reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

A miałaś juz cc? Bo jeśli miałaś możesz odmówić porodu naturalnego.

Jeśli nie poszukaj ba forach, wsród opini znajomych lekarza który jest "pro-cc". Sama piszesz że wielu lekarzy w takim przypadku nie zaleca SN.
Moja siostra miała bardzo ciezki pierwszy poród- 22 godz, oxy, brak postępu a potem mała nie mogła wpasować sie w kanał, dodatkowo miała ponad 4 kg. Zakończyło sie cc
Z drugim dzieckiem nie wyobrażała sobie SN, ale jej lekarz nie widział problemu i powiedział ze nie wyrazi opini o cc. Siostra planowała prywatna cesarkę (nie chciała dawać w łapę) i przypadkowo na usg w III trym trafiła na lekarza, który jak usłyszał jej historie i zobaczył ze dziecko duże, a lekarz każe rodzic naturalnie złapał sie za głowę. Okazało sie ze pracuje w szpitalu który rozważała do porodu (przed podjęciem decyzji i prywatnym cc), kazał jej przyjść do poradni pod koniec ciąży, zbadali ja, ocenili wagę dziecka i miała planowe ciecie na NFZ.
Wiec widzisz, niektórzy lekarze na siłę każą rodzić naturalnie, a sa tacy którzy wolą nie ryzykować i zalecają cesarki.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Pierwszy poród był właśnie siłami natury . Dlatego teraz mój lekarz mi karze próbować. Normalnie straciłam cała sympatię i wiarę w tego lekarza. Juz nie bd zmieniać. Załatwię może coś u ortopedy mam nadzieję . Nie będę się go prosić. A może i on czeka żeby już dać w łapę, kto to wie. Eh.... [emoji6]

reklama
Heda ma rację nie wiesz jakie dziecku podpasuja. My próbowaliśmy dada ale odparzaly go strasznie i potem był pampers przez dłuższy czas a teraz ten tourjour czy jakoś tak z Lidla. Teraz chce od nich zacząć prubowanie bo tańsze od pampów a wydają mi się bardzo podobne jakościowo.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Ja bym pieluch na zapas nie kupowała, bo co jak dziecko będzie miało uczulenie. A promocje zawsze jakieś będą. Znajomi chwalą pieluchy z biedry. Więc po prostu trzeba zobaczyć co dziecku i tobie będzie odpowiadać.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Pampersy oryginalne nie slyszalam zeby uczulaly :) ale moge sie mylic ;)
Tak odkad maly skonczyl 6mc uzywamy wlasnie dady premium sa super ale dla noworodka wlasnie wole jednak pampersy

oar8s65gmlqg37sx.png

Pytanie do was , ile dziennie schodzi pampersów tak przeciętnie ? i jakie są dobre ? kupować firmowe ? czy wszystkie mają ten pasek (wyznacznik czy pieluszka jest już mokra ) ? jak to wychodzi cenowo ?
Pytam bo do wyprawki trzeba dorzucić pieluszki , pamiętam jak moja koleżanka była w 9 m ciąży i miała dość duży zapas , bo kupiła na mega promocji .
Mój synek na początku robił kupke za każdym razem kiedy dostawiłam go do piersi nawet zdarzało się przez pierwsze dni ok 10 kupek. Wiec byłam w szoku ile tych pampersow szło.
Co do firmy . Ja zaczęłam używać najpierw oryginalnych pampersow one nie uczulają dzieci. Potem zmieniłam na jakiś czas na dady z biedronki. Ale w okresie letnim jak były upały to dady nie oddychały i synek miał uczulenie. Wróciłam do pampersow i był spokój. [emoji6]

Hejka ! Ja używam do depilowania zwykłego żelu pod prysznic i się po prostu golę :biggrin2: Mi na brzuchu przed ciążą już pojawiały się włoski ale teraz pojawiają się szybciej i jest ich więcej:zawstydzona/y:

Pampersy oryginalne nie slyszalam zeby uczulaly :) ale moge sie mylic ;)
Tak odkad maly skonczyl 6mc uzywamy wlasnie dady premium sa super ale dla noworodka wlasnie wole jednak pampersy

oar8s65gmlqg37sx.png
mnie uczulały [emoji23][emoji23] rodzice się cieszyli bo tylko dada była ok, a przy okazji najtańsza :)

w57vyx8dubspq12k.png

Córa znajomej miała uczulenie na Pampersy więc i na nie może się zdarzyć uczulenie, ja kiedyś uwielbiam huggiesy. Ale to było 15lat temu[emoji4].

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzieki dziewczynu za podpowiedzi w sprawie tego kremu do depilacji.
Apropo wloskow na brzuchu u mnie też sie pojawoly, na szczęście jakieś pojedynczy, chyba dziś wieczorem spróbuję pozbyć się ich pensetą...ałaaaa;-)

POWIEM Ci tak... dzieci jeszcze nie miałam ale to co słyszałam. Nie ma co robić zapasów pampersow. Nie wiadomo, które podpasuja dziecku. Tak mi mówią matki :) jedna nakupowala pampersy i coś tam wyciekalo. Data też przeciekala. I w sumie używają jeszcze e jakiś innych. Ja nie będę robiła zapasu. Kupię po 1 paczce różnych i przetestuje.

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Do góry