reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

hej dziewczyny!
kurcze Wy tak o tych wizytach piszecie a ja juz ponad miesiąc nie bylam, poza tym to już 19tc a ja nie czuje ruchow. Wydawało mi się ze juz czułam a teraz znowu cisza. Poza tym od wczoraj goraczkuje bo jakieś choróbsko mnie dopadło. No i zaczęłam się martwic. Musze pozwolić żeby ktoś mnie przyjął w Polsce prywatnie bo w Niemczech mam wizytę na 30go dopiero a chyba nie wytrzymam tyle żeby nic nie wiedziec.

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co do tego magnezu to prawda. Ja w 21 tc zaczęłam mieć przeraźliwe skurcze łydek. Prawie płakałam przy chodzeniu. Nogi non stop były napięte. Lekarz telefonicznie zalecił magnez. Wtedy bylismy na Teneryfie. Nikt nie chciał nam sprzedać magnezu bez recepty od lekarza jak dowiedzieli się, ze to dla ciężarnej. W końcu jedna apteka się złamała. Brałam 2-3 tabletki dziennie do 38 tc. Potem jak wyjęli pessar juz miałam odstawioną i lutkę i magnez i nospę. A ból nóg ustąpił oczywiście natychmiastowo.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Anula dziekuje bardzo. To rano pojde zbadac magnez, a na wieczor bede miec wyniki.

Fajnie, ze lekarz tak dokladnie i spokojnie wszystko opisal :) czlowiek po takiej wizycie wychodzi zadowolony.

Dokładnie Kochana, jedź zbadaj rano poziom, kosztuje grosze to badanie w laboratorium, tam gdzie ja robiłam, to dokładnie 5 zl, więc warto :)

Tak, zdecydowanie człowiek jest spokojniejszy :) Gin mi jeszcze więcej opowiadała o tym niedoborze magnezu i jak się odczuwa tego skutki, ale ja zapamiętałam tyle, co wyżej napisałam, hihi.

hej dziewczyny!
kurcze Wy tak o tych wizytach piszecie a ja juz ponad miesiąc nie bylam, poza tym to już 19tc a ja nie czuje ruchow. Wydawało mi się ze juz czułam a teraz znowu cisza. Poza tym od wczoraj goraczkuje bo jakieś choróbsko mnie dopadło. No i zaczęłam się martwic. Musze pozwolić żeby ktoś mnie przyjął w Polsce prywatnie bo w Niemczech mam wizytę na 30go dopiero a chyba nie wytrzymam tyle żeby nic nie wiedziec.

Nie martw się tym, że nie czujesz ruchów. 19 tc to jeszcze wcześnie. Wszystko przed Tobą. Również nie czuję ruchów, a na usg widać jak dzidzia bardzo się wierci. Mi też się wydawało, że coś czułam, a potem przez kilka dni zupełnie nic. Jeśli masz możliwość, to idź do lekarza dla własnego spokoju. Na pewno Ci ulży, gdy zobaczysz swoje dzieciątko i posłuchasz serduszka. Będzie dobrze!!! :)

Karina ja też już zaraz miesiąc nie byłam. I ruchów nie czuje, choć wydaje mi się że ostatnio mnie posmyral mój Ktosiu. A gorączkę zbij koniecznie nie można gorączkowac w ciąży, jeśli to tylko możliwe zabijaj.

To mogą być skurcze braxtona-hicksa najważniejsze to jak często się pojawiają w jakich odstępach czasu. Ale pewnie zapytaj lekarza on wie najlepiej

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Judzia, Daktyl- dzięki dziewczyny! Ja chyba potrzebuję jakiegoś wsparcia od innych ciężarnych, bo w domu nikogo nie chce martwić nawet. Jutro podzwonię żeby się na wizytę umówić. Do tej pory bardzo lajtowo podchodziłam do tej ciąży, dużo mniej zmartwień niż 2 lata temu z synkiem. A teraz chyba przez tę gorączkę zaczęłam panikować. Wcześniej to chociaż wymiotowalam codziennie a teraz ani ruchów ani dolegliwości ciążowych i świruje;)

Rany jak u nas sypneło śniegiem! Jest czyściutko, bialutko, sama bym na sanki poszła [emoji2] juz dawno takiego śniegu w Poznaniu nie było!

0d1yhqvkorvfo1vd.png

U nas sypie.

Zawsze bardzo dbam o zeby, mam lekkiego hopla ;) przed ciaza dokladne sprawdzenie czy wszystkie zdrowe, zdjety kamien i ok. I wlasnie czuje, ze cmi mnie albo 6 albo 7 gorna [emoji22][emoji22][emoji22]

reklama
U nas sypie.

Zawsze bardzo dbam o zeby, mam lekkiego hopla ;) przed ciaza dokladne sprawdzenie czy wszystkie zdrowe, zdjety kamien i ok. I wlasnie czuje, ze cmi mnie albo 6 albo 7 gorna [emoji22][emoji22][emoji22]

Mnie nie bola na szczescie ale ja nie zdazylam wyleczyc do konca zebow... :( bede je robila w lutym. Mam nadzieje ze Pani doktor ma znieczulenie dla ciężarnych ;)
Ojjj a eybierasz sie do dentysty ?
p19u9jcg81ehxczt.png

Do góry