reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Z drugiej strony nikt nie powiedział,że na NFZ jest gorsza opieka. Na pewno pracuje w zawodzie miliony specjalistów , dla których ważne jest dobro i dziecka i matki. W mojej miejscowości lekarze prywatni nie mają wcale dobrych opinni. Chodzić na siłę , bo prywatnie zupełnie mija się z sensem. Dużo osób (wśród moich znajomych) myśli, że przez takie wizyty prywatne będą miały lepsze porody - a to wszystko zależy głównie od szczęścia i predyspozycji nie od tego ile kasy się zostawiło u lekarza.
Majka- to smutne . Ja na rodzinę narzekać nie mogę- wprawdzie idealnie tez nie jest. U mnie teściowa bardzo się wtrąca- chociaż i tak dużo mniej niż na początku, ale nigdy nie zapomni dodać, że jedno dziecko jest dla nas wystarczającą ilością . Jak moja córka zaczęła wspominać , że chciałaby rodzeństwo to razem z siostrą męża nagadały jej ,że dziecko zabierze jej zabawki i rodzice już jej nie będą kochali. . Wiele mnie kosztowało , żeby córce wytłumaczyć, że to nie prawda.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
O matko! Jak można tak naopowiadac dziecku, w ogóle trzeba mieć tupet żeby tak ingerować.
Biedna :( dobrze, że masz dwójkę dzieciaczków, dla nich jesteś najważniejsza :)
No mała znowu wczoraj pytała mnie czy urodze jeszcze dzidzie i najbardziej działa mi na nerwy że mąż nie chce jeszcze im powiedzieć. Rozumiem że się boi ale tak czy siak to dziecko już jest.

reklama
O matko! Jak można tak naopowiadac dziecku, w ogóle trzeba mieć tupet żeby tak ingerować.

No mała znowu wczoraj pytała mnie czy urodze jeszcze dzidzie i najbardziej działa mi na nerwy że mąż nie chce jeszcze im powiedzieć. Rozumiem że się boi ale tak czy siak to dziecko już jest.
Dziwne, przecież dzieci widzą na pewno, że inaczej się zachowujesz :) W sensie, że jesteś bardziej zmęczona itp. Ale jak mąż nie chce to nic nie zrobisz..

Zola wspolczuje takiej rodziny... Moi tesciowie tez sie strasznie wtracaja a najgorzej jak probuja nastawiac meza przeciwko mnie... On tego nie widzi bo jest z nimi bardzo zwiazany :/
Co do mowienia dzieciom to szczerze mowiac nie dziwie sie mezowi ze chce jeszcze zaczekac... Pozniej w razie najgorszego byloby Wam jeszcze ciezej...
Tynka dobrze ze macie takie cudowne babcie [emoji4] ja juz nie mam ani jednej...
Emkaa co za teściowa masakra... Co do opieki na nfz masz racje mozna trafic na super lekarza dlatego bede probowala :) chociaz zrazilam sie juz 3 razy... Np lekarz do ktorego chodzilam ostatnio cala ciaze prywatnie super facet a poszlam na nfz do niego to gbor i cham...

oar8s65gmlqg37sx.png

U mnie niezbyt dobre wiesci..bylam na usg. Pecherzyk 2,27 nadal brak zarodka [emoji22]

f2w3yx8dy6p2kxcf.png
Kochana moze idz do innego ginekologa,moze ma jakis gorszyvsprzet ten do ktorego chodzisz...
Melomanka tak pierwsza ciaze, wieczorem zaczelam plamic na brazowo zadzwonilam do lekarki i kazala sie polozyc... Rano juz mocno krwawilam i dzidzia juz nie zyla :( ale to nie znaczy ze u kazdego tak sie musi skonczyc spokojnie [emoji4]
Tez uwielbiam ksiazki... Przed dzieckiem czytalam kilka tygodniowo teraz 1-5 w miesicu ;)

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

uwo9dqk323h73wzt.png

Współczuję Wam dziewczyny takich relacji w rodzinie... Ja z moją rodziną jestem bardzo zżyta, mam od nich niesamowite wsparcie, zwłaszcza od mamy, siostry i babci [emoji178] Teściowie też się bardzo ucieszyli na wieść o drugim wnuku [emoji4] A jeśli chodzi o mojego męża, to on raczej podporządkowuje się do mnie, ja jestem tym mocniejszym charakterkiem [emoji12][emoji23] On w ogóle nie ingerował w to, kiedy powiedzieć rodzinie i przede wszystkim synkowi [emoji16] Jedynie imię Helenka mu się nie spodobało, ale już zdążyłam go przekabacić [emoji23][emoji23][emoji12]

hchy3e3k0qmzw4qk.png

Dzieci mają 7 i 8 lat ufają mi i mogę im wszystko wcisnąć przynajmniej tak mi się wydaje. No jeszcze poczekam tylko nie wiem ile bo nawet jeśli doszło do konfliktu to na razie nic z tym nie zrobią, będą kazali powturzyc badanie za 4 tygodnie żeby zobaczyć jak wzrasta. Nic to zobaczymy jaki będzie wynik i wtedy się zastanowię.

Współczuję Wam dziewczyny takich relacji w rodzinie... Ja z moją rodziną jestem bardzo zżyta, mam od nich niesamowite wsparcie, zwłaszcza od mamy, siostry i babci [emoji178] Teściowie też się bardzo ucieszyli na wieść o drugim wnuku [emoji4] A jeśli chodzi o mojego męża, to on raczej podporządkowuje się do mnie, ja jestem tym mocniejszym charakterkiem [emoji12][emoji23] On w ogóle nie ingerował w to, kiedy powiedzieć rodzinie i przede wszystkim synkowi [emoji16] Jedynie imię Helenka mu się nie spodobało, ale już zdążyłam go przekabacić [emoji23][emoji23][emoji12]

hchy3e3k0qmzw4qk.png
Kasia jesteś już pewna Córeczki? :) tak czujesz?

svchs65gg8talrm7.png

hchy3e3k0qmzw4qk.png
Mi się podoba imię Pola, ale jeszcze mam milion innych typów: Lena, Hania, Liliana ... Itd :D a dla chłopca : Adam, Antek, Natan...

reklama
Do góry