reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Witam z rana.

Suelen to co opisujesz to może być o zatok też

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
No dobra [emoji4] już jestem
Miałam bardzo dokładne połówkowe, Pani doktor zbadała wszystko[emoji4] no i tak jak już pisałam Junior okazał się być dziewczynką [emoji1] Emkaa pytasz w którym tyg stwierdzono chłopca- W żadnym [emoji28] po prostu przy posiadaniu dwóch córeczek powstała chęć posiadania synka [emoji6] Ale będzie dziewczynka i super [emoji28] trzeba się tylko trochę przestawić [emoji8] Podpaski to nam będą z Makro na paletach przywozić [emoji28]
A teraz tak na poważnie Pani doktor dopatrzyła się czegoś nas sercem i problemu z nerkami [emoji20] mam to sprawdzić u jakiegoś kardiologa i kontrolować nerki Małej. Kazała nie panikować bo może to tylko chwilowe i samo się unormuje Jestem więc dobrej myśli. Tyle o mnie. Dziękuję za wszystkie kciuki i gratki [emoji7]
Arya, Motylek, Judzia również gratuluję udanych wizyt [emoji179]

16udskjopmtfyunf.png
Bedziesz kontrolowala i wszystko bedzie w porzadku :* mala bedzie zdrowa jak ryba :)

p19u9jcg81ehxczt.png

Dziewczyny ja robiłam kanałowe jakoś w 7 tyg ciazy i nic się nie działo :)
Mało tego mam lekarza Portugalczyka i jak byłam we wtorek u Niego to nawet mówił, ze u nich kobietom w ciąży robią też przeswietlenia zębów

Przecież Ty płeć juz znasz :)

oar8pg4n1kii9v0d.png
Hej Monya:) Niby na prenatalnych potwierdził w 90% że dziewczynka ale jeszcze pewności nie ma.To było bardzo wcześnie bo 11t+3dni więc pomyłka jest możliwa.
Do tej pory mój gin nic nie zobaczył dlatego też mam jeszcze wątpliwości. Niby już się nastawiłam na dziewczynkę ale jeszcze coś mi po głowie chodzi że jednak będzie chłopak.Może dziś się coś wyjasni o 17.00 wizyta :D Dam znać jak poszło

Cześć dziewczyny [emoji4]
Suelen ja też miałam wczoraj jakieś dziwne hm bóle? Przez co spalam z przerwami co dwie godziny. Najpierw miałam jakby kolke nerkowa? jelitowa? Nie wiem ból klujacy i dopiero po wizycie w ubikacji ustalo jak ręką odjąć...ale jak już się położyłam to zaczął mi twardniec brzuch i właśnie też nie wiem czy to było to całe stawianie się macicy? Nic mnie wtedy nie bolało czułam tylko takie naciagniecie skóry na brzuchu i puszczanie i tak może z 20 minut? Dzisiaj rano został mi tylko ból podbrzusza ale taki naprawdę delikatny mimo to i tak wzięłam nospe tak w razie czego.
Mysliscie dziewczyny że to mogą być już te skurcze tego lekarza którego nazwisko znam ale nie umiem napisać prawidłowo [emoji6]

w4sqskjogmwq158s.png

No dobra [emoji4] już jestem
Miałam bardzo dokładne połówkowe, Pani doktor zbadała wszystko[emoji4] no i tak jak już pisałam Junior okazał się być dziewczynką [emoji1] Emkaa pytasz w którym tyg stwierdzono chłopca- W żadnym [emoji28] po prostu przy posiadaniu dwóch córeczek powstała chęć posiadania synka [emoji6] Ale będzie dziewczynka i super [emoji28] trzeba się tylko trochę przestawić [emoji8] Podpaski to nam będą z Makro na paletach przywozić [emoji28]
A teraz tak na poważnie Pani doktor dopatrzyła się czegoś nas sercem i problemu z nerkami [emoji20] mam to sprawdzić u jakiegoś kardiologa i kontrolować nerki Małej. Kazała nie panikować bo może to tylko chwilowe i samo się unormuje Jestem więc dobrej myśli. Tyle o mnie. Dziękuję za wszystkie kciuki i gratki [emoji7]
Arya, Motylek, Judzia również gratuluję udanych wizyt [emoji179]

16udskjopmtfyunf.png
Anulka musi byc dobrze!
Witajcie dziewczyny. Gratuluje udanych wizyt i poznania plci :) juz niedlugo wszystkie sie dowiemy co tam skrywaja nasze brzuszki :) ja dzis ledwo wstalam. Mam jakis koszmarny dzien i jeszcze ten snieg... Jakos nienajlepiej reaguje na taka pogode. Ale nie ma co trzeba brac sie w garsc bo juz jutro weekend i upragniony odpoczynek. Co do skurczow to ja tez ostatnimi czasy miewam, lekarz powiedzial ze albo brak magnezu albo po prostu macica sie powieksza. Nie ma sie co stresowac :) czekaja nas jeszcze gorsze skurcze ;)

Suelen nie chce Ci truc ale mogłabyś podpytać lekarza czy na tym etapie ciąży to możliwe takie stawianie się macicy? Bo ja wizytuje dopiero w poniedziałek?

w4sqskjogmwq158s.png

Anulka, Arya serdecznie gratuluje takich udanych wizyt :)

Suelen ja wczoraj pytałam moja gin, bo w zeszłym tygodniu miałam przez 2 dni taki incydent, ze bolal mnie brzuch jak na miesiaczke, mimo, ze już dawno miałam spokój z jakimkolwiek bólem brzucha. Gin mi powiedziała, ze to jeden z objawów obnizonego poziomu magnezu- i co się okazało, zrobiłam badanie poziomu magnezu i mam poniżej normy. Dlatego tez od wczoraj mam włączony magnez przez gin. A jesli chodzi o sam niedobór magnezu, to gin mi mówiła, ze często na naszym etapie już rozpoczyna się niedobór i należy po sprawdzeniu poziomu zacząć suplementacje. On także potem będzie wpływał na wyciszenie tzw. twardnienia macicy. Jak to wszystko mi wylumaczyla, to już poczułam się doinformowana i spokojna :)
Ja biorę magnez co najmniej od 1,5miesiąca i na ostatniej wizycie gin podniósł mi dawkę do 4 tabletek dziennie. Z tym ze nie sprawdzał poziomu magnezu w ogóle tylko zalecił tak sam od siebie.Nie wiem co o tym myśleć. W kazdym razie magnez działa przeciwskórczowo i zalecany w ciąży.

reklama
Oczywiscie, o 12 bede dreczyc mojego dentyste, ze jesli mnie nie przyjmie poloze sie na znak protestu :)
Mam nadzieje, ze daje znieczulenie ciezarnym, to juz II trymestr.

Tylko dziwnie mnie boli nie zab, a kosc nad zebem, a pod okiem, ucho i pod zuchwa. No, ale moze cos promieniuje.

Może to dziąsło... ja mam podobnie z tym że mam zęby mądrości do usunięcia i czasem dają mi się we znaki i to się objawia promieniowaniem do gardła.

Do góry