reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Za 2 tygodnie..podbrzuszr nwm dolem twarde a wyzej mam tyle tluszczu ze trudno odgadnac

Przy twardym podbrzusze lepiej iść do lekarza. Ostatnio też miałam twarde i położna mi kazała pić melise z 2 saszetek, wzięłac ekstra porcje magnezu (dodatkowa 2) i nospe. Przeszło ale u mnie trzymało jeden wieczór a nie kilka dni..

Za 2 tygodnie..podbrzuszr nwm dolem twarde a wyzej mam tyle tluszczu ze trudno odgadnac

Jak masz twardy brzuch . To proponuję iść albo wcześniej do gina. Albo na izbę. Bo ból który nie ustępuje np po odpoczynku albo trwa długo i oprócz tego są inne dolegliwości jak twarde podbrzusze już wymaga konsultacji. Dostaniesz luteinę, nospe itp i przejdzie. [emoji4]

Kurcze Caixa... :( napisz co i jak... zaczelam się zastanawiac czy i mnie ktoś nie skontroluje. Ok dostałam podwyżkę etatu ale za parę msc złącza mi etat że zleceniem i nagle.moje wynagrodzenie brutto za etat zwiększy się o prawie 1500 zł... niby żadna dziewczyna nie skarżył się na ZUS ale kto wie...

p19u9jcg81ehxczt.png
Nie martw się kochana! Ja mam samodzielne stanowisko i w sierpniu miałam podwyższke wynagrodzenia ale to przecież nic nie oznacza. Im chodzi głownie czy wszystko jest legalnie. Sprawdzaja umowe, liste płac, badania lekarskie. Ksiegowa w przyszlym tyg.jedzie na ta kontrole do zusu to wszystko się wyjasni i dam znać. Ale gdzies czytałam ze Zus teraz jest cięty na wyzsze wynagrodzenia i czasem je obniża wg ich uznania.Nie wiem ile jest w tym prawdy.Ja za ten miesiac powinnam już dostać pierwsze wynagrodzenie ale pewnie beda czekac az otrzymaja dokumenty i spisza protokól.Mogą jeszcze mnie wezwać na komisje albo przyjsc do domu aby zweryfikowac "moją ciążę".Kurcze takie kontrole to tylko u nas w Polsce. Za granicą tego nie ma. To jest chore i ten system został im jeszcze chyba z komuny:/

Nie martw się kochana! Ja mam samodzielne stanowisko i w sierpniu miałam podwyższke wynagrodzenia ale to przecież nic nie oznacza. Im chodzi głownie czy wszystko jest legalnie. Sprawdzaja umowe, liste płac, badania lekarskie. Ksiegowa w przyszlym tyg.jedzie na ta kontrole do zusu to wszystko się wyjasni i dam znać. Ale gdzies czytałam ze Zus teraz jest cięty na wyzsze wynagrodzenia i czasem je obniża wg ich uznania.Nie wiem ile jest w tym prawdy.Ja za ten miesiac powinnam już dostać pierwsze wynagrodzenie ale pewnie beda czekac az otrzymaja dokumenty i spisza protokól.Mogą jeszcze mnie wezwać na komisje albo przyjsc do domu aby zweryfikowac "moją ciążę".Kurcze takie kontrole to tylko u nas w Polsce. Za granicą tego nie ma. To jest chore i ten system został im jeszcze chyba z komuny:/

Ja będę miała zlaczenie umów pewnie w kwietniu Lub maju...żadna się nie skarżyła a każda ciężarna u nas tak ma. Ale z drugiej strony skoro od wielu lat tak jest to widocznie moja firma wie co robi... mam nadzieję bo nie zamierzam się z zusem uzerac...daj znać! :)

p19u9jcg81ehxczt.png

Przecież w ciążę zaszłaś we wrześniu ! Paranoja Zusu.. Właśnie teraz często słyszę, że obinżają wedle uznania co dla mnie jest paranoją,bo przecież i tak liczą średnią. Ja też się trochę cykam , bo we wrześniu dostałam cały etat a wczesniej mialam w papierach tylko pół. I u mnie nie liczy się średnia z roku tylko od nowej umowy i też czekam na pierwszą wypłatę zusu.

w57vxzkr0voyai9q.png

Caixa, powodzenia! [emoji9]

Ja od wczoraj mam mega kaszel, taki suchy ze już mnie od tego gardło boli i płuca... ciekawe skąd się to wzięło.
Mam nawilżacz powietrza, biorę siemię lniane, herbatę z prawoślazu i babki lancetowej, ssę tabletki i biorę *spam* [emoji52] już sama nie wiem co jeszcze...

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Aleksandrax nie zgodzę sie:) Słód jęczmienny zawarty w karmi jest dobry na laktacje i mnie naprawdę zalewało pokarmem po wypiciu. Na niemieckim Caramalz jest napisane 0% i dawali mi to w szpitalu więc wątpię, że ryzykowaliby podawanie matkom karmiącym jakąkolwiek ilość alkoholu bo już dawno wybuchłaby afera jeśli byłoby to niekorzystne. Jestem całkowitą przeciwniczką picia alkoholu -w choćby najmniejszych ilościach- w ciąży i podczas karmienia więc na pewno bym nie piła dla rozluznienia;))

Połówkowe mam w poniedziałek ale byłam sobie prywatnie w Pl bo się doczekać nie moglam;) Jakieś schizy miałam, że z serduszkiem będzie coś nie tak ale na szczęście wszystko ok i teraz przed tym jestem spokojniejsza. A szyjke badał mi ręcznie na fotelu. W ogóle w poprzedniej ciąży nie bylam ani razu badana na fotelu, dziwnie tak...
Rudziutka trzymaj się!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Przecież w ciążę zaszłaś we wrześniu ! Paranoja Zusu.. Właśnie teraz często słyszę, że obinżają wedle uznania co dla mnie jest paranoją,bo przecież i tak liczą średnią. Ja też się trochę cykam , bo we wrześniu dostałam cały etat a wczesniej mialam w papierach tylko pół. I u mnie nie liczy się średnia z roku tylko od nowej umowy i też czekam na pierwszą wypłatę zusu.

w57vxzkr0voyai9q.png
Dam wam znać w przyszłym tygodniu. Na razie nie chce się denerwować na zapas wypiłam melisę i trochę ochłonęłam bo jak dostałam list to był taki skok ciśnienia że masakra.

reklama
Dam wam znać w przyszłym tygodniu. Na razie nie chce się denerwować na zapas wypiłam melisę i trochę ochłonęłam bo jak dostałam list to był taki skok ciśnienia że masakra.
Nie martw się, bo oni nie mają nawet podstaw. Nawet jeśli w najgorszej opcji poszłabyś do sądu to zawsze wygrasz.

w57vxzkr0voyai9q.png

Do góry