reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja tez śpię narazie jak mi wygodnie. Natomiast zauważyłam że jak śpię na lewym boku to mi się non top odbija[emoji15]

reklama
Dziewczyny a jak to jest z ruchami dziecka,bo ja zaczelam pare dni temu czuc i mialam doslownie rewolucje tego pierwszego dnia ,wiec bylam pewna ze to dzidzia,nastepnego dnia juz tylko sporadycznie co jakis czas dzis znowu troche wiecej ,ale wydaja mi sie te ruchy delikatniejsze niz za pierwszym razem i juz panikuje ,jakndlugo nic nie czuje ,ze moze cos sie dzialo tego pierwszego dnia i dlatego dziecko takie aktywne bylo,ehhh czarna magia w pierwszej ciazy...
Ja też czasem czuje a czasem długo nie. Ale dziś jako zobaczyłam jak Zajączek się kręci to jestem spokojna. Wiem że się kręci tylko jest jeszcze za mały;)

p19u9jcg81ehxczt.png

A dziewczyny mam pytanie jak spicie? Bo czytałam że podobno nie powinno się na plecach i prawym boku bo się też żyły naciska i można niedotlenic siebie i dziecka bo macica jest coraz cięższa. Ja oczywiście na plecach lubię najbardziej a jak się tylko na lewym boku to czuję plecy chociaż mam tą poduszkę do spania

w4sqskjo66g0v3bl.png
Ja jeszcze śpię na obu bokach. Na plecach mi nie wygodnie już. A to a propo spania na bokach to chyba tyczy się końcówki ciąży;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Ja śpię na placach lub na prawym boku , na lewym boku nie lubię przez arytmie .Mam duży już brzuch i chyba muszę kupić jakąś poduszkę bo jak śpię na boku to brzuch mi leci już i tak niefajnie ciągnie.

Ja śpię na placach lub na prawym boku , na lewym boku nie lubię przez arytmie .Mam duży już brzuch i chyba muszę kupić jakąś poduszkę bo jak śpię na boku to brzuch mi leci już i tak niefajnie ciągnie.
Ja też na lewym lub prawym ale ze zwykłym jaśkiem między nogami [emoji4]

16udskjopmtfyunf.png

Ha na plecach nie moge spać bo kręgosłup mnie boli od takiej pozycji. Ogolnie rano wstaje z bolem pleców niezależnie od pozycji spania :(

5djylbetecfse5n6.png

W którymś ze swoich live mamaginekolog mówiła,że podobno teraz są najnowsze badania,które mówią że spanie w jednej pozycji nawet nie jest wskazane.Chyba,że właśnie na końcówce,żeby nie uciskać :)

reklama
Ostatnio czytalam ze spanie cala ciaze na jednym boku nie jest zdrowe ;) ja spie jak ki wygodnie... A ta zasada lewego boku to tylko w ostatnich tygodniach :)
U nas niby dziewczynka ale czekam do polowkowego zeby potwierdzic ;) jakos wkrecilam sobie ze 2 chlopak i ciezko mi sie teraz przestawić [emoji14] chociaz marzylam o dziewczynce :)

oar8s65gmlqg37sx.png

Do góry