reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja za to miałam kiedyś opiekę z luxmed z pracy i wizyty były za darmo ale badania już nie a ginekolog zlecał ich bardzo dużo, pewnie wszystko zależy od pakietu

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja zawsze chodziłam do jednej pani ginekolog właśnie na NFZ niestety w swoim gabinecie ona nie ma nawet sprzętu usg musi się nim dzielić z innymi lekarzami ma na to jeden dzień w tygodniu i wtedy zapisuje wszystkie kobiety i robi hurtowo. Teraz chodzę prywatnie sama wizytę jakoś przełknę gorzej z tymi wszystkimi badaniami

W poprzedniej ciąży bardzo podobnie miałam - we wtorki i czwartki USG można było zrobić. (Oprócz tych pierwszych, które były w gabinecie ) Mi to odpowiadało.

U niej nie było pierwszych w gabinecie dopiero w 8 tyg miałam pierwsze usg na którym okazało się ze dzidziuś nie rozwija się wcześniej tylko beta która potwierdziła ciąże dlatego teraz zdecydowałam się prywatnie przy każdej wizycie sprawdzam co słychać

Camel a co lekarz na to? Pewnie jest za wczesnie tak jak dziewczyny pisza. Trzymaj sie cierpliwie do nastepnej wizyty!

Powiedzielismy dzisiaj moim rodzicom. Az sie poplakalam z tego wszystkiego :p.

Ja bede chodzila prywatnie. Mam lekarza, ktoremu ufam i nie chce go zmieniac. Wiadomo troche szkoda kasy, ale to jednak wazna sprawa i nie wyobrazam sobie na niej skapic ;)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Fajnie macie mi w takich momentach jest bardzo ciężko. Z matką nie mam kontaktu nie pamiętam od ilu lat. Siostra jest młodsza i jakaś nie normalna. Tata biologiczny nie czuje potrzeby mieć ze mną kontaktu. A ojczym raz do roku przyjeżdża i uważa że dzieci to bagaż. Z wnukami nie ma potrzeby mieć kontaktu a ostatnio mi wyliczył że za 10 lat zacznę żyć bo dzieci będą pełnoletnie. Zostało mi powiedzieć cioci i babci ale z tym mi się już tak nie spieszy...

Fajnie macie mi w takich momentach jest bardzo ciężko. Z matką nie mam kontaktu nie pamiętam od ilu lat. Siostra jest młodsza i jakaś nie normalna. Tata biologiczny nie czuje potrzeby mieć ze mną kontaktu. A ojczym raz do roku przyjeżdża i uważa że dzieci to bagaż. Z wnukami nie ma potrzeby mieć kontaktu a ostatnio mi wyliczył że za 10 lat zacznę żyć bo dzieci będą pełnoletnie. Zostało mi powiedzieć cioci i babci ale z tym mi się już tak nie spieszy...
majka mam nadzieję, ze masz chociaż wsparcie w rodzinie męża...

Z drugiej strony nikt nie powiedział,że na NFZ jest gorsza opieka. Na pewno pracuje w zawodzie miliony specjalistów , dla których ważne jest dobro i dziecka i matki. W mojej miejscowości lekarze prywatni nie mają wcale dobrych opinni. Chodzić na siłę , bo prywatnie zupełnie mija się z sensem. Dużo osób (wśród moich znajomych) myśli, że przez takie wizyty prywatne będą miały lepsze porody - a to wszystko zależy głównie od szczęścia i predyspozycji nie od tego ile kasy się zostawiło u lekarza.
Majka- to smutne . Ja na rodzinę narzekać nie mogę- wprawdzie idealnie tez nie jest. U mnie teściowa bardzo się wtrąca- chociaż i tak dużo mniej niż na początku, ale nigdy nie zapomni dodać, że jedno dziecko jest dla nas wystarczającą ilością . Jak moja córka zaczęła wspominać , że chciałaby rodzeństwo to razem z siostrą męża nagadały jej ,że dziecko zabierze jej zabawki i rodzice już jej nie będą kochali. . Wiele mnie kosztowało , żeby córce wytłumaczyć, że to nie prawda.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Rodzina męża co mnie zobaczy to tylko twierdzą że przytyłam chociaż waga stoi w miejscu. Teraz tymbardziej jak mnie zobaczą to tak stwierdza. Są dziwni tylko siedzą i obgaduja jakby własnego życia nie mieli, żadko tam jeżdżę.
Biedna :( dobrze, że masz dwójkę dzieciaczków, dla nich jesteś najważniejsza :)

Do góry