U
użytkownik 167877
Gość
Pierwszy poród był właśnie siłami natury . Dlatego teraz mój lekarz mi karze próbować. Normalnie straciłam cała sympatię i wiarę w tego lekarza. Juz nie bd zmieniać. Załatwię może coś u ortopedy mam nadzieję . Nie będę się go prosić. A może i on czeka żeby już dać w łapę, kto to wie. Eh.... [emoji6]A miałaś juz cc? Bo jeśli miałaś możesz odmówić porodu naturalnego.
Jeśli nie poszukaj ba forach, wsród opini znajomych lekarza który jest "pro-cc". Sama piszesz że wielu lekarzy w takim przypadku nie zaleca SN.
Moja siostra miała bardzo ciezki pierwszy poród- 22 godz, oxy, brak postępu a potem mała nie mogła wpasować sie w kanał, dodatkowo miała ponad 4 kg. Zakończyło sie cc
Z drugim dzieckiem nie wyobrażała sobie SN, ale jej lekarz nie widział problemu i powiedział ze nie wyrazi opini o cc. Siostra planowała prywatna cesarkę (nie chciała dawać w łapę) i przypadkowo na usg w III trym trafiła na lekarza, który jak usłyszał jej historie i zobaczył ze dziecko duże, a lekarz każe rodzic naturalnie złapał sie za głowę. Okazało sie ze pracuje w szpitalu który rozważała do porodu (przed podjęciem decyzji i prywatnym cc), kazał jej przyjść do poradni pod koniec ciąży, zbadali ja, ocenili wagę dziecka i miała planowe ciecie na NFZ.
Wiec widzisz, niektórzy lekarze na siłę każą rodzić naturalnie, a sa tacy którzy wolą nie ryzykować i zalecają cesarki.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom