reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Witam Was dziewczyny, podczytuje Was od jakiegoś czasu ale jakoś nie miałam odwagi napisać - bałem się zapeszać tą moją ciąże. Mam 36 lat (chyba najstarsza w tym gronie) mieszkamy pod Wrocławiem, to będzie moje 2 dziecko - wymarzona córcia - a ciąża to już 5 (bilans nie ciekawy - 2 dzieci nie żyje, jedno poronienie i syn zdrowy już 7 latek). Wszystkie moje ciąże zakończone przedwcześnie ta tez napewno tez skończy się w maju mam tylko nadzieje ze jak najpóźniej. Tyle o mnie, teraz i ja powinnam udzielać się regularnie[emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ojj nie przejmuj się wiekiem. Ja w lutym kończę 35l a jestem w ciąży dopiero z pierwszym dzieckiem.
Trzymaj się dzielnie!
Witamy w naszym gronie:)

Moja koleżanka rodziła pierwsze dziecko na Inflanckiej i miała straszny poród powiedziała że nigdy więcej sie tam nie pokaże. Teraz rodziła na Orłowskiego i była bardzo zadowolona z opieki. Ja planuję rodzić w Międzylesiu wszyscy mi to odradzają, oddział jest nie wyremontowany mega ponury, ale opinie ma dobre i wg mnie dobry personel. No i mam do tego szpitala 5 minut samochodem, a obok jest CZD gdyby się coś działo.
Czy któraś z Was planuje tam rodzić albo chodzić na szkołę rodzenia?

0d1y3e3kgrmge34s.png
Ja o Miedzylesiu słyszałam same złe opinie :/ ,a sama bede rodziła tam gdzie córkie w Otwocku,z opieki przy porodzie bylam bardzo zadwolona z opieki po też . Mialam tam tez zabieg i nie moge narzekać.

5djylbetecfse5n6.png

Witam nową mamusię :)

Ja inflanckiej nawet nie brałam pod uwagę,bo za dużo złych opinii o tym szpitalu słyszałam. Natomiast o szpitalu Orłowskiego parę dobrych się przewinęło m.in. od koleżanki z pracy która rodziła tam dwóch synków i mówi,że trzeci raz też by go wybrała

Gratuluję córeczki [emoji7] może odświeżyć tabele u mnie nie ma terminu 25.06 i córeczka z USG 15 tydz ciąży imię Lidia
A co do spania to ja już całkiem nie rodzina :D mąż śpi ze starszym synem bo chrapią jak dziki a ja z młodszym na wielkim łóżku i nic nie idzie w kierunku że będzie inaczej bo dzieci dochodzi... Mąż ciężko pracuje fizycznie i dobijało go moje budzenie w nocy żeby się przekręcił a ja teraz mam tragiczne spanie do tego choroby dzieci

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

Jakoś boję się jeszcze że się zaskoczę i płeć się zmieni a to takie moje marzenie następne USG w lutym [emoji58] wizyta u ginekologa za tydzień

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

Zoja przykro mi wiem co to znaczy, bo to samo mnie spotkało tyle że niespodziewanie. Przepraszam że pytam, ale jeśli byłaś na podtrzymaniu to stało się to w szpitalu?? Nie zdążyli z cc??

Ja mam taki plan po USG na początku lutego :) za cztery tygodnie dokładnie. Ty Cymera ogarniasz nowinki rożne technologiczne, ja to nie bardzo :p
Ja jak poznam płeć to mam dostać to i owo po koleżankach .Jeśli będzie dziewczynka to mam 4 wory ciuszków od 0 do 5 lat śliczne ubranka wszystko z Anglii , Irlandii i Ameryki .Jak będzie chłopczyk to mam listę i muszę zacząć od zera :( cała rodzina w Polsce i nie mogę liczyć że babcia czy ciocia coś tam kupi . A z nowinek technologicznych kupię to i owo bez względu na pleć :D

reklama
A ja odebrałam wyniki krwi. Chyba nie obędzie się bez suplementacji zelaza bo mam hematokryt i erytrocyty poniżej, więc może to początek anemii ale to już wyczytałam że w ciąży to normalne bo świadczy o adaptacji układu krążenia kobiety ciężarnej do wymagań płodu ooo tak :) A moczyk w porządku;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Do góry