Gabinety Ludwin&Ludwin na Rakowickiej. Dr Inga Ludwin. Wcześniej chodziłam do jej męża dr Artura a on to dopiero kasowal. Ale to świetny chirurg a wtedy takiej konsultacji potrzebowałam. I tak zostałam u niego trochę mnie stymulowal, kilka miesięcy monitoringi robiłam ale on mnie strasznie stresowal. Droznosc tez u niego robiłam bo najnowocześniejsze metoda i bezbolesne choc drogie. Nie wiem inne go chwała jak się u niego nie utrzymalam. Jak jego żona wróciła z macierzyńskiego poszlam do niej i już zostałam. Myślę że dzięki niej zaszlam w ciążę bo ona mnie i psychicznie przestawiła że naprawdę wszystko diagnostycznie jest ok i muszę wyluzowac. Z tym kasowaniem to ostatnio tak duzo ale naprawdę tyle czasu z nią gadałam o wszystkim i nie ma tam presji czasu jest cierpliwa, "myśli za mnie" a nie jak u innych że ja musiałam pytać o wszystko. Ufam jej, mam z nią stały kontakt odpisuje na sms a nawet oddzwania o każdej porze nawet na urlopie. Ma też taki nowoczesny punkt widzenia i wiedzę opiera na najnowszych badaniach i wszystko potrafi wytłumaczyć a w porównaniu do mojej starej pani dr to wogole nie ma porównania [emoji3]
Ale za normalna ciazowa wizytę placilam max 250zl tak jak pisalam usg z konsultacja. Chyba za pierwszą tak zapłaciłam. Potem na drugiej 100zl mimo iż tez robiła usg 3d/4d nie doliczala inaczej. Standardowo dostaje recepty i zwolnienia.
Rodzic właśnie nie wiem gdzie będę. Ale ona jest lekarzem z Kopernika więc pewnie tam. Prawdopodobnie będę mieć cesarke ale to się jeszcze okaże być może pozwoli na poród naturalny. Na Kopernika rodząc naturalnie rodzisz z tym lekarzem i położna którzy mają akurat dyżur. Jeśli cesarka to jest opcja umówienia się w grafiku danego lekarza. A ty gdzie planujesz rodzic? Ja zawsze myślałam o Ujastku.