reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Majka to co to była za wizyta skoro ani fotela ani usg? Pogadać to mogliście przez telefon [emoji6]
to na NFZ?

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
Majka to co to była za wizyta skoro ani fotela ani usg? Pogadać to mogliście przez telefon [emoji6]
to na NFZ?

7u223e3kwboc3bjp.png
Ja tez dzisiaj byłam u lekarza. Chodzę co 2 tyg. Na tej wizycie mnie nie badał. Tylko słuchalismy tętna dziecka. Bada mnie raz w miesiącu. Ewentualnie jak powiem że coś mi dolega to częściej.
Nie widzę sama potrzeby badania ginekologicznego co 2 tyg. Nie przesadzajmy w innych krajach to dopiero jest [emoji23] tak jak jest w Polsce to jak nigdzie indziej [emoji3][emoji5]

Ja tez dzisiaj byłam u lekarza. Chodzę co 2 tyg. Na tej wizycie mnie nie badał. Tylko słuchalismy tętna dziecka. Bada mnie raz w miesiącu. Ewentualnie jak powiem że coś mi dolega to częściej.
Nie widzę sama potrzeby badania ginekologicznego co 2 tyg. Nie przesadzajmy w innych krajach to dopiero jest [emoji23] tak jak jest w Polsce to jak nigdzie indziej [emoji3][emoji5]

No ja nie chodzę co 2tyg. ;)

7u223e3kwboc3bjp.png

No ja nie chodzę co 2tyg. ;)
Ja chodzę do gin prywatnie co miesiąc , państwowo ostania wizyta była w listopadzie a następna na kwiecień . Do tej pory miałam tylko jedno badanie krwi w 8 tyg , bez toksoplazmozy czy innych takich o których piszecie .Nie robili mi obciążenia glukozowego , mocz sprawdzają paseczkami a nie w laboratorium .Cóż zrobić takie mają tu standardy .

to na NFZ?

7u223e3kwboc3bjp.png
Na nfz tak jest chociaż na fotelu u niego ostatni raz byłam w 8tc. Posłuchał tętna i widział wyniki które sama sobie zrobiłam ale położna powiedziała że są dobre a on nic. Pewnie jak jest wszystko ok to się nie odzywa.

Byłam dzisiaj w sklepie kupić czapeczkę i rękawiczki dla kruszynki kuzynki od męża i wiecie co dla chłopca pełen asortyment u dziewczynek mega przebrany, wdaje mi się ze ostatnio same dziewczyny się rodzą

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja ze swojego doświadczenia widzę, że ubrań dla chłopców jest mniej, tzn. mniejszy wybór. Niemal za każdym razem jak idę do sklepu, nawet do tego pepco, to ze 3 regały wieszaków dla dziewczynek i jeden dla chłopców...

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
Arya tak jest ze dla dziewczynek wymyślają sukieneczki, spódniczki, bluzeczki, kamizeleczki różne wzory, kolory, perełki, cekinki itd dla chłopców jednak mniej cudeniek

7v8rikgn6c3m2w2o.png

Do góry