reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Mnie też często coś gdzieś zakuje mocno jak się nagle rusze, to pewnie zbieg okoliczności i dziecko akurat mniej aktywne.
Pojedź na ip niech zrobią ktg.
Właśnie na takie sytuacje kupiłam detektor tętna, sprawdzam i sie okazuje ze dzidzia ok tylko ja schizuje.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Dokładnie mam tak samo.

w57vxzkr0voyai9q.png

reklama
AA;) na działalnościach się nie znam , ale powinno być podobnie wracasz do działalności i przechodzisz na l4 tylko z tego co słyszałam kobiety na własnych działalnościach są traktowane po macoszemu.

A ten dochód do becikowego to z czego wyliczają?

w57vxzkr0voyai9q.png
Sadze , ze jak większość. Czyli dochód rodziny za cały ubiegły rok kalendarzowy. Jak coś to zerknij sobie na pita jak rozliczasz się z partnerem czy się łapiesz.

Becikowe wyliczane jest na podstawie oswiadczenia z tego co pamietam ale nie jestem pewna.
Anulka zalatw sobie jakaz wizyte na cito z ta infekcja albo jedz na ip bo to niebezpieczne.
Chorym zdrowka zycze... Niedawno sama to przechodziłam :/

oar8s65gmlqg37sx.png

Witam[emoji4]

Bellax zdrówka [emoji8]
Poczytałam Was Ale pobieżnie....
Od wczoraj prawie nie czuję Małej [emoji22] W samochodzie się przechyliłam tak szybko i poczułam bardzo duży ból po lewej stronie na wysokości linii pępka, tak jakby mi coś pękło. I od tamtej pory nie czuję kopniaków. Staram się nie zchizowac ale ale jednak trochę schizuje [emoji24] Pomóżcie plisss

16udskjopmtfyunf.png

A czy Twoje ruchy wcześniej były juz regularne?
Zjedz cos kalorycznego lub napij się dużo słodkiego soku. Połóż się na wznak i czekaj. Jeśli nadal nic nie będziesz czuła dla pewności pojechałabym do lekarza, żeby się uspokoić. Na pewno nic dzieciaczkowi nie jest. Pamiętaj, ze macica jest jak balon z wodą, ktory chroni dziecko. Uciski i zgięcia mu nie straszne.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Ja od 6 nie śpię . A mam dzien wolny wiec mogłabym chociaż do 8 pospac' :/

Chyba jakiegoś syfa załapałam :( infekcjia pochwy sie chyba przyplatala :/ a ginekologa mam za 3 tyg.wrrr :(

5djylbetecfse5n6.png
Zapisuj się wcześniej. Ja z grzybica mecze się od drugiego miesiąca ciąży. Jeśli cię swędzi albo piecze to kup sobie maść clotrimazolum mi zawsze pomaga.
Fajnie jakbym dostała- to odłożylibyśmy troche na przeprowadzkę:)

Dziewczyny to była najgorsza noc w moim życiu. Ja naprawdę dużo chorowałam wcześniej- torbiele na jajnikach, na kości ogonowej ( rozcinali na żywca...), kamica nerkowa. Ale tak źle się jeszcze nie czułam. Wieczorem 38 wzięłam apap poszłam spać. W nocy -39. poszłam po 2, wziąłam i zaczęłam robić zimne okłady. Po pół godzinie było 39.5. Wziąłam chłodny prysznic i robiłam okłady- spadła do 38 i taka utrzymuje się do teraz. ( Wacha sie od 37.5 so 38). Nad rane zaczęło mnie bardzo boleć ucho. Ale to tak nie do wytrzymania. Zaraz dzwonie do mojej gin. trzymajcie kciuki żeby coś wymyśliła

w57vyx8dubspq12k.png
Trzymam kciuki żeby to tylko zwykłe przeziębienie było. Się pochorowałyscie ostatnio. Ja całe szczęście tfu tfu jestem zdrowa.
Dzien dobry!

U mnie tez nie za dobrze, a przynajmniej tak sobie wkrecam:/
2 dni temu zerwalam sie w nocy z lozka zeby isc sie wysikac, zrobilam to dosyc szybko i bardzo zabolalo mnie podbrzusze po prawej stronie. Tak mocno, ze nie moglam sie przez chwile wyprostowac. Potem troche przeszlo, ale caly czas czulam to miejsce. A od wczoraj wieczora boli mnie caly czas. Mialam nadzieje, ze dzisiaj wstane juz bez bolu a tu dupa.. dalej boli i teraz ro juz zaczynam sie stresowac:( a wizyta dopiero za tydzien... nie wiem czy czekac czy zadzwonic dzisiaj i umowic sie na jutro do mojego gin.

Bellax trzymam kciuki zeby przeszlo jak najszybciej !

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

//www.suwaczki.com/tickers/w57vskjocj35t3nn.png
Ja bym radzila skontrolować. Sama miałam dziwne bóle i biorę na to luteinę. Od razu poczułam różnice bo w zasadzie odkąd biorę to nie czuje żadnego ciągnięcia itp

O Jezu poplatalam o infekcji mialo byl do motylka a Tobie Anulla radzilabym sie polozyc i poczekac na ruchy. Nawet delikatne beda dobrym znakiem :)

oar8s65gmlqg37sx.png

Mnie też boli prawy dół biodrowy jakby, albo jajnik albo zrosty ciągną od powiększającej się macicy.
Wczoraj jak przewróciłam się z boku na bok na lozku to z kolei krocze tak mnie bolało, że mąż sam się wystraszył. No, ale takie uroki ciąży, nigdy nie podzielałam zdania, że to cudowny stan [emoji12]

7u223e3kwboc3bjp.png

Dzień dobry.

U mnie nocka w miarę ok, poza głupimi snami...

motylek05 spróbuj przyspieszyć wizytę, jeśli to faktycznie infekcja to musi być leczona, 3tyg. to długo by czekać :/ oby minęła!

7u223e3kwboc3bjp.png
Też miałyście głupie sny??? Ja też dziś miałam jakąś tragedię... pożar mi się śnił. A później schabowy więc luzik ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Do góry