reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Majka- szkoda, ze lekarz tak Cię zbył, kurcze ostatnio Suelen, teraz Ty. Staraj się nie smutać, bo gdy Mama smutna, to i dzidziuś też.

Vanilla- oj wstydzioszek mały jest u Ciebie w brzuszku ;)

reklama
Zoja przykro mi wiem co to znaczy, bo to samo mnie spotkało tyle że niespodziewanie. Przepraszam że pytam, ale jeśli byłaś na podtrzymaniu to stało się to w szpitalu?? Nie zdążyli z cc??

Nie, nie byłam w szpitalu dotarłam już z krwotokiem i było za późno.

A co do anemii to uważajcie na jabłka ponoć utrudniają przyswajanie żelaza. Powinno się jeść dużo zielonych warzyw i owoców , morele suszone tez maja dużo żelaza No i oczywiście czerwone mięso. Życzę poprawy wyników ja walczyłam z anemia 15 lat teraz już wiem ze przyczyna anemii w moim przypadku była celiakia pomogła dieta bezglutenowa. Teraz 17 tc i wyniki jak nigdy mam w normie. Ale to pierwsza ciąża na diecie zobaczymy jak będzie dalej.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

1483628617-aaaaaa.jpeg

w57vxzkr0voyai9q.png

Majka- szkoda, ze lekarz tak Cię zbył, kurcze ostatnio Suelen, teraz Ty. Staraj się nie smutać, bo gdy Mama smutna, to i dzidziuś też.

Vanilla- oj wstydzioszek mały jest u Ciebie w brzuszku ;)
No właśnie wiem dlatego tak się cieszyłam że w miarę dobrze się czuje psychicznie. Nic to właśnie robię frytki, najem się i będzie lepiej a mój mąż zaraz mi przyniesie ubranka z komórki żeby mi się polepszyło. Dobrze że przynajmniej w takich chwilach potrafi wesprzeć :D

A ja byłam na wizycie i załatwił mnie ekspresowo oczywiście bez fotela a usg następnym razem będzie. Nie wiem co mi odbiło chyba trochę się zawiodłam i lawina poszła. Do końca dnia będę ryczeć. Już mąż się mnie pytał czy mogę zostać sama w domu... A tak się cieszyłam że w tej ciąży nie mam takich stanów. Nic to trzeba jakoś przetrwać i nie użalać się. W środku mózgu wiem że przesadzam hehe

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Majka nie dołuj sie i nie płacz tylko zmieniaj lekarza! Nie rozumiem czemu ciagle do niego chodzisz..... Pokazałaś mu wyniki morfologii? Powiedziałaś o tym śluzie? I nic? Nawet fotela?!
Serio nie wiem o co chodzi z takimi lekarzami, u mnie fotel na każdej wizycie....

Sulen, na twoim miejscu tez bym pomyślała o zmianie. Z ciążą bliźniaczą to juz na tym etapie trzeba uważać.
Ja pomimo że miałam duży sentyment i zaufanie do lekarza zmieniałam go w poprzedniej ciąży (został biegłym sądowym i ciagle przekładał i odwoływał wizyty) i dopiero za trzecim razem trafiłam na takiego lekarza z którego byłam zadowolona. Teraz gdyby tylko coś mi sie nie spodobało to tez bym szukała nowego.

Majka nie dołuj sie i nie płacz tylko zmieniaj lekarza! Nie rozumiem czemu ciagle do niego chodzisz..... Pokazałaś mu wyniki morfologii? Powiedziałaś o tym śluzie? I nic? Nawet fotela?!
Serio nie wiem o co chodzi z takimi lekarzami, u mnie fotel na każdej wizycie....

Sulen, na twoim miejscu tez bym pomyślała o zmianie. Z ciążą bliźniaczą to juz na tym etapie trzeba uważać.
Ja pomimo że miałam duży sentyment i zaufanie do lekarza zmieniałam go w poprzedniej ciąży (został biegłym sądowym i ciagle przekładał i odwoływał wizyty) i dopiero za trzecim razem trafiłam na takiego lekarza z którego byłam zadowolona. Teraz gdyby tylko coś mi sie nie spodobało to tez bym szukała nowego.

Tak tak... ja juz szukam kogos, zaufam opinii blizniaczych mam z Lodzi.

Zgadzam się, ja tez na każdej wizycie mam najpierw badanie na samolocie, potem dopochwowo USG i badanie szyjki a potem USG przez brzuch. Nie wyobrazam sobie, żeby było inaczej. Jak jestem tak przebadana, to wychodze spokojna z gabinetu i wiem, ze nic nie umknęło uwadze lekarza.

reklama
Zgadzam się, ja tez na każdej wizycie mam najpierw badanie na samolocie, potem dopochwowo USG i badanie szyjki a potem USG przez brzuch. Nie wyobrazam sobie, żeby było inaczej. Jak jestem tak przebadana, to wychodze spokojna z gabinetu i wiem, ze nic nie umknęło uwadze lekarza.

U mnie tak samo to wyglada. Raz lekarz nie miał usg bo coś tam sie stało i słuchał serca Dopplerem, bo w karcie zawsze wpisuje czy jest akcja serca.

Do góry