reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny do depilacji polecam pastę cukrową włoski wyrywam z włosem dużo mniej boli niż woskiem, nic potem nie wrasta i nie uczula. Pastę można kupić ale też zrobić samemu z cukru soku z cytryny i wody (są przepisy na Youtube) a paski tne ze starych koszulek bawełnianych lub jeansów :-)

0d1y3e3kgrmge34s.png
Kurcze na sam opis mnie boli :D

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pasta cukrowa jest super. Mało bolesna. Kiedyś używałam, potem tylko depilator , bo było szybciej:) mi w ciąży właśnie włoski osłabły, aż dziwne bo w pierwszej rosły jak szalone. Teraz wystarycz jak raz na 3 dni przelecę maszynką.

w57vxzkr0voyai9q.png

Odebralam wyniki, asat i alat w górnej ale jednak normie; bilirubina to samo.... Ale kwasy zolciowe mam sporo poniżej normy.... wie któraś z Was co to może oznaczać?

Zrobilam też dopplera- wszystko jest ok. :)
Super [emoji4]
mnie uczulały [emoji23][emoji23] rodzice się cieszyli bo tylko dada była ok, a przy okazji najtańsza :)

w57vyx8dubspq12k.png
U nas rada były genialne przy dzieciach dużo tańsze ale zawsze na początek kupowałam pampersy te malutkie pampersa bo się bałam, jakościowo powiem wam że pampers się zkiepścił

Dzien dobry :)

Z pieluszek to popieram, ze na początku idzie ok. 10-12 sztuk dziennie. Potem sie to zmniejsza, np. teraz mój 2 latek zuzywa max. 5 sztuk na dzień. Ja rowniez najbardziej polecam z pieluszek pampers, a od jakiegos czasu szczególnie te białe Premium przypadły mi do gustu.

Ja byłam rano w laboratorium zrobic badania na wtorkowa wizytę. Potem wyobraźcie sobie, ze 2h jezdzilam po mieście i szukałam sanek dla synka, nigdzie nie było już. Sprzedawcy mówili mi, ze tak jak sypnelo u nas śniegiem w czwartek, to od razu wszystkie poszły jak ciepłe bułki. Potem zajechalam do CH i w końcu w Marters Sport udało mi sie kupić plastikowe sanki, takie profilowane, całkiem fajne, choć chciałam drewniane tradycyjne, no ale lepszy rydz niż nic :) Wróciliśmy do domu, to oczywiście już tak zawiewa u nas, do tego sypie śnieg, ze niestety już raczej nie pojdziemy dzisiaj wypróbować dzisiejszego zakupu :( no ale Szymonek przytargał nowe sanki do salonu i od godziny w nich siedzi, tak mu się spodobały :D

Obok tego sportowego sklepu był New Yorker i przez szybę zobaczyłam, ze maja mnóstwo płaszczy i kurtek zimowych na wyprzedaży. Weszlam i znalazlam dla siebie super plaszczyk cieplutki, rozm M pasował mi idealnie, ale do konca zimy jeszcze kilka mscy, to pomyślałam, ze lepiej wezmę L i spokojnie wtedy dotrwam w niej do wiosny :) No i co najlepsze- przeceniona z 300 na 129 :) Tak się cieszę, bo mój obecny płaszcz już był dosłownie na styk, a te kurtki, które zamówiłam z hm mama muszę odesłać, bo kompletnie mi nie leżą.

Pierwszy poród był właśnie siłami natury . Dlatego teraz mój lekarz mi karze próbować. Normalnie straciłam cała sympatię i wiarę w tego lekarza. Juz nie bd zmieniać. Załatwię może coś u ortopedy mam nadzieję . Nie będę się go prosić. A może i on czeka żeby już dać w łapę, kto to wie. Eh.... [emoji6]

Nie chodzi mi żebyś zmieniała lekarza, jedna konsultacja (nawet bez wiedzy prowadzącego) starczy, zeby dosrac zaświadczenie ;)
Znam mnóstwo takich przypadków, np dziewczyna z forum miała jakieś wskazanie od okulisty (nie takie typowe) jej prowadzący go nie uznał. Chodziła na NFZ nie chciała zmieniać, wiec pod koniec ciąży poszła na jedną wizytę do "cesarkowego" lekarza, który pracował w szpitalu w którym chciała rodzic. Lekarz stwierdził ze oczywiście cc, wyciągnął kalendarz i wpisał ją na konkretny termin ciecia (on je wykonywał). W taki sposób koleżanka miała dwie cesarki :)
I wydaje mi sie że jeśli załatwiać to najłatwiej z okulistą ;) na pewno tak załatwiła sobie cc moja kumpela.

No widzicie to jednak sie mylilam [emoji14]
Huggisy kupilam raz i nigdy wiecej... Okropne jak dla mnie

oar8s65gmlqg37sx.png

A u nas Huggisy to był kompletny niewypał- wypływało wszystko wszędzie, natomiast moja siostra je uwielbiała :) każdemu inne pieluchy bardziej pasują trzeba próbować :)
Na początku to idzie nawet 18 szt na dobę. My uzywaluśmy białych pampersow, sa najlepsze ale i najdroższe, pózniej przerzuciliśmy sie na rossmannowskie baby dreamy (dady mi strasznie śmierdziały).

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny do depilacji polecam pastę cukrową włoski wyrywam z włosem dużo mniej boli niż woskiem, nic potem nie wrasta i nie uczula. Pastę można kupić ale też zrobić samemu z cukru soku z cytryny i wody (są przepisy na Youtube) a paski tne ze starych koszulek bawełnianych lub jeansów :-)

0d1y3e3kgrmge34s.png
Paste cukrowa sie uzywa bez paskow.. moze mowisz o zimnym wosku nie pascie ? Paste sie naklada na palec i taka gulka pracujesz wyrywajac wlos malymi partiami..

Paste cukrowa sie uzywa bez paskow.. moze mowisz o zimnym wosku nie pascie ? Paste sie naklada na palec i taka gulka pracujesz wyrywajac wlos malymi partiami..

To zależy od konsystencji pasty. Ja robiłam tak jak Ty, ale widziałam na yt , że dziewczyny robiły taką rzadką i do tego paski materiału.

w57vxzkr0voyai9q.png

Synka pampersy uczulały a używaliśmy pieluszek z Tesco były mięciutkie jak pampki i wychodziły cenowo bardzo korzystnie ale to już pare lat temu

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry