reklama
Arya88
Fanka BB :)
Jeśli Saulen ma wirusa to pewnie domowe sposoby pomogą, jeśli bakterie to niestety.... Ale trzymam kciuka za wirusa.
Ayren jak te ciepłe okłady na zatoki robić??? Z czego.
Które to z Pan tu obecnych suplementuje sobie witaminę C, przyznać się proszę ;-)
Ja przy chorobie stosuję witaminę C, przy infekcji jej poziom w organizmie znacznie spada - a tak na codzień nie przyjmuję
Co do grzania zatok to ja np. mam woreczki z solą - takie uszyte samodzielne i w piekarniku rozgrzewam, a potem na czoło czy zatoki szczękowe. Jajko gotowane w skorupce też się nada, ziarna lnu i w bawełnianą szmatkę czy woreczek
Daktyl2016
Biedronka termin na 21.06 więc zdaje się że widzimy się na porodowce w Zdrojach ;-)
Anula :-*
Ja ostatnio kupiłam askorbinian sodu..... I teraz nie wiem walnąć się w łeb za to czy nie... Jutro zapytam guru!!!
Anula :-*
Ja ostatnio kupiłam askorbinian sodu..... I teraz nie wiem walnąć się w łeb za to czy nie... Jutro zapytam guru!!!
Daktyl2016
Ayra zwykła sól??
Co do Wit C i ja ją właśnie zjadam a raczej wypijam.
Co do Wit C i ja ją właśnie zjadam a raczej wypijam.
Daktyl2016
yoohoosek
Nie wiem od czego zaczac.
Poszlam do dentysty, obejrzal, pukal, sprawdzil zimnem, dziasla sprawdzil mowi, ze wedlug niego nic. Mozna wiercic, ale mnie nic w jamie ustnej nie boli.
Polecil isc do internisty bo tu bol jest tez glowy i uszu.
Poszlam. Podobno mam zawalone gardlo, powiekszome migdalki i wezly za prawym uchem. A zaczyna juz lewa strona bolec i glowa na czubku. Lekarz uznal, ze mam jakis ciezki stan zapalny, ale on nic mi nie da bo to 19 tydzien i ciaza podwyzszonego ryzyka. Moge apap lykac. Wyszlam z niczym
O kurcze..... Ciąża to najgorszy czas na chorowanie
Tylko domowe sposoby zostają.
Dużo zdrówka!
Dziewczyny mam jeszcze takie głupie pytanie,ale jestem ciekawa Waszych opinii. Ogólnie dostałam nakaz oszczędzania się,leżenia itp a koleżanka zaprosiła mnie na kręgle jutro. Poszłybyście?
Ja na pewno bym odpuściła. Na kręglach to mocno człowiek sie wygina, naciąga, kula tez sporo wazy.
A koleżanka jak nie w ciąży to moze nie zrozumieć (najedzony głodnego nie zrozumie [emoji12]) ale sie tym po prostu nie przejmuj.
Dziewczyny ja juz po wizycie i mam dobre wiesci!!!Wszystkie wymiary i parametry zgodne z wiekiem ciazy.Szyjka tez w porzadku.I uwaga uwaga plec potwierdzona bedzie DZIEWCZYNKA Tak wiec lekarz na prenatalnych w 11+3 prawidłowo okreslil plec.Tak bardzo sie ciesze Jednak moje przeczucia na chlopca byly mylne.Aha i kalendarz chinski tez sie nie pomylil.Trzymam kciuki za resztę wizyt i teraz czekam na polowkowe 01,02
[emoji322][emoji322][emoji322][emoji322]
Gratulacje!!!!
Czy wy tez tak nie macie dzis na nic siły ?
Oj nie mam
Jakby mi ktoś baterie wyłączył. I jeszcze jakaś nerwowa jestem
Ja juz po wizycie. Maluch zamierzony całkowicie od stopek do główki i wszystkie parametry oki. Co do tych boli brzucha to dostałam luteinę. Mam brać dopochwowo przez tydzień. Za tydzień kontrola czy coś się zmieniło. Mam brać tez nospe i magnez. Mogą to być skurcze przepowiadajace o ile trwają krótko a u mnie jednak trwają nawet do pół godziny. Jeśli leki jie pomogą to pewnie na obserwacje do szpitala pójdę i wtedy mnie wypadają na całego. Szyjka cała bez rozdarcia i skracania wiec to mogę wykluczyć. Płeć nadal nieznana choć z nastawieniem mojej gin na dziewczynkę ale nie chciała potwierdzać na 100%. No i tyle. Ide po prysznic i leżeć. Mam nic nie dźwigać i się oszczędzać.
Gratuluje i mam nadzieje że luteinę i magnez uspokoją twój brzuszek.
Jeśli Saulen ma wirusa to pewnie domowe sposoby pomogą, jeśli bakterie to niestety.... Ale trzymam kciuka za wirusa.
Które to z Pan tu obecnych suplementuje sobie witaminę C, przyznać się proszę ;-)
Z ciepłych okładów na zatoki znam taki sposób: rozgrzać na patelni sól, zawinąć w płócienną ściereczkę i położyć na czoło/ nos tylko uważać zeby sie nie poparzyć!
Ja dzis strasznie padnięta jestem. Brzuch mnie boli i twardnieje. Z jednej str to u mnie norma (tak samo miałam w poprzednich ciążach) z dr str bardzo dużo nosze synka i boje sie ze to moze mieć duży wpływ.....
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
motylek05
Jak mialam problem z zatokami to podgrzewalam sobie sól na patelni i wysypywalam na ściereczkę i taka solą podgrzana w ściereczkę przykladalam na zatoki! Polecam bo ta ciepła sól i płukanie zatok uratowaly mnie w swieta od bólu zatok.Jeśli Saulen ma wirusa to pewnie domowe sposoby pomogą, jeśli bakterie to niestety.... Ale trzymam kciuka za wirusa.
reklama
U
użytkownik 16
Gość
Dwa razy dziennie mam brać luteinę narazie. Ponoć ma pomóc jeśli nie są to skurcze przepowiadajace.JustynaZbl a luteine jak masz stosować raz czy dwa razy dziennie? U mnie narazie takie twardnienie było jednorazowe ale zobaczę co będzie dzisiaj też mam brać właśnie magnez i nospe trzy razy dziennie.
To super że szyjka taka jak powinna być, wszystko się unormuje [emoji4]
Mam zrobić tez posiew z ambiogramem bo jednak infekcja pochwy nadal jest i leki mi nie pomagają.