też się trochę cykam , bo we wrześniu dostałam cały etat a wczesniej mialam w papierach tylko pół. I u mnie nie liczy się średnia z roku tylko od nowej umowy i też czekam na pierwszą wypłatę zusu.

w57vxzkr0voyai9q.png
Dam wam znać w przyszłym tygodniu. Na razie nie chce się denerwować na zapas wypiłam melisę i trochę ochłonęłam bo jak dostałam list to był taki skok ciśnienia że masakra.

reklama
Dam wam znać w przyszłym tygodniu. Na razie nie chce się denerwować na zapas wypiłam melisę i trochę ochłonęłam bo jak dostałam list to był taki skok ciśnienia że masakra.
Nie martw się, bo oni nie mają nawet podstaw. Nawet jeśli w najgorszej opcji poszłabyś do sądu to zawsze wygrasz.

w57vxzkr0voyai9q.png

Do góry